BP, elektrische taxi, opladen, Taxi Electric

BP test aanbod elektriciteit en CNG op tankstations

Steeds meer taxi’s rijden op CNG of elektriciteit. BP is op diverse tankstations een test begonnen met het aanbieden van deze alternatieve brandstoffen. “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor BP. Wij volgen de vele ontwikkelingen op het gebied van alternatieve brandstoffen dan ook op de voet. Daarbij kijken we uiteraard naar de impact van een bepaalde brandstof op het milieu, maar ook naar de vraag vanuit de markt”, meldt het BP Plus Team.

Op dit moment is BP bezig met een pilot waarin aardgas (CNG) en elektriciteit aangeboden worden. “Welke alternatieve brandstof uiteindelijk het grootste gedeelte van de markt weet te veroveren, is op dit moment nog onduidelijk. Maar bij BP houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, zodat ons netwerk klaar is voor de toekomst”, aldus de oliemaatschappij.

BP-tankstations

De volgende BP-tankstations beschikken momenteel over een CNG-installatie:

Stations met CNG terminal
Betalen BP PLUS Tankas
Ja
Nee
Ja
Ja
Nee
Ja

CNG-terminal

Daarnaast zal dit jaar ook het BP station aan de Corn. Douwesweg in Amsterdam een CNG-terminal krijgen. “Aangezien we momenteel in een pilotfase bevinden, zijn nog niet alle CNG-terminals opengesteld voor betaling met de BP PLUS Tankpas”, meldt BP. “We houden onze klanten op de hoogte van de plaatsing van nieuwe CNG-installaties en de mogelijkheid om ook voor deze brandstof met de BP PLUS Tankpas te betalen.”

Nederland telt momenteel een kleine 9.000 elektrische laadpunten. Afhankelijk van het overheidsbeleid op het gebied van milieu en vervoer zal dit aantal de komende tijd alleen maar toenemen. Om gebruik te maken van publieke laadpalen en snellaadpalen bij tankstations is vrijwel altijd een betaalpas nodig of kan cash worden betaald in de shop.

Netwerk

“Bij BP onderzoeken we de mogelijkheden om elektrisch laden zo goed mogelijk toe te passen in ons netwerk. Daarbij vinden we het uiteraard ook belangrijk om de laadpalen te koppelen aan de BP PLUS Tankpas. We bevinden ons nu in een pilotfase en mede door de beperkte schaalgrote is dit echter nu nog niet mogelijk”, laat BP Plus Team weten.

Op de volgende BP-tankstations is er de mogelijkheid om elektrische voertuigen op te laden:

  • BP Nieuwe Hemweg, Nieuwe Hemweg 11, Amsterdam
  • BP Blijdorp, Abr. Van Stolkweg 3, Rotterdam
  • BP Cartesiusweg, Cartesiusweg 140, Utrecht
  • BP Galgenwaard, Herculesplein 300, Utrecht

Met de BP Plus Tankpas kunnen taxibedrijven hun chauffeurs makkelijk brandstof laten tanken. Voordeel is dat het gebruik beperkt kan worden tot specifieke  producten (diesel, autogas), locaties, tanklimieten, dagen en tijdstippen. Bijvoorbeeld als een chauffeur leerlingenvervoer alleen op bepaalde dagen rond schooltijden werkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

BP test aanbod elektriciteit en CNG op tankstations | TaxiPro
BP, elektrische taxi, opladen, Taxi Electric

BP test aanbod elektriciteit en CNG op tankstations

Steeds meer taxi’s rijden op CNG of elektriciteit. BP is op diverse tankstations een test begonnen met het aanbieden van deze alternatieve brandstoffen. “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor BP. Wij volgen de vele ontwikkelingen op het gebied van alternatieve brandstoffen dan ook op de voet. Daarbij kijken we uiteraard naar de impact van een bepaalde brandstof op het milieu, maar ook naar de vraag vanuit de markt”, meldt het BP Plus Team.

Op dit moment is BP bezig met een pilot waarin aardgas (CNG) en elektriciteit aangeboden worden. “Welke alternatieve brandstof uiteindelijk het grootste gedeelte van de markt weet te veroveren, is op dit moment nog onduidelijk. Maar bij BP houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, zodat ons netwerk klaar is voor de toekomst”, aldus de oliemaatschappij.

BP-tankstations

De volgende BP-tankstations beschikken momenteel over een CNG-installatie:

Stations met CNG terminal
Betalen BP PLUS Tankas
Ja
Nee
Ja
Ja
Nee
Ja

CNG-terminal

Daarnaast zal dit jaar ook het BP station aan de Corn. Douwesweg in Amsterdam een CNG-terminal krijgen. “Aangezien we momenteel in een pilotfase bevinden, zijn nog niet alle CNG-terminals opengesteld voor betaling met de BP PLUS Tankpas”, meldt BP. “We houden onze klanten op de hoogte van de plaatsing van nieuwe CNG-installaties en de mogelijkheid om ook voor deze brandstof met de BP PLUS Tankpas te betalen.”

Nederland telt momenteel een kleine 9.000 elektrische laadpunten. Afhankelijk van het overheidsbeleid op het gebied van milieu en vervoer zal dit aantal de komende tijd alleen maar toenemen. Om gebruik te maken van publieke laadpalen en snellaadpalen bij tankstations is vrijwel altijd een betaalpas nodig of kan cash worden betaald in de shop.

Netwerk

“Bij BP onderzoeken we de mogelijkheden om elektrisch laden zo goed mogelijk toe te passen in ons netwerk. Daarbij vinden we het uiteraard ook belangrijk om de laadpalen te koppelen aan de BP PLUS Tankpas. We bevinden ons nu in een pilotfase en mede door de beperkte schaalgrote is dit echter nu nog niet mogelijk”, laat BP Plus Team weten.

Op de volgende BP-tankstations is er de mogelijkheid om elektrische voertuigen op te laden:

  • BP Nieuwe Hemweg, Nieuwe Hemweg 11, Amsterdam
  • BP Blijdorp, Abr. Van Stolkweg 3, Rotterdam
  • BP Cartesiusweg, Cartesiusweg 140, Utrecht
  • BP Galgenwaard, Herculesplein 300, Utrecht

Met de BP Plus Tankpas kunnen taxibedrijven hun chauffeurs makkelijk brandstof laten tanken. Voordeel is dat het gebruik beperkt kan worden tot specifieke  producten (diesel, autogas), locaties, tanklimieten, dagen en tijdstippen. Bijvoorbeeld als een chauffeur leerlingenvervoer alleen op bepaalde dagen rond schooltijden werkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.