MyTaxi, taxi-bestel-app, Duitsland, klant, mobiel

Media Markt breidt taxibezorging van producten uit

MyTaxi, taxi-bestel-app, Duitsland, klant, mobiel

De Duitse elektronicaketen Media Markt wil vaker taxi’s inzetten voor bezorging van haar producten bij klanten in het thuisland. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van de taxi-bestel-app MyTaxi. De Duitse elektronicagigant heeft de afgelopen maanden in Hamburg een proef met de taxibezorging gedaan en is tevreden over de resultaten. Daarom wordt de dienst uitgebreid naar de rest van het land. In Nederland bekijkt het bedrijf momenteel de mogelijkheden voor het inzetten van taxi’s om artikelen bij klanten thuis te kunnen afleveren.

Media Markt wil vanaf februari in heel Duitsland producten per taxi naar de consument laten vervoeren. Ook in Oostenrijk loopt momenteel een proef van Mediamarkt met taxibezorging. Nog dit jaar wil Media Markt de dienst internationaal uitrollen.

Chauffeur

Met behulp van een mobiele app kan bij MyTaxi een rit worden aangevraagd. De klant ontvangt een bevestiging op het moment dat een chauffeur de rit heeft aangenomen. Die methode verschilt nauwelijks met het vervoer van personen.

Een woordvoerder van Media Markt geeft aan dat kosten van de bezorging overeenkomen met de kosten van een pakketdienst. De bezorging met taxi’s is echter wel sneller volgens het Duitse bedrijf. Binnen het uur moet het pakketje in het bezit van de klant zijn.

Afleveren

Niet alle producten van de Duitse retailer worden via de taxi bezorgd. Alleen de producten die in de auto passen en door één persoon kunnen worden afgeleverd, komen in aanmerking voor vervoer via taxi’s.

Lees ook: Taxichauffeurs bezorgen voor Mediamarkt via MyTaxi

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Media Markt breidt taxibezorging van producten uit”

Avtar Jawandha|28.01.14|19:20

hahahah alleen pakketjes vervoeren per taxi dat mag niet in NL want de belastingdienst zegt 90% (nagenoeg of geheel) voor het vervoer van personen zoals omschreven in WP2000, dan krijgt men de BMP terug en vrijstelling van MRB (MRB + BPM vrijstelling voor taxi’s kennen we alleen in NL)

Wat MM doet is goederenvervoer.

MM kan slim zijn door een medewerker mee te sturen, maar ja als het product afgeleverd waar moet de medewerker afgezet worden weer naar de winkel,weer extra kosten !!!!

zoek6