Geld, euro, bijdrage

Vakantiegeld taxipersoneel moet uiterlijk 31 mei betaald zijn

De jaarlijkse uitbetaling van de vakantietoeslag voor taxipersoneel komt er weer aan. De CAO Taxivervoer schrijft voor dat de werknemer deze toeslag uiterlijk 31 mei uitbetaald krijgt. Sociaal Fonds Taxi roept taxi-ondernemers op om dat op tijd te regelen. “Natuurlijk is het voor de werknemer prettig als hij de vakantietoeslag netjes op tijd betaald krijgt. Maar juist ook voor de taxi-ondernemer is het belangrijk dat hij de vakantietoeslag op tijd overmaakt”, meldt SFT.

Want betaalt het taxibedrijf de vakantietoeslag niet op tijd, dan kan dit grote gevolgen hebben. Zowel voor de boete die SFT oplegt als het bedrijfsoordeel voor de taxi-onderneming.

Controle naleving CAO

Als SFT tijdens een controle op de naleving van de CAO achteraf constateert dat de vakantietoeslag te laat betaald is, dient de ondernemer 10% extra aan de werknemer te betalen. Dit geldt ook als tijdens het onderzoek van SFT het vakantiegeld al lang betaald is.

Daarnaast kan het gevolgen hebben voor het bedrijfsoordeel. Te late betaling van de vakantietoeslag (net als te late loonbetaling) is een ernstige overtreding. En bij meer dan twee ernstige overtredingen leidt het bedrijfsoordeel tot een ‘onvoldoende’.

Aanbestedingen

“Dit kan een belemmering zijn als een taxibedrijf wilt inschrijven op aanbestedingen. Bovendien dient voor TX-Keur het laatst afgegeven bedrijfsoordeel een ‘voldoende’ te zijn”, meldt SFT. “Ons advies: laat het niet zover komen en zorg voor tijdige betaling.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.