EP bereikt akkoord over transactiekosten credit cards

Goed nieuws voor taxibedrijven wiens klanten soms met credit card betalen. Onderhandelaars van het Europees Parlement en van de lidstaten hebben deze week een akkoord bereikt over het inperken van de hoge tarieven die credit cardmaatschappijen opleggen aan winkeliers voor het verwerken van betalingen van klanten.

Het plafond dat is afgesproken moet gaan gelden op zowel binnenlandse als grensoverschrijdende betalingen.

Transactiekosten

In tegenstelling tot pinbetalingen bestaan er in Nederland geen afspraken over de kosten van credit card transacties. In sommige Europese lidstaten bestaan die wel maar de verschillen zijn groot en bovendien niet transparant.

De tarieven worden opgelegd door de banken in opdracht van credit card maatschappijen zoals Visa en Mastercard die samen het grootste deel van de markt in handen hebben. Winkeliers mogen de kosten wel doorbelasten op de producten en diensten die ze verkopen, maar doen dat vaak niet. Daardoor gaan dergelijke betalingen ten koste van de marge.

Het akkoord moeten nog worden goedgekeurd door het voltallige Europees Parlement.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

EP bereikt akkoord over transactiekosten credit cards | TaxiPro

EP bereikt akkoord over transactiekosten credit cards

Goed nieuws voor taxibedrijven wiens klanten soms met credit card betalen. Onderhandelaars van het Europees Parlement en van de lidstaten hebben deze week een akkoord bereikt over het inperken van de hoge tarieven die credit cardmaatschappijen opleggen aan winkeliers voor het verwerken van betalingen van klanten.

Het plafond dat is afgesproken moet gaan gelden op zowel binnenlandse als grensoverschrijdende betalingen.

Transactiekosten

In tegenstelling tot pinbetalingen bestaan er in Nederland geen afspraken over de kosten van credit card transacties. In sommige Europese lidstaten bestaan die wel maar de verschillen zijn groot en bovendien niet transparant.

De tarieven worden opgelegd door de banken in opdracht van credit card maatschappijen zoals Visa en Mastercard die samen het grootste deel van de markt in handen hebben. Winkeliers mogen de kosten wel doorbelasten op de producten en diensten die ze verkopen, maar doen dat vaak niet. Daardoor gaan dergelijke betalingen ten koste van de marge.

Het akkoord moeten nog worden goedgekeurd door het voltallige Europees Parlement.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.