Vervoerservice Van Driel, taxi, taxivoertuigen, taxicentrale, taxibedrijf

Van Driel en Belastingdienst sluiten convenant Horizontaal Toezicht

Vervoerservice van Driel BV en de Belastingdienst hebben het convenant Horizontaal Toezicht ondertekend. Het doel van deze samenwerking is een relatie op basis van wederzijds vertrouwen, begrip en transparantie. Van Driel loopt minder fiscale risico’s en ervaart minder administratieve lasten en de Belastingdienst kan het toezicht efficiënter uitvoeren.

Bij fiscale kwesties is er afstemming vooraf, in plaats van controles achteraf. Door op deze manier samen te werken wordt dubbel werk voorkomen.

Compliance verkenning

De eerste stap voor deze samenwerking is gezet op 18 december 2013. Er is toen met de Belastingdienst afgesproken gezamenlijk een zogenaamde ‘compliance verkenning’ uit te voeren bij Van Driel. Deze verkenning is nodig om te kunnen bepalen of Horizontaal Toezicht haalbaar is.

De compliance verkenning heeft plaatsgevonden in februari 2014. De Belastingdienst heeft diverse interviews gehouden met verschillende medewerkers en daaruit geconcludeerd dat Van Driel de bedrijfsprocessen zo onder controle heeft, dat uit haar administratie aanvaardbare aangiften komen. De laatste stap werd gezet met het gezamenlijk ondertekenen van het convenant.

Convenant

“Wij zijn trots op het vertrouwen dat de Belastingdienst met de ondertekening van dit convenant uitspreekt in onze organisatie en onze processen. Hiermee zijn we voorloper in de branche”, laat directeur Maarten van Driel weten.

Van Driel heeft vestigingen in Oss en ’s-Hertogenbosch, en houdt zich bezig met klein en grootschalige personenvervoer projecten. Bij het bedrijf zijn circa 500 medewerkers werkzaam. Het servicepakket bestaat onder andere uit leerlingenvervoer, personeels- en groepsvervoer, rolstoel- en ziekenvervoer, taxi- en luchthavenvervoer en touringcarvervoer.

Van Driel is ISO 9001 en 14001 gecertificeerd, heeft TX-keurmerk en het SKTB- keurmerk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Van Driel en Belastingdienst sluiten convenant Horizontaal Toezicht”

Paul Offerman|13.06.14|01:12

Gefeliciteerd Maarten !

Jos Dortmans|13.06.14|12:17

een hele prestatie Maarten proficiat
Jos Dortmans

Van Driel en Belastingdienst sluiten convenant Horizontaal Toezicht | TaxiPro
Vervoerservice Van Driel, taxi, taxivoertuigen, taxicentrale, taxibedrijf

Van Driel en Belastingdienst sluiten convenant Horizontaal Toezicht

Vervoerservice van Driel BV en de Belastingdienst hebben het convenant Horizontaal Toezicht ondertekend. Het doel van deze samenwerking is een relatie op basis van wederzijds vertrouwen, begrip en transparantie. Van Driel loopt minder fiscale risico’s en ervaart minder administratieve lasten en de Belastingdienst kan het toezicht efficiënter uitvoeren.

Bij fiscale kwesties is er afstemming vooraf, in plaats van controles achteraf. Door op deze manier samen te werken wordt dubbel werk voorkomen.

Compliance verkenning

De eerste stap voor deze samenwerking is gezet op 18 december 2013. Er is toen met de Belastingdienst afgesproken gezamenlijk een zogenaamde ‘compliance verkenning’ uit te voeren bij Van Driel. Deze verkenning is nodig om te kunnen bepalen of Horizontaal Toezicht haalbaar is.

De compliance verkenning heeft plaatsgevonden in februari 2014. De Belastingdienst heeft diverse interviews gehouden met verschillende medewerkers en daaruit geconcludeerd dat Van Driel de bedrijfsprocessen zo onder controle heeft, dat uit haar administratie aanvaardbare aangiften komen. De laatste stap werd gezet met het gezamenlijk ondertekenen van het convenant.

Convenant

“Wij zijn trots op het vertrouwen dat de Belastingdienst met de ondertekening van dit convenant uitspreekt in onze organisatie en onze processen. Hiermee zijn we voorloper in de branche”, laat directeur Maarten van Driel weten.

Van Driel heeft vestigingen in Oss en ’s-Hertogenbosch, en houdt zich bezig met klein en grootschalige personenvervoer projecten. Bij het bedrijf zijn circa 500 medewerkers werkzaam. Het servicepakket bestaat onder andere uit leerlingenvervoer, personeels- en groepsvervoer, rolstoel- en ziekenvervoer, taxi- en luchthavenvervoer en touringcarvervoer.

Van Driel is ISO 9001 en 14001 gecertificeerd, heeft TX-keurmerk en het SKTB- keurmerk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Van Driel en Belastingdienst sluiten convenant Horizontaal Toezicht”

Paul Offerman|13.06.14|01:12

Gefeliciteerd Maarten !

Jos Dortmans|13.06.14|12:17

een hele prestatie Maarten proficiat
Jos Dortmans