taxibord, daklicht, taxi

Taxamatic-zusterbedrijven Haars en Van Vliet maken doorstart

De taxibedrijven Taxi Haars en Haars Tours uit Gorinchem en Taxi van Vliet uit Alblasserdam maken een doorstart. Er zijn externe financiers gevonden waarmee een financiële basis is gecreëerd om verder te gaan. De drie taxibedrijven werden onlangs meegesleurd in het faillissement van BCT-leverancier Taxamatic. 

“Mede vanwege het grote vertrouwen van de medewerkers, opdrachtgevers en overige betrokkenen in de bedrijven is dit in relatief korte tijd mogelijk gebleken. De bedrijven zullen hierdoor hun dienstverlening op het bekende kwaliteitsniveau kunnen blijven aanbieden”, laat de directie weten.

Medewerkers

De operationele invulling zal ongewijzigd blijven. Aan tenminste 180 van de 200 huidige medewerkers zal een dienstverband worden aangeboden. “Mede daardoor hebben we het volste vertrouwen in een naadloze overgang van de oude naar de nieuwe situatie”, aldus de directie.

Taxamatic BV, leverancier van Boordcomputer Taxi’s en zusterbedrijf van Taxi Haars, is onlangs door de rechtbank failliet verklaard. Na jaren van ontwikkeling was de Taxamatic BCT onlangs eindelijk gecertificeerd, maar de tijd tot 1 juli is te kort om winstgevend alle apparatuur in te bouwen in taxi’s. De zusterbedrijven werden meegetrokken in dit faillissement, maar zijn nu dus doorgestart.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.