Henk van Gelderen, directeur Sociaal Fonds Taxi

Sociaal Fonds Taxi over ondersteuning voor Taxileraren (TaxiProTV)

VIDEO – Taxichauffeurs moeten worden opgeleid, bijvoorbeeld om aan het TX-keurmerk te voldoen of volgens de CAO Taxivervoer. Dat wordt vaak gedaan door speciale Taxileraren. Om hen te helpen in het uitoefenen van hun vak, hield Sociaal Fonds Taxi vorige week een Taxilerarendag. De deelnemers kregen onder meer workshops over het geven van feedback en didactische vaardigheden.

Bekijk het interview van TaxiProTV met SFT-directeur Henk van Gelderen over de Taxilerarendag:

Taxileraren

Taxileraren zijn vaak taxichauffeurs die er een taak bij hebben gekregen. Vakinhoudelijk zijn ze meestal erg sterk, maar ze hebben weinig ervaring met het geven van feedback of didactische vaardigheden. Tijdens de Taxilerarendag werden er diverse rollenspelen gedaan om veel voorkomende gevallen, om de taxileraren bij te scholen.

Bekijk het interview van TaxiProTV met Ruud de Haan van SFT, hoofd afdeling Opleiding, Arbo en Veiligheid.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.