Mirjam Pieters, CNV Vakmensen, vakbond

Kennismaking CNV met management Taxi Nuis (column)

CNV-bestuurder Mirjam Pieters zit regelmatig bij het management van taxibedrijven. Onlangs zat ze bij de directie van Taxi Nuis. Tijdens dit bezoek is besproken hoe het bedrijf ervoor staat, welk vervoer er gereden wordt en hoe de communicatie met de werknemers verloopt. Lees hieronder de column van Pieters over dit bezoek.

Op dit moment zit Taxi Nuis netjes in de zwarte cijfers. Er wordt wel geknabbeld binnen lopende contracten en ook het schoolvervoer wordt waarschijnlijk minder: in het voortgezet onderwijs schat men een halvering van het aantal kinderen in.

Wmo-vervoer

Wmo- vervoer wordt minder, wordt ingevuld door eigen personeel. Wonen waar je werkt en werken waar je woont, wordt steeds meer een motto binnen zorginstellingen. Dat scheelt in de behoefte aan vervoer. Kansen liggen in het nachtvervoer.

Het Valys vervoer gaat goed. De site werkt goed en het overleg over de ritten gaat ook naar behoren. Ook het rijden voor zorgverzekeraars verloopt naar zin. Achmea heeft drie vervoerders per perceel en de klant mag kiezen met wie hij rijdt. Dat maakt dat kwaliteit meetelt en dat valt bij Taxi Nuis goed uit. Het klanttevredenheidsonderzoek draait nu en laat goede cijfers zien. Kwaliteit hoog houden is een doelstelling.

Contracten

Lijntaxi en lijnbus wordt ook gereden. Er is wel minder vraag naar vervoer en daarom gaan er wat auto’s uit. We hebben het ook gehad over het personeel een hoe de contracten eruit zien. Van de mensen is 95% zelf in dienst met 3 3 3 constructie. Dat gaat wel veranderen omdat de wet verandert.

Er zijn in totaal 135 mensen in dienst, van wie de helft ongeveer een vast contract heeft. Binnen die groep heeft nog een aantal een 40-uurscontract, dat is van vroeger uit. Tegenwoordig bestaan de grote contracten uit 32 uur. Vaste contracten worden eigenlijk niet meer gegeven; de mensen die een vast contract hebben, hebben dit vaste contract minimaal 6 jaar geleden en daarvoor gekregen.

Kantoor

Op kantoor is men ook aan het afbouwen qua aantallen mensen. Er zitten op dit moment 10 mensen op kantoor, waarvan 6 mensen op de planning die niet alleen met plannen bezig zijn. Mevrouw Dalstra is bezig met het opzetten van een pool waarin mensen van werk naar werk begeleidt worden binnen de sector. Een mooi initiatief.

Op mijn vraag of er een ondernemingsraad is, krijg ik te horen dat die er niet is. Twee keer per jaar is er wel verplicht betaald bedrijfsoverleg, zodat iedereen op de hoogte is van wat er speelt. We spreken af dat ik een keer mee ga rijden om te kijken wat het vervoerswerk binnen Taxi Nuis inhoudt. U hoort zeker van mij wanneer dit gaat gebeuren! Wilt u meer informatie over (het oprichten van) een ondernemingsraad, laat mij dat dan even weten. Mijn gegevens vindt u hieronder.

Mirjam Pieters
Bestuurder CNV Vakmensen
m.pieters@cnvvakmensen.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Kennismaking CNV met management Taxi Nuis (column) | TaxiPro
Mirjam Pieters, CNV Vakmensen, vakbond

Kennismaking CNV met management Taxi Nuis (column)

CNV-bestuurder Mirjam Pieters zit regelmatig bij het management van taxibedrijven. Onlangs zat ze bij de directie van Taxi Nuis. Tijdens dit bezoek is besproken hoe het bedrijf ervoor staat, welk vervoer er gereden wordt en hoe de communicatie met de werknemers verloopt. Lees hieronder de column van Pieters over dit bezoek.

Op dit moment zit Taxi Nuis netjes in de zwarte cijfers. Er wordt wel geknabbeld binnen lopende contracten en ook het schoolvervoer wordt waarschijnlijk minder: in het voortgezet onderwijs schat men een halvering van het aantal kinderen in.

Wmo-vervoer

Wmo- vervoer wordt minder, wordt ingevuld door eigen personeel. Wonen waar je werkt en werken waar je woont, wordt steeds meer een motto binnen zorginstellingen. Dat scheelt in de behoefte aan vervoer. Kansen liggen in het nachtvervoer.

Het Valys vervoer gaat goed. De site werkt goed en het overleg over de ritten gaat ook naar behoren. Ook het rijden voor zorgverzekeraars verloopt naar zin. Achmea heeft drie vervoerders per perceel en de klant mag kiezen met wie hij rijdt. Dat maakt dat kwaliteit meetelt en dat valt bij Taxi Nuis goed uit. Het klanttevredenheidsonderzoek draait nu en laat goede cijfers zien. Kwaliteit hoog houden is een doelstelling.

Contracten

Lijntaxi en lijnbus wordt ook gereden. Er is wel minder vraag naar vervoer en daarom gaan er wat auto’s uit. We hebben het ook gehad over het personeel een hoe de contracten eruit zien. Van de mensen is 95% zelf in dienst met 3 3 3 constructie. Dat gaat wel veranderen omdat de wet verandert.

Er zijn in totaal 135 mensen in dienst, van wie de helft ongeveer een vast contract heeft. Binnen die groep heeft nog een aantal een 40-uurscontract, dat is van vroeger uit. Tegenwoordig bestaan de grote contracten uit 32 uur. Vaste contracten worden eigenlijk niet meer gegeven; de mensen die een vast contract hebben, hebben dit vaste contract minimaal 6 jaar geleden en daarvoor gekregen.

Kantoor

Op kantoor is men ook aan het afbouwen qua aantallen mensen. Er zitten op dit moment 10 mensen op kantoor, waarvan 6 mensen op de planning die niet alleen met plannen bezig zijn. Mevrouw Dalstra is bezig met het opzetten van een pool waarin mensen van werk naar werk begeleidt worden binnen de sector. Een mooi initiatief.

Op mijn vraag of er een ondernemingsraad is, krijg ik te horen dat die er niet is. Twee keer per jaar is er wel verplicht betaald bedrijfsoverleg, zodat iedereen op de hoogte is van wat er speelt. We spreken af dat ik een keer mee ga rijden om te kijken wat het vervoerswerk binnen Taxi Nuis inhoudt. U hoort zeker van mij wanneer dit gaat gebeuren! Wilt u meer informatie over (het oprichten van) een ondernemingsraad, laat mij dat dan even weten. Mijn gegevens vindt u hieronder.

Mirjam Pieters
Bestuurder CNV Vakmensen
m.pieters@cnvvakmensen.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.