Sg, IenM, Siebe Riedstra, Jan Zaaijer, uitreiking, lintje, Koninklijke Onderscheiding

KNV Taxi-voorzitter Zaaijer krijgt Koninklijke Onderscheiding

VIDEO – Voormalig KNV Taxi-voorzitter Jan Zaaijer (69) heeft een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de taxisector. Hij ontving de bijzondere erepenning in het gezelschap van collega’s en relaties uit handen van secretaris generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Siebe Riedstra, tijdens de nieuwjaarsreceptie van KNV.

Video:

Bekijk de uitreiking en de toespraak van de SG over Jan Zaaijer:

Video:

Bekijk de reactie van Jan Zaaijer op het ontvangen van de onderscheiding en zijn afscheidstoespraak:

Taxiwet

Zaaijer was sinds 2005 voorzitter van KNV taxi. Na de start van de verplichte aanbesteding van het speciaal personenvervoer, door gemeenten en provincies in de jaren negentig, en de liberalisatie van de taximarkt in 2000, belandde de sector in een onstuimige periode. In samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en reizigersorganisaties, zorgde Zaaijer er voor dat er een herziening van de Taxiwet tot stand kwam.

Gemeenten kregen de mogelijkheid om zelf eisen te stellen aan de lokale taximarkt. “De eerste effecten van deze nieuwe Taxiwet zijn inmiddels zichtbaar, en uiterst positief voor reizigers, ondernemers en de sociale veiligheid”, meldt KNV.

Boordcomputers

Daarnaast heeft de vereniging onder leiding van Jan Zaaijer meegewerkt aan de invoering van boordcomputers in taxi’s, een subsidieregeling voor het appraat, herziening van het systeem voor tariefopbouw in de taxameters en een verplichte geprinte bon voor reizigers na afloop van iedere taxirit. In Europa heeft Jan Zaaijer er voor gezorgd dat KNV een prominente rol is gaan spelen in de International Road Transport Union (IRU).

“Jan Zaaijer heeft zich met zijn ongeëvenaarde energie,  karakteristieke hoffelijke stijl en enorme dossierkennis ingezet om een vruchtbare samenwerking  tussen ondernemers, politiek leiders en bestuurders tot stand te brengen. De taxisector bedient eensgezind haar klanten, in goede harmonie met politiek Den Haag”, aldus de vereniging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “KNV Taxi-voorzitter Zaaijer krijgt Koninklijke Onderscheiding”

Duco Douwstra|17.01.14|11:32

Onder leiding van Jan Zaaijer,staat de taxibranche al vanaf zijn aantreden op ICT innovatie gebied stil, in afwachting van de BCT. Terwijl de BCT in feite niks meer is dan met € 1300,– bijbetaling, een pincode toevoegen aan de reeds in 2005 bestaande systemen. Het tariefsysteem, eerst meewerken aan een fout systeem en die daarna weer ongedaan proberen te maken.En wie is er blij met de printer? De harmonie tussen KNV en politiek is geweldig, maar in de taxisector is niemand daar blij mee.

KNV Taxi-voorzitter Zaaijer krijgt Koninklijke Onderscheiding | TaxiPro
Sg, IenM, Siebe Riedstra, Jan Zaaijer, uitreiking, lintje, Koninklijke Onderscheiding

KNV Taxi-voorzitter Zaaijer krijgt Koninklijke Onderscheiding

VIDEO – Voormalig KNV Taxi-voorzitter Jan Zaaijer (69) heeft een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de taxisector. Hij ontving de bijzondere erepenning in het gezelschap van collega’s en relaties uit handen van secretaris generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Siebe Riedstra, tijdens de nieuwjaarsreceptie van KNV.

Video:

Bekijk de uitreiking en de toespraak van de SG over Jan Zaaijer:

Video:

Bekijk de reactie van Jan Zaaijer op het ontvangen van de onderscheiding en zijn afscheidstoespraak:

Taxiwet

Zaaijer was sinds 2005 voorzitter van KNV taxi. Na de start van de verplichte aanbesteding van het speciaal personenvervoer, door gemeenten en provincies in de jaren negentig, en de liberalisatie van de taximarkt in 2000, belandde de sector in een onstuimige periode. In samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en reizigersorganisaties, zorgde Zaaijer er voor dat er een herziening van de Taxiwet tot stand kwam.

Gemeenten kregen de mogelijkheid om zelf eisen te stellen aan de lokale taximarkt. “De eerste effecten van deze nieuwe Taxiwet zijn inmiddels zichtbaar, en uiterst positief voor reizigers, ondernemers en de sociale veiligheid”, meldt KNV.

Boordcomputers

Daarnaast heeft de vereniging onder leiding van Jan Zaaijer meegewerkt aan de invoering van boordcomputers in taxi’s, een subsidieregeling voor het appraat, herziening van het systeem voor tariefopbouw in de taxameters en een verplichte geprinte bon voor reizigers na afloop van iedere taxirit. In Europa heeft Jan Zaaijer er voor gezorgd dat KNV een prominente rol is gaan spelen in de International Road Transport Union (IRU).

“Jan Zaaijer heeft zich met zijn ongeëvenaarde energie,  karakteristieke hoffelijke stijl en enorme dossierkennis ingezet om een vruchtbare samenwerking  tussen ondernemers, politiek leiders en bestuurders tot stand te brengen. De taxisector bedient eensgezind haar klanten, in goede harmonie met politiek Den Haag”, aldus de vereniging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “KNV Taxi-voorzitter Zaaijer krijgt Koninklijke Onderscheiding”

Duco Douwstra|17.01.14|11:32

Onder leiding van Jan Zaaijer,staat de taxibranche al vanaf zijn aantreden op ICT innovatie gebied stil, in afwachting van de BCT. Terwijl de BCT in feite niks meer is dan met € 1300,– bijbetaling, een pincode toevoegen aan de reeds in 2005 bestaande systemen. Het tariefsysteem, eerst meewerken aan een fout systeem en die daarna weer ongedaan proberen te maken.En wie is er blij met de printer? De harmonie tussen KNV en politiek is geweldig, maar in de taxisector is niemand daar blij mee.