FIOD, inval, politie

FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf

De FIOD heeft dinsdag vier woningen in de gemeenten Uitgeest, Zaanstad en Middelburg en een bedrijfspand in de gemeente Zaanstad doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude bij een taxibedrijf in de regio Amsterdam. Vijf verdachten zijn aangehouden.

Het onderzoek is gestart na aangifte door de curator. Om welk taxibedrijf het gaat is niet bekendgemaakt.

Faillissement

De verdenking is dat de verdachten goederen en gelden aan de boedel hebben onttrokken in het zicht van het faillissement. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van zogenaamde katvangers; personen die als directeur/grootaandeelhouder naar voren zijn geschoven vlak voordat het faillissement werd aangevraagd.

Door gebruik te maken van deze katvangers probeerden de daadwerkelijke eigenaren buiten het zicht van de curator te blijven. Er wordt vermoed dat gebruik is gemaakt van vervalste loonstroken en arbeidscontracten waardoor geen loonbelasting en pensioengelden zijn afgedragen. Daarnaast heeft bij het faillissement geen uitlevering van inventaris plaats gevonden aan de curator. In totaal is vermoedelijk voor een bedrag van meer dan één miljoen euro gefraudeerd.

Aanhoudingen

Bij de doorzoekingen en aanhoudingen – welke plaatsvonden onder leiding van het Functioneel Parket – waren 85 opsporingsambtenaren betrokken. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op auto’s, computers en administratie. Op twee adressen zijn wietplantages aangetroffen. Deze zijn direct ontmanteld. De aangetroffen hennep is vernietigd.

“Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij op verschillende vlakken schade toe. Burgers en bedrijven moet kunnen vertrouwen op de integriteit van het handelsverkeer. Om dit te waarborgen is een adequate aanpak van faillissementsfraude van essentieel belang”, licht het ministerie van Financiën toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf”

Johan Zevenbergen|20.05.15|09:16

Dat probleem zal alleen maar meer en groter worden bij het afschaffen van de vakbekwaamheidseisen in de ondernemersvergunning.

Peter Klercq|20.05.15|11:47

Hebben ze ABC nu eens echt bij de ballen.

Jos Dinkelaar|21.05.15|10:16

Nee . de uitbuiting door grote taxi centrales van personeel en de criminaliteiten met de huidige ondernemers schijn systemen moet verdwijnen.
Iedereen met een taxipas moet ondernemer kunnen worden.

k_europe@hotmail.com|21.05.15|11:27

Nee PETER, de man heeft de bijnaam in Zaanstad en in de IJmond en omgeving van : Piet Failliet.

Gekke Henkie|24.05.15|22:38

Zo, nu op naar Deventer en Zutphen….., toch?

FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf | TaxiPro
FIOD, inval, politie

FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf

De FIOD heeft dinsdag vier woningen in de gemeenten Uitgeest, Zaanstad en Middelburg en een bedrijfspand in de gemeente Zaanstad doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude bij een taxibedrijf in de regio Amsterdam. Vijf verdachten zijn aangehouden.

Het onderzoek is gestart na aangifte door de curator. Om welk taxibedrijf het gaat is niet bekendgemaakt.

Faillissement

De verdenking is dat de verdachten goederen en gelden aan de boedel hebben onttrokken in het zicht van het faillissement. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van zogenaamde katvangers; personen die als directeur/grootaandeelhouder naar voren zijn geschoven vlak voordat het faillissement werd aangevraagd.

Door gebruik te maken van deze katvangers probeerden de daadwerkelijke eigenaren buiten het zicht van de curator te blijven. Er wordt vermoed dat gebruik is gemaakt van vervalste loonstroken en arbeidscontracten waardoor geen loonbelasting en pensioengelden zijn afgedragen. Daarnaast heeft bij het faillissement geen uitlevering van inventaris plaats gevonden aan de curator. In totaal is vermoedelijk voor een bedrag van meer dan één miljoen euro gefraudeerd.

Aanhoudingen

Bij de doorzoekingen en aanhoudingen – welke plaatsvonden onder leiding van het Functioneel Parket – waren 85 opsporingsambtenaren betrokken. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op auto’s, computers en administratie. Op twee adressen zijn wietplantages aangetroffen. Deze zijn direct ontmanteld. De aangetroffen hennep is vernietigd.

“Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij op verschillende vlakken schade toe. Burgers en bedrijven moet kunnen vertrouwen op de integriteit van het handelsverkeer. Om dit te waarborgen is een adequate aanpak van faillissementsfraude van essentieel belang”, licht het ministerie van Financiën toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “FIOD doet invallen wegens faillissementsfraude bij taxibedrijf”

Johan Zevenbergen|20.05.15|09:16

Dat probleem zal alleen maar meer en groter worden bij het afschaffen van de vakbekwaamheidseisen in de ondernemersvergunning.

Peter Klercq|20.05.15|11:47

Hebben ze ABC nu eens echt bij de ballen.

Jos Dinkelaar|21.05.15|10:16

Nee . de uitbuiting door grote taxi centrales van personeel en de criminaliteiten met de huidige ondernemers schijn systemen moet verdwijnen.
Iedereen met een taxipas moet ondernemer kunnen worden.

k_europe@hotmail.com|21.05.15|11:27

Nee PETER, de man heeft de bijnaam in Zaanstad en in de IJmond en omgeving van : Piet Failliet.

Gekke Henkie|24.05.15|22:38

Zo, nu op naar Deventer en Zutphen….., toch?