TaxiShortLease, taxibus, lease

Lease een taxibus voor 575 euro per maand via TaxiShortLease

Het leasen van taxivoertuigen ging tot nu toe altijd met lange looptijden. Maar soms heeft een taxibedrijf voor een korte periode extra voertuigen op blauwe platen nodig. Bijvoorbeeld als er gestart moet worden met een opdracht, terwijl de bestelde voertuigen nog niet geleverd zijn. Of als er tijdelijke uitbreiding van de capaciteit nodig is. Daarom is het bedrijf TaxiShortLease.nl opgericht. Hier kunnen taxi-ondernemers een taxivoertuig shortleasen voor de periode van één maand of langer.

“We hebben gemerkt dat er een enorme behoefte is aan shortlease binnen de taxisector. Maar dat er buiten ons geen enkele aanbieder voor is”, vertelt Rik van der Meulen van TaxiShortLease.nl.

Shortlease

Het bedrijf levert bijvoorbeeld een Ford Transit diesel voor een bedrag van 575 euro per maand in de shortlease. De minimale huurperiode is één maand, de maximale looptijd onbeperkt en per maand opzegbaar. Er mogen maandelijks kosteloos 4.000 kilometer afgelegd worden. Het voertuig is taxigekeurd en staat op blauwe kentekenplaten.

Van der Meulen: “Er zit op dit moment nog geen Boordcomputer Taxi in. Dat hoeft niet als een taxibedrijf het voertuig uitsluitend inzet voor contractvervoer. We zullen ervoor zorgen dat zodra deze overgangsperiode is verlopen op 1 februari, dat er dan wel een BCT is geïnstalleerd.”

Verzekering

Het voertuig wordt overal in Nederland afgeleverd. De huurder is wel zelf verantwoordelijk voor de verzekering. Eventuele schades worden aan hem doorbelast. TaxiShortLease.nl is onderdeel van Shortlease Company en lid van de afdeling Autoverhuur van de Bovag. De voertuigen worden onder Algemene Huurvoorwaarden voor de leden van de afdeling Autoverhuur en -leasing van BOVAG verhuurd.

“Taxibedrijven kunnen via ons eenvoudig en voordelig zonder investering extra taxi goedgekeurde voertuigen inzetten. En het is per maand opzegbaar, dus ze zitten niet vast aan een langlopend leasecontract”, legt Van der Meulen uit.

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Lease een taxibus voor 575 euro per maand via TaxiShortLease”

Esther Gruppen|10.11.14|12:30

voor schoolritten is het wel handig. Maar voor een taxibedrijf wat veel ritten heeft, is die 4000 km wel erg laag. 4000 km wordt per week afgelegd!! dan komt er nog eens 1800 euro bij die 575… ex btw.. totaal incl btw … lease met 16000 km = 2873 euro ( dan nog de verzekering ! )
zoals ik al zei: is het voor een schoolrit, dan gunstig….

Ton van Dalfsen|10.11.14|16:14

Daar kan je lekker aan verdienen! 4000 km per maand incl. Alleen verzekering moet je bekostigen.

Jan Geluk|13.11.14|13:21

4000 kilometer per week dat is nogal wat, 4000x 1,75 is 7000 euro per 4 weken waar is dat.

Jan Geluk|13.11.14|13:22

28000 euro per 4 weken bedoelde ik sorry

Jan de Waal|13.11.14|19:00

4000 km per week ??? Dat is dus gemiddeld 571 km per dag ,ik weet niet waar jullie dat rijden maar als je bij de bp tankt dan is dat lekker voor de freebees,ik hoop niet dat de belastingdienst jou reactie leest want dan krijgt heel taxiland een naheffing !

Taxi Volendam|16.11.14|23:11

Esther, Schoolritten, en dan 4000 km per week? is er dan ook nog tijd voor schoolles voor die kinderen in de bus? Ik heb de psigiator al gebeld want in snap het allemaal niet meer .

Ton van Dalfsen|17.11.14|16:13

Snap nu hoe er blauwe platen op zitten. Is een dochter van de Fa Klomp Groep

Jessica Snellgrove|24.05.17|17:11

lekker als die site het niet meer doet…oude kutzooi hier