Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Klomp in gesprek met investeerder om verder te kunnen

Klomp Groepsvervoer zit in de financiële problemen. Werknemers hebben geen salaris ontvangen over de maand mei. Het bedrijf is in gesprek met een investeerder. “Het is op dit moment duidelijk dat we zonder hulp van derden niet lang meer verder kunnen”, meldt Wilco Bolderman in een brief aan het personeel.

Wel is het vakantiegeld uitbetaald aan de werknemers om een boete van Sociaal Fonds Taxi te ontlopen. De CAO Taxivervoer verplicht namelijk taxibedrijven om dat uiterlijk 31 mei betaald te hebben.

Vakantiegeld

Het personeel van Klomp heeft een brief ontvangen van de directie dat dit vakantiegeld aangevuld wordt tot het reguliere salarisniveau. Het restant zal dan betaald worden zodra er afspraken zijn gemaakt met de nieuwe investeerder. Bolderman verwacht dat het geld dan voor 50% eind juni en 50% eind juli betaald zal worden.

Algemeen directeur Johan van Praet van Klomp zal het personeel rond half juni in de inloopspreekuren in de verschillende regio’s informeren over de stand van zaken. Bij Klomp werken zo’n 800 mensen.

Liquiditeit

Klomp is overigens niet het enige bedrijf dat in de financiële problemen zit. Diverse andere taxibedrijven zijn te laat met het betalen van vakantiegeld. Ook zal er deze maand de sociale lasten met de fiscus afgerekend moeten worden, wat opnieuw een forse aanslag betekent op de liquiditeit van taxibedrijven.

Vooral de forse bezuinigingen bij de overheid als grootste opdrachtgever van het doelgroepenvervoer leiden tot problemen. Taxibedrijven hebben vanwege de overcapaciteit zeer goedkoop ingeschreven op aanbestedingen. Nu zowel de volumes en daardoor ook de combinatiegraad daalt, blijken diverse contracten verlieslatend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

11 reacties op “Klomp in gesprek met investeerder om verder te kunnen”

Jan Pastoor|03.06.15|11:58

Eigenschuld dikke BULT..nu niet zeiken dat het aan de overheid ligt….vanaf 2002 is er al een tendens gekomen,dat de taxibedrijven elkaar het verlies nog niet gunnen,,,,iedereen kon en moest goedkoper….geen taxiboer die de ballen in zijn broek heeft ,,die eens nee durft te zeggen,,over deze vooroologse tariefen<<<< Suc^6 der mee,,

Yvonne Jansen|03.06.15|19:07

Er staat een fout in het stukje. Ik werk voor Klomp. We hebben het salaris over de maand MEI niet uitbetaald gekregen. Wel vakantiegeld en een toezegging voor een deel van het salaris eerdaags, maar of dat dat lukt moeten we nog afwachten.

Yvonne Jansen|03.06.15|19:48

Een deel van het salaris over mei zojuist op mijn bankrekening aangetroffen.

Yvonne Jansen|03.06.15|19:48

Een deel van het loon over de maand mei zojuist op mijn rekening aangetroffen.

Margreet Staal|04.06.15|22:29

Klomp betaald geen salaris over de maand mei,het vakantiegeld is uitgekeerd om een 10% boete van Sociaal Fonds Taxi te voorkomen,en in de loop van de komende maanden zal een nabetaling plaatsvinden ter hoogte van het normale salaris.Nu zegt Klomp in een brief aan medewerkers:De betaling moet je zien als loon over mei, het vakantiegeld komt later.Via deze “slimme” truc probeert Klomp ’t anders te doen voorkomen dan de CAO toestaat. De FNV gaat op 1 juni met de Klomp-directie om de tafel zitten.

Barbu Oltean|05.06.15|02:07

Beste Meneer Ooms,

Ik was benieuwd of u het bedrijf ook zou willen op doeken als u financieel afhankelijk bent van werk en u baan ook op de tocht zou staan.

Groet Barbu

Gert-Jan van Bommel|06.06.15|22:32

Trieste bedoeling. Wij weten dit pas 1 week. Aanbesteding Gemeente Utrecht aan Connexxion is nog niet bevestigd door SFT. Vanaf 1 mei 2015 geen salaris ontvangen. Klomp Groepsvervoer rijdt nog, zegt de Utrechtse wethouder. NEEN, de chauffeurs van Klomp rijden nog, omdat zij een verbondenheid hebben met hun cliënten (leerlingen). Maar voor hoelang nog, kan ik volgende week nog tanken?

Hardy Brunink|08.06.15|22:29

Ik vraag me af wie wil investeren in een bedrijf dat verlies lijdt. De contracten staan vast,dus het verlies blijft. Jammer voor de medewerkers. Sterkte!

Jan van der Weide|14.06.15|18:17

Als er helemaal geen taxi’s meer rijden moet de overheid maar weer met bussen rijden
of niet regering? Eind goed al goed.

Rien Poortvliet|15.06.15|12:18

dit komt allemaal door te laag inschrijven ,hopende op goede combinaties die dan minstens kosten dekkend zijn. echter is het momenteel zo vol heen leeg terug dus vanwege absurde lage prijs verliesgevend(met loondienst chauffeur)

Margreet Staal|19.06.15|02:12

Voordat Klomp failliet gaat is het van belang dat je voor jezelf zo snel mogelijk inzichtelijk maakt of je een vordering hebt op Klomp en hoe groot die vordering is Ook moeten vorderingen bij Klomp ingediend zijn VOOR een eventueel faillissement Het gaat dus niet alleen om het salaris van mei Soms gaat het om een bonnetje van olie die je hebt voorgeschoten telefoonkosten die zomaar zijn ingehouden Maar soms gaat het ook om honderden uren die je wel hebt gewerkt maar nooit betaald hebt gekregen.

Klomp in gesprek met investeerder om verder te kunnen | TaxiPro
Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Klomp in gesprek met investeerder om verder te kunnen

Klomp Groepsvervoer zit in de financiële problemen. Werknemers hebben geen salaris ontvangen over de maand mei. Het bedrijf is in gesprek met een investeerder. “Het is op dit moment duidelijk dat we zonder hulp van derden niet lang meer verder kunnen”, meldt Wilco Bolderman in een brief aan het personeel.

Wel is het vakantiegeld uitbetaald aan de werknemers om een boete van Sociaal Fonds Taxi te ontlopen. De CAO Taxivervoer verplicht namelijk taxibedrijven om dat uiterlijk 31 mei betaald te hebben.

Vakantiegeld

Het personeel van Klomp heeft een brief ontvangen van de directie dat dit vakantiegeld aangevuld wordt tot het reguliere salarisniveau. Het restant zal dan betaald worden zodra er afspraken zijn gemaakt met de nieuwe investeerder. Bolderman verwacht dat het geld dan voor 50% eind juni en 50% eind juli betaald zal worden.

Algemeen directeur Johan van Praet van Klomp zal het personeel rond half juni in de inloopspreekuren in de verschillende regio’s informeren over de stand van zaken. Bij Klomp werken zo’n 800 mensen.

Liquiditeit

Klomp is overigens niet het enige bedrijf dat in de financiële problemen zit. Diverse andere taxibedrijven zijn te laat met het betalen van vakantiegeld. Ook zal er deze maand de sociale lasten met de fiscus afgerekend moeten worden, wat opnieuw een forse aanslag betekent op de liquiditeit van taxibedrijven.

Vooral de forse bezuinigingen bij de overheid als grootste opdrachtgever van het doelgroepenvervoer leiden tot problemen. Taxibedrijven hebben vanwege de overcapaciteit zeer goedkoop ingeschreven op aanbestedingen. Nu zowel de volumes en daardoor ook de combinatiegraad daalt, blijken diverse contracten verlieslatend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

11 reacties op “Klomp in gesprek met investeerder om verder te kunnen”

Jan Pastoor|03.06.15|11:58

Eigenschuld dikke BULT..nu niet zeiken dat het aan de overheid ligt….vanaf 2002 is er al een tendens gekomen,dat de taxibedrijven elkaar het verlies nog niet gunnen,,,,iedereen kon en moest goedkoper….geen taxiboer die de ballen in zijn broek heeft ,,die eens nee durft te zeggen,,over deze vooroologse tariefen<<<< Suc^6 der mee,,

Yvonne Jansen|03.06.15|19:07

Er staat een fout in het stukje. Ik werk voor Klomp. We hebben het salaris over de maand MEI niet uitbetaald gekregen. Wel vakantiegeld en een toezegging voor een deel van het salaris eerdaags, maar of dat dat lukt moeten we nog afwachten.

Yvonne Jansen|03.06.15|19:48

Een deel van het salaris over mei zojuist op mijn bankrekening aangetroffen.

Yvonne Jansen|03.06.15|19:48

Een deel van het loon over de maand mei zojuist op mijn rekening aangetroffen.

Margreet Staal|04.06.15|22:29

Klomp betaald geen salaris over de maand mei,het vakantiegeld is uitgekeerd om een 10% boete van Sociaal Fonds Taxi te voorkomen,en in de loop van de komende maanden zal een nabetaling plaatsvinden ter hoogte van het normale salaris.Nu zegt Klomp in een brief aan medewerkers:De betaling moet je zien als loon over mei, het vakantiegeld komt later.Via deze “slimme” truc probeert Klomp ’t anders te doen voorkomen dan de CAO toestaat. De FNV gaat op 1 juni met de Klomp-directie om de tafel zitten.

Barbu Oltean|05.06.15|02:07

Beste Meneer Ooms,

Ik was benieuwd of u het bedrijf ook zou willen op doeken als u financieel afhankelijk bent van werk en u baan ook op de tocht zou staan.

Groet Barbu

Gert-Jan van Bommel|06.06.15|22:32

Trieste bedoeling. Wij weten dit pas 1 week. Aanbesteding Gemeente Utrecht aan Connexxion is nog niet bevestigd door SFT. Vanaf 1 mei 2015 geen salaris ontvangen. Klomp Groepsvervoer rijdt nog, zegt de Utrechtse wethouder. NEEN, de chauffeurs van Klomp rijden nog, omdat zij een verbondenheid hebben met hun cliënten (leerlingen). Maar voor hoelang nog, kan ik volgende week nog tanken?

Hardy Brunink|08.06.15|22:29

Ik vraag me af wie wil investeren in een bedrijf dat verlies lijdt. De contracten staan vast,dus het verlies blijft. Jammer voor de medewerkers. Sterkte!

Jan van der Weide|14.06.15|18:17

Als er helemaal geen taxi’s meer rijden moet de overheid maar weer met bussen rijden
of niet regering? Eind goed al goed.

Rien Poortvliet|15.06.15|12:18

dit komt allemaal door te laag inschrijven ,hopende op goede combinaties die dan minstens kosten dekkend zijn. echter is het momenteel zo vol heen leeg terug dus vanwege absurde lage prijs verliesgevend(met loondienst chauffeur)

Margreet Staal|19.06.15|02:12

Voordat Klomp failliet gaat is het van belang dat je voor jezelf zo snel mogelijk inzichtelijk maakt of je een vordering hebt op Klomp en hoe groot die vordering is Ook moeten vorderingen bij Klomp ingediend zijn VOOR een eventueel faillissement Het gaat dus niet alleen om het salaris van mei Soms gaat het om een bonnetje van olie die je hebt voorgeschoten telefoonkosten die zomaar zijn ingehouden Maar soms gaat het ook om honderden uren die je wel hebt gewerkt maar nooit betaald hebt gekregen.