failliet, bankroet, schuld

Leverancier flexibel taxipersoneel Road to Jobs is failliet

Road to Jobs, uitzend-, payroll- en detacheerbureau voor taxichauffeurs, wordt dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Groningen. “Er werd al geruime tijd een verlies geleden en hierbij kwam de mededeling van de bank dat het krediet werd verlaagd. Dit betekent dat Road to Jobs niet aan haar verplichtingen kan voldoen. Road to Jobs zal dan ook haar faillissement aan gaan vragen”, heeft directeur Robin Huisman in een brief aan het personeel laten weten.

Road to Jobs levert zo’n 300 taxichauffeurs op flexibele basis aan diverse taxibedrijven. Het bedrijf viel onder de werkingssfeer van de CAO Taxivervoer, maar stond bekend als een prijsvechter.

Uitzendbasis

“Wij hopen dat de meesten van u uiteindelijk rechtstreeks aan de slag kunnen bij de bedrijven waar u nu voor werkt en dan niet meer op uitzendbasis”, schrijft Huisman aan het personeel.

Het faillissement houdt in dat hun salaris niet meer door Road to Jobs zal worden voldaan. Dat geldt ook voor het reeds opgebouwde vakantiegeld, dat normaliter in deze maand moet worden voldaan.

Faillissement

“Door het faillissement zult u echter door de curator worden ontslagen, waarbij de curator uw arbeidsovereenkomst zal opzeggen met inachtneming van een termijn van maximaal 6 weken. Door dat ontslag kunt u een beroep doen op de loongarantieregeling, die is opgenomen in de werkloosheidswet”, meldt de directie aan het personeel.

De loongarantieregeling betekent dat het UWV het achterstallig salaris en vakantiegeld betaalt aan het personeel. De directie van Road to Jobs was maandag niet bereikbaar voor commentaar op de kwestie. “De curator zal vanaf dinsdag meer kunnen vertellen”, meldt de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Leverancier flexibel taxipersoneel Road to Jobs is failliet”

Peerke Bouwhuis|06.05.14|12:32

Hopa daar gaan er weer 300.
Dank aan Rutten en de rest van de zakkenvullend nederland.
By the way waar blijft mijn 1000€.
Je zal maar vvd gestemd hebben

peter bouwsema|06.05.14|16:16

http://www.oozo.nl/bedrijven/oldambt/winschoten/winschoten-industriegebied/821220/road-to-jobs-flex-fulltime-b-v

Robin Huisman heeft wel 11 bedrijven op dit adres.
Rijdt in een gepantserde auto en heeft een hek om z’n tuin waar ons koninklijk huis jaloers op is.
Vlak voor het uitbetalen van vakantiegeld.
Faillissement zelf aangevraagd.

Jaja mmmmmmmmmmm.

Heb vele bedenkingen bij deze actie.

loek gout|06.05.14|19:42

waar is onze euro die we krijgen over april

Bianca van Vegten|08.05.14|11:07

Peter bouwsema je bent niet de enige die zijn bedenkingen er bij heeft ik zelf ook maar ik moet nu maar afwachten hoeveel geld ik krijg en wanneer