WOLF Rijbewijsshop, taxi, taxi-opleiding, taxipas, rijles, kandidaat

Aantal nieuwe taxichauffeurs loopt terug, vorig jaar 4.425

Er zijn vorig jaar 4.425 potentiële taxichauffeurs bijgekomen. Zoveel chauffeurs zijn er namelijk voor het praktijkexamen Taxi geslaagd bij het CBR. Dat aantal is een stuk minder dan in 2013 het geval was. Toen legden 5.092 taxichauffeurs met goed gevolg het CBR-praktijkexamen Taxi af. Dat blijkt uit het CBR Jaarverslag over 2014. Met het chauffeursdiploma kan een kandidaat een chauffeurskaart aanvragen.

Het slagingspercentage voor het prakijkexamen lag met 54,1% iets hoger dan een jaar eerder. Toen slaagde gemiddeld 52,5% voor het eerste- of het herexamen.

CCV-examen

De vraag naar het CCV-examen ‘Medegebruik verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken gemeente Amsterdam’ bleef ook in 2014 hoog, zo meldt het CBR. Taxichauffeurs die in de gemeente Amsterdam gebruik willen maken van de lijnbusbanen en -stroken, moeten in het bezit zijn van een ontheffing of een taxivergunning. In totaal zijn voor dit examen vorig jaar 708 chauffeurs geslaagd.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet een chauffeur onder andere het CCV-diploma overleggen. Dit diploma geeft vrijstelling voor het wettelijke taxi-examen van het CBR. “De daling van het aantal wettelijke taxi-examens ligt gedeeltelijk aan het aantal in Amsterdam afgenomen examens”, aldus het CBR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Aantal nieuwe taxichauffeurs loopt terug, vorig jaar 4.425”

Paul Dijkhuizen|18.06.15|12:20

Mooi hoor, 4425 extra taxichauffeurs erbij, en wat zijn hun kansen op een (vaste) baan? Met de nieuwe regels in het vooruitzicht kan de UWV beter nu alvast stoppen om iedere werkloze met een rijbewijs de taxiopleiding te laten volgen, dat is namelijk geld weggooien waar niks voor terugkomt. Deze mensen kunnen namelijk alleen nog als ZZP-er als taxichauffeur aan de gang gaan, velen van hen zullen failliet gaan, en dan?

Ilonka Wildbret|28.02.16|13:31

Ik ben met een motor rijbewijs en een autorijbewijs voor de tweede keer gezakt voor het praktijkexamen (beperkte pas) omdat m.i. het CBR het slagingspercentage wil terugdringen. De examinatoren verschillen van bullshsit redenen om je te laten zakken. Zo schermt de een met verder voorruit kijken en de ander met je moet beter opletten. Als Amsterdammer die de stad door en door kent ben ik teleurgesteld dat ik mijn UWV voucher hiervoor heb ingezet. Check deel twee van mijn reactie hierna…

Ilonka Wildbret|28.02.16|13:51

Ben twee jaar werkloos en dat was mijn laatste optie in een economie die mij qua leeftijd in deze “Driving Miss Daisy” baan forceert. Toch wordt ik voor de beperkte pas al gepakt. Zij er teveel taxi’s? Te veel blauwe kentekens? Ja en ik heb ze gesproken. Het beroep is bijna verpest en ze krijgen vaker boetes. Ook een bedrijf in contract vervoer meldt: Iedereen kan geen taxi chauffeur worden. Is de markt verzadigd? Overleven van werkloze als chauffeur is een farce. Kassa voor rijscholen en cbr.

Aantal nieuwe taxichauffeurs loopt terug, vorig jaar 4.425 | TaxiPro
WOLF Rijbewijsshop, taxi, taxi-opleiding, taxipas, rijles, kandidaat

Aantal nieuwe taxichauffeurs loopt terug, vorig jaar 4.425

Er zijn vorig jaar 4.425 potentiële taxichauffeurs bijgekomen. Zoveel chauffeurs zijn er namelijk voor het praktijkexamen Taxi geslaagd bij het CBR. Dat aantal is een stuk minder dan in 2013 het geval was. Toen legden 5.092 taxichauffeurs met goed gevolg het CBR-praktijkexamen Taxi af. Dat blijkt uit het CBR Jaarverslag over 2014. Met het chauffeursdiploma kan een kandidaat een chauffeurskaart aanvragen.

Het slagingspercentage voor het prakijkexamen lag met 54,1% iets hoger dan een jaar eerder. Toen slaagde gemiddeld 52,5% voor het eerste- of het herexamen.

CCV-examen

De vraag naar het CCV-examen ‘Medegebruik verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken gemeente Amsterdam’ bleef ook in 2014 hoog, zo meldt het CBR. Taxichauffeurs die in de gemeente Amsterdam gebruik willen maken van de lijnbusbanen en -stroken, moeten in het bezit zijn van een ontheffing of een taxivergunning. In totaal zijn voor dit examen vorig jaar 708 chauffeurs geslaagd.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet een chauffeur onder andere het CCV-diploma overleggen. Dit diploma geeft vrijstelling voor het wettelijke taxi-examen van het CBR. “De daling van het aantal wettelijke taxi-examens ligt gedeeltelijk aan het aantal in Amsterdam afgenomen examens”, aldus het CBR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Aantal nieuwe taxichauffeurs loopt terug, vorig jaar 4.425”

Paul Dijkhuizen|18.06.15|12:20

Mooi hoor, 4425 extra taxichauffeurs erbij, en wat zijn hun kansen op een (vaste) baan? Met de nieuwe regels in het vooruitzicht kan de UWV beter nu alvast stoppen om iedere werkloze met een rijbewijs de taxiopleiding te laten volgen, dat is namelijk geld weggooien waar niks voor terugkomt. Deze mensen kunnen namelijk alleen nog als ZZP-er als taxichauffeur aan de gang gaan, velen van hen zullen failliet gaan, en dan?

Ilonka Wildbret|28.02.16|13:31

Ik ben met een motor rijbewijs en een autorijbewijs voor de tweede keer gezakt voor het praktijkexamen (beperkte pas) omdat m.i. het CBR het slagingspercentage wil terugdringen. De examinatoren verschillen van bullshsit redenen om je te laten zakken. Zo schermt de een met verder voorruit kijken en de ander met je moet beter opletten. Als Amsterdammer die de stad door en door kent ben ik teleurgesteld dat ik mijn UWV voucher hiervoor heb ingezet. Check deel twee van mijn reactie hierna…

Ilonka Wildbret|28.02.16|13:51

Ben twee jaar werkloos en dat was mijn laatste optie in een economie die mij qua leeftijd in deze “Driving Miss Daisy” baan forceert. Toch wordt ik voor de beperkte pas al gepakt. Zij er teveel taxi’s? Te veel blauwe kentekens? Ja en ik heb ze gesproken. Het beroep is bijna verpest en ze krijgen vaker boetes. Ook een bedrijf in contract vervoer meldt: Iedereen kan geen taxi chauffeur worden. Is de markt verzadigd? Overleven van werkloze als chauffeur is een farce. Kassa voor rijscholen en cbr.