RAM Mobile Data, Kantoor, Datacenter, Utrecht, Cloud

Nieuw kantoor met modern datacenter RAM Mobile Data geopend

Het nieuwe kantoor met datacenter van Ram Mobile Data op bedrijventerrein Papendorp in Utrecht is donderdag officieel geopend door directeur Joachim Kaarsgaren en wethouder Isabella. Kaarsgaren blikte hierbij terug op meer dan 20 jaar RAM, zoals het gebruik van telecomnetwerk Mobitex (dat door veel taxibedrijven wordt gebruikt), track-and-trace, uitbreiding naar België en hostingdiensten onder de vlag RAM infotechnology.

“Het nieuwe pand op bedrijventerrein Papendorp staat symbool voor onze manier van werken. Het heeft een open en transparante uitstraling en alle faciliteiten voor ‘het nieuwe werken’”, licht Kaarsgaren toe. “Dat is onder andere terug te zien in de flexwerkplekken, ons werkcafé en de lichte, ruim opgezette vergaderruimten.” Kaarsgaren voert samen met Dirk Fabels de directie van RAM Mobile Data.

Datacenter

In het nieuwe kantoor van RAM is een nieuw, state-of-the-art datacenter gevestigd. Kaarsgaren: “Dit biedt ons de mogelijkheden om onze dienstverlening in de toekomst nog verder te optimaliseren. Daarnaast staat het datacenter symbool voor onze kernwaarden: betrokken, betrouwbaar, veilig en beschikbaar.”

Het datacenter is uiterst veilig opgezet volgens de strengste eisen, beschikt over uitwijklocaties voor redundantie en schaalbaarheid. Daarnaast is het milieubewuste datacenter gebouwd met oog voor de omgeving. Het is op een uiterst efficiënte manier ingedeeld, waardoor de koeling een minimale hoeveelheid stroom vereist. Dat is te zien aan de scherpe PUE-norm (Power Usage Effectiveness) van maximaal 1.2 waaraan het datacenter voldoet.

Mobitex

Een betrouwbaar telecomnetwerk is voor professionele taxibedrijven onmisbaar. Als er geen ritten verzonden kunnen worden via datacom of de track-and-trace niet werkt, kan dat de hele planning in de war gooien. Het reguliere gprs-netwerk van de bekende telecombedrijven geeft steeds vaker storingen. Om de hoogst mogelijke betrouwbaarheid te hebben, kunnen taxibedrijven ervoor kiezen om hun datacom te laten versturen via het Mobitex-netwerk van RAM Mobile Data.

Het Mobitex-netwerk wordt vooral gebruikt door bedrijfskritische diensten, die geen last willen hebben van overmatig gebruik van mobiel internet door mensen met iPhones. Zoals ambulancebedrijven, mobiele pinautomaten van banken, parkeerautomaten, bruggen, beveiligingsbedrijven en overheden. Maar ook diverse taxibedrijven maken gebruik van het extra betrouwbare netwerk, zoals Connexxion, Bios, Willemsen de Koning en Bestax.

Landelijk dekkend

Het Mobitex-netwerk biedt volledig landelijke dekking in de Benelux. En voor taxidiensten die bij de grens met Duitsland opereren, biedt RAM ongeveer 10 kilometer over de grens nog bereik.

Wethouder Isabella, Joachim Kaarsgaren, Utrecht, RAM Mobile Data, opening

RAM Mobile Data, datacenter, cloud, opslag

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nieuw kantoor met modern datacenter RAM Mobile Data geopend | TaxiPro
RAM Mobile Data, Kantoor, Datacenter, Utrecht, Cloud

Nieuw kantoor met modern datacenter RAM Mobile Data geopend

Het nieuwe kantoor met datacenter van Ram Mobile Data op bedrijventerrein Papendorp in Utrecht is donderdag officieel geopend door directeur Joachim Kaarsgaren en wethouder Isabella. Kaarsgaren blikte hierbij terug op meer dan 20 jaar RAM, zoals het gebruik van telecomnetwerk Mobitex (dat door veel taxibedrijven wordt gebruikt), track-and-trace, uitbreiding naar België en hostingdiensten onder de vlag RAM infotechnology.

“Het nieuwe pand op bedrijventerrein Papendorp staat symbool voor onze manier van werken. Het heeft een open en transparante uitstraling en alle faciliteiten voor ‘het nieuwe werken’”, licht Kaarsgaren toe. “Dat is onder andere terug te zien in de flexwerkplekken, ons werkcafé en de lichte, ruim opgezette vergaderruimten.” Kaarsgaren voert samen met Dirk Fabels de directie van RAM Mobile Data.

Datacenter

In het nieuwe kantoor van RAM is een nieuw, state-of-the-art datacenter gevestigd. Kaarsgaren: “Dit biedt ons de mogelijkheden om onze dienstverlening in de toekomst nog verder te optimaliseren. Daarnaast staat het datacenter symbool voor onze kernwaarden: betrokken, betrouwbaar, veilig en beschikbaar.”

Het datacenter is uiterst veilig opgezet volgens de strengste eisen, beschikt over uitwijklocaties voor redundantie en schaalbaarheid. Daarnaast is het milieubewuste datacenter gebouwd met oog voor de omgeving. Het is op een uiterst efficiënte manier ingedeeld, waardoor de koeling een minimale hoeveelheid stroom vereist. Dat is te zien aan de scherpe PUE-norm (Power Usage Effectiveness) van maximaal 1.2 waaraan het datacenter voldoet.

Mobitex

Een betrouwbaar telecomnetwerk is voor professionele taxibedrijven onmisbaar. Als er geen ritten verzonden kunnen worden via datacom of de track-and-trace niet werkt, kan dat de hele planning in de war gooien. Het reguliere gprs-netwerk van de bekende telecombedrijven geeft steeds vaker storingen. Om de hoogst mogelijke betrouwbaarheid te hebben, kunnen taxibedrijven ervoor kiezen om hun datacom te laten versturen via het Mobitex-netwerk van RAM Mobile Data.

Het Mobitex-netwerk wordt vooral gebruikt door bedrijfskritische diensten, die geen last willen hebben van overmatig gebruik van mobiel internet door mensen met iPhones. Zoals ambulancebedrijven, mobiele pinautomaten van banken, parkeerautomaten, bruggen, beveiligingsbedrijven en overheden. Maar ook diverse taxibedrijven maken gebruik van het extra betrouwbare netwerk, zoals Connexxion, Bios, Willemsen de Koning en Bestax.

Landelijk dekkend

Het Mobitex-netwerk biedt volledig landelijke dekking in de Benelux. En voor taxidiensten die bij de grens met Duitsland opereren, biedt RAM ongeveer 10 kilometer over de grens nog bereik.

Wethouder Isabella, Joachim Kaarsgaren, Utrecht, RAM Mobile Data, opening

RAM Mobile Data, datacenter, cloud, opslag

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.