BP FleetExpert, software, fleetmanagement, programma, wagenparkbeheer

Inzicht in kosten wagenpark taxibedrijf via BP fleetmagement

Het beheersen van de kosten voor het wagenpark en brandstof is erg belangrijk voor taxibedrijven. Maar omdat veel van deze kosten variabel zijn, is het soms moeilijk om een goed overzicht hiervan te hebben. Daarom heeft brandstofmaatschappij BP het programma BP FleetExpert ontwikkeld. Hiermee kunnen taxibedrijven hun fleetmanagement verbeteren.

BP FleetExpert geeft via rapportages inzicht in de financiële en technische aspecten van een wagenpark. Zo worden alle kaartgegevens van de BP PLUS Tankpassen automatisch gedownload. De wagenparkbeheerder kan in één oogopslag zien welke kaarten actief zijn, extra kaarten bestellen of blokkeren.

Taxichauffeurs

Taxichauffeurs met een tankpas van BP kunnen tegenwoordig ook bij Texaco terecht. Daardoor bestaat het netwerk nu uit ruim 350 bemande stations van BP, waarvan 36 aan de snelweg. En zo’n 450 Texaco-stations, waarvan 37 aan de snelweg.

De transactie-gegevens van de chauffeurs worden dagelijks in BP FleetExpert geactualiseerd. Daardoor heeft de taxi-ondernemer altijd inzicht in de tankgegevens, zowel gefactureerd als tankbeurten die nog niet gefactureerd zijn. Doordat er geen beperking is in het systeem qua aantallen transacties, is iedere gewenste periode met elkaar te vergelijken.

Verbruik

Ook is het verbruik per kaart is op ieder gewenst ogenblik op te vragen. En kunnen de tankkaarten gekoppeld worden per voertuig of per chauffeur, om nog betere inzichten in het verbruik te krijgen. Daartoe hoeft alleen maar een voertuignummer of kenteken ingevoerd te worden. Ook kunnen gegevens als standaard tankinhoud of verbruik volgens fabrieksopgave ingevoerd worden. Of namen van chauffeurs, datum in dienst, foto, noem maar op.

Als er vreemde afwijkingen zijn ten opzichte van de gestelde parameters, zal de software automatisch een waarschuwing geven. Bijvoorbeeld als een voertuig een opvallend hoog verbruik heeft. Of als er meer wordt getankt dan mogelijk in dat type voertuig.

Tankinstallatie

Als een taxibedrijf beschikt over een eigen tankinstallatie op de centrale, dan worden die gegevens ook automatisch opgenomen in BP FleetExpert. Daardoor zit alles samen in één systeem. Dankzij koppelingen met meerdere thuis-tankinstallatie-merken is andere software overbodig.

BP FleetExpert biedt de wagenparkbeheerder uitgebreide rapportages in één scherm, zoals de verbruikscijfers per maand van alle voertuigen. De software controleert zelf de betrouwbaarheid en de brondata van de gegevens. De verschillende kleurcodes geven aandachtspuntjes aan.

Kilometerstanden

En omdat taxichauffeurs nog wel eens willen vergeten om de kilometerstand in te voeren, is een koppeling mogelijk met de dataterminal of boordcomputer. Daardoor beschikt BP FleetExpert altijd over de juiste kilometerstanden.

Maar niet alleen de brandstofkosten zijn belangrijk. Daarom geeft BP FleetExpert ook een overzicht van alle andere kosten, zoals reparaties, schades, afschrijving/lease, verzekering, etc. Zo krijgt de taxi-ondernemer eenvoudig inzicht in de daadwerkelijke kosten per kilometer van zijn voertuigen.

Wagenparkbeheer

Verder houdt de software de wagenparkbeheerder op de hoogte van de openstaande zaken, zoals schades, planningen, reparaties en aflopende leasecontracten. “Bovendien is BP FleetExpert aan het boekhoudprogramma te koppelen. Daardoor kost ook de financiële administratie minder tijd”, aldus BP.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Inzicht in kosten wagenpark taxibedrijf via BP fleetmagement | TaxiPro
BP FleetExpert, software, fleetmanagement, programma, wagenparkbeheer

Inzicht in kosten wagenpark taxibedrijf via BP fleetmagement

Het beheersen van de kosten voor het wagenpark en brandstof is erg belangrijk voor taxibedrijven. Maar omdat veel van deze kosten variabel zijn, is het soms moeilijk om een goed overzicht hiervan te hebben. Daarom heeft brandstofmaatschappij BP het programma BP FleetExpert ontwikkeld. Hiermee kunnen taxibedrijven hun fleetmanagement verbeteren.

BP FleetExpert geeft via rapportages inzicht in de financiële en technische aspecten van een wagenpark. Zo worden alle kaartgegevens van de BP PLUS Tankpassen automatisch gedownload. De wagenparkbeheerder kan in één oogopslag zien welke kaarten actief zijn, extra kaarten bestellen of blokkeren.

Taxichauffeurs

Taxichauffeurs met een tankpas van BP kunnen tegenwoordig ook bij Texaco terecht. Daardoor bestaat het netwerk nu uit ruim 350 bemande stations van BP, waarvan 36 aan de snelweg. En zo’n 450 Texaco-stations, waarvan 37 aan de snelweg.

De transactie-gegevens van de chauffeurs worden dagelijks in BP FleetExpert geactualiseerd. Daardoor heeft de taxi-ondernemer altijd inzicht in de tankgegevens, zowel gefactureerd als tankbeurten die nog niet gefactureerd zijn. Doordat er geen beperking is in het systeem qua aantallen transacties, is iedere gewenste periode met elkaar te vergelijken.

Verbruik

Ook is het verbruik per kaart is op ieder gewenst ogenblik op te vragen. En kunnen de tankkaarten gekoppeld worden per voertuig of per chauffeur, om nog betere inzichten in het verbruik te krijgen. Daartoe hoeft alleen maar een voertuignummer of kenteken ingevoerd te worden. Ook kunnen gegevens als standaard tankinhoud of verbruik volgens fabrieksopgave ingevoerd worden. Of namen van chauffeurs, datum in dienst, foto, noem maar op.

Als er vreemde afwijkingen zijn ten opzichte van de gestelde parameters, zal de software automatisch een waarschuwing geven. Bijvoorbeeld als een voertuig een opvallend hoog verbruik heeft. Of als er meer wordt getankt dan mogelijk in dat type voertuig.

Tankinstallatie

Als een taxibedrijf beschikt over een eigen tankinstallatie op de centrale, dan worden die gegevens ook automatisch opgenomen in BP FleetExpert. Daardoor zit alles samen in één systeem. Dankzij koppelingen met meerdere thuis-tankinstallatie-merken is andere software overbodig.

BP FleetExpert biedt de wagenparkbeheerder uitgebreide rapportages in één scherm, zoals de verbruikscijfers per maand van alle voertuigen. De software controleert zelf de betrouwbaarheid en de brondata van de gegevens. De verschillende kleurcodes geven aandachtspuntjes aan.

Kilometerstanden

En omdat taxichauffeurs nog wel eens willen vergeten om de kilometerstand in te voeren, is een koppeling mogelijk met de dataterminal of boordcomputer. Daardoor beschikt BP FleetExpert altijd over de juiste kilometerstanden.

Maar niet alleen de brandstofkosten zijn belangrijk. Daarom geeft BP FleetExpert ook een overzicht van alle andere kosten, zoals reparaties, schades, afschrijving/lease, verzekering, etc. Zo krijgt de taxi-ondernemer eenvoudig inzicht in de daadwerkelijke kosten per kilometer van zijn voertuigen.

Wagenparkbeheer

Verder houdt de software de wagenparkbeheerder op de hoogte van de openstaande zaken, zoals schades, planningen, reparaties en aflopende leasecontracten. “Bovendien is BP FleetExpert aan het boekhoudprogramma te koppelen. Daardoor kost ook de financiële administratie minder tijd”, aldus BP.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.