connexxion, kantoor

Transdev boekt positief resultaat over 2014

De Transdev Groep, het internationale vervoersbedrijf en aandeelhouder van Connexxion en Veolia in Nederland, heeft in 2014 positieve resultaten bereikt. Transdev maakte deze week haar groepsresultaten over 2014 bekend. Na de verbeteringen die in 2013 waren gerealiseerd, ligt de onderneming één jaar voor op het herstructureringsplan. De resultaten van het onderdeel taxi zijn niet apart bekendgemaakt.

Transdev exploiteert in 27 landen wereldwijd alle soorten vormen van vervoer. In Nederland met de merken Connexxion en Veolia. De doelstellingen die Transdev begin 2013 opstelde zijn naar eigen zeggen in 2014 allemaal bereikt. In twee jaar tijd is de schuld met één miljard teruggebracht tot onder de 900 miljoen euro (eind 2012: 1,9 miljard). Verder is het negatief netto resultaat omgezet naar een positief netto resultaat: 24 miljoen euro vergeleken met 130 miljoen euro negatief in 2013. De stijgende lijn is in 2014 doorgezet. Het operationeel bedrijfsresultaat verdubbelde tot 107 miljoen euro.

Omzet

De omzet van de Transdev Groep kwam uit op 6,6 miljard euro. Dat is vergelijkbaar met 2013. 2014 was commercieel een succesvol jaar met nieuwe contracten voor interstedelijk vervoer in Frankrijk, lightrail in Dublin, openbaar vervoer in San Diego en Phoenix, en de treindienst Weser-Ems in Duitsland. Ook in Nederland lieten Veolia en Connexxion goede prestaties zien. Het commerciële herstel is tevens zichtbaar in nieuwe contracten die van strategisch belang zijn en die de algehele winstgevendheid zullen verbeteren. Zoals bijvoorbeeld de metro in de regio Parijs en het lightrailcontract in Sydney.

Transdev zegt de de toekomst positief tegemoet te zien en verwacht dat de omzet in 2016 verder zal stijgen. Transdev streeft naar een omzet van ruim 8 miljard euro in 2020. Deze stijging moet voortkomen uit de groei van de kernactiviteiten (bus, touringcar en lightrail), maar ook uit de ontwikkeling van nieuwe activiteiten in Frankrijk (langeafstandsvervoer met bussen, trein) en wereldwijd (vervoer op aanvraag).

Transdev

Transdev telt 83.000 medewerkers in twintig landen, 41.000 voertuigen en 22 lightrail-netwerken. Transdev biedt multimodaal vervoer en verbindt mensen en gemeenschappen via de trein, tram, metro, trolleybus, bus, veerboten, taxi, deelauto, luchthavenvervoer en de fiets. Transdev is een dochteronderneming van het Franse Caisse des Depots en Veolia. In Nederland is Transdev actief met de ondernemingen Connexxion en Veolia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke is algemeen hoofdredacteur van van ProMedia Group.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Transdev boekt positief resultaat over 2014 | TaxiPro
connexxion, kantoor

Transdev boekt positief resultaat over 2014

De Transdev Groep, het internationale vervoersbedrijf en aandeelhouder van Connexxion en Veolia in Nederland, heeft in 2014 positieve resultaten bereikt. Transdev maakte deze week haar groepsresultaten over 2014 bekend. Na de verbeteringen die in 2013 waren gerealiseerd, ligt de onderneming één jaar voor op het herstructureringsplan. De resultaten van het onderdeel taxi zijn niet apart bekendgemaakt.

Transdev exploiteert in 27 landen wereldwijd alle soorten vormen van vervoer. In Nederland met de merken Connexxion en Veolia. De doelstellingen die Transdev begin 2013 opstelde zijn naar eigen zeggen in 2014 allemaal bereikt. In twee jaar tijd is de schuld met één miljard teruggebracht tot onder de 900 miljoen euro (eind 2012: 1,9 miljard). Verder is het negatief netto resultaat omgezet naar een positief netto resultaat: 24 miljoen euro vergeleken met 130 miljoen euro negatief in 2013. De stijgende lijn is in 2014 doorgezet. Het operationeel bedrijfsresultaat verdubbelde tot 107 miljoen euro.

Omzet

De omzet van de Transdev Groep kwam uit op 6,6 miljard euro. Dat is vergelijkbaar met 2013. 2014 was commercieel een succesvol jaar met nieuwe contracten voor interstedelijk vervoer in Frankrijk, lightrail in Dublin, openbaar vervoer in San Diego en Phoenix, en de treindienst Weser-Ems in Duitsland. Ook in Nederland lieten Veolia en Connexxion goede prestaties zien. Het commerciële herstel is tevens zichtbaar in nieuwe contracten die van strategisch belang zijn en die de algehele winstgevendheid zullen verbeteren. Zoals bijvoorbeeld de metro in de regio Parijs en het lightrailcontract in Sydney.

Transdev zegt de de toekomst positief tegemoet te zien en verwacht dat de omzet in 2016 verder zal stijgen. Transdev streeft naar een omzet van ruim 8 miljard euro in 2020. Deze stijging moet voortkomen uit de groei van de kernactiviteiten (bus, touringcar en lightrail), maar ook uit de ontwikkeling van nieuwe activiteiten in Frankrijk (langeafstandsvervoer met bussen, trein) en wereldwijd (vervoer op aanvraag).

Transdev

Transdev telt 83.000 medewerkers in twintig landen, 41.000 voertuigen en 22 lightrail-netwerken. Transdev biedt multimodaal vervoer en verbindt mensen en gemeenschappen via de trein, tram, metro, trolleybus, bus, veerboten, taxi, deelauto, luchthavenvervoer en de fiets. Transdev is een dochteronderneming van het Franse Caisse des Depots en Veolia. In Nederland is Transdev actief met de ondernemingen Connexxion en Veolia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke is algemeen hoofdredacteur van van ProMedia Group.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.