BP, tankpas, tanken

Voorkom ook in de zomer oneigenlijk gebruik van de tankpas

De zomerperiode is ook in de taxibranche in volle gang. Dat betekent dat de vaste taxichauffeurs op vakantie gaan, en er meer gebruik wordt gemaakt van parttimers. Ook de vaste wagenparkbeheerder geniet van zijn welverdiende vakantie. Het blijkt echter dat het misbruik van brandstofpassen in deze periode aanzienlijk toeneemt. Daarom geeft oliemaatschappij BP een aantal tips om het gebruik van de tankpassen ook in de zomerperiode veilig te houden.

Meer kans op fouten

In juli en augustus pakken veel mensen hun koffers om te genieten van een zomervakantie. Ook directeuren, managers en wagenparkbeheerders. Dit kan betekenen dat er minder accuraat op eventueel oneigenlijk gebruik van tankpassen wordt gecontroleerd, of dat mogelijk tankpasmisbruik te laat wordt ontdekt.

Bovendien werken veel bedrijven in de zomermaanden met vakantiekrachten of tijdelijke werknemers, die vaak niet dezelfde training over procedures krijgen waar ‘reguliere’ taxichauffeurs wel mee ingewerkt worden.

Blijf extra alert

Het verdient dus zeker de aanbeveling om tijdens de zomermaanden extra alert te blijven op eventueel oneigenlijk gebruik van uw BP PLUS Tankpassen. BP raadt u dan ook aan om iedereen die binnen uw bedrijf gebruik maakt van een tankpas goed te wijzen op mogelijke veiligheidsrisico’s.

Gaat u op vakantie? Zorg er dan voor dat een collega het tankpasgebruik tijdens uw afwezigheid bewaakt. Op deze manier kan eventueel tankpasmisbruik herkend worden, vóórdat het nadelige financiële gevolgen heeft.

Eenvoudige maatregelen

Wat voor het gebruik van bankpassen en creditcards geldt, gaat uiteraard ook op voor tankpas(sen): ga er zorgvuldig mee om, bewaar ze op een veilige plek en houd de PIN-code altijd gescheiden van de pas. Tankpassen niet in de wagens/voertuigen bewaren en laat chauffeurs een vermiste tankpas bovendien direct melden, zodat u deze per ommegaande kunt blokkeren.

Veiligheid volgens BP

BP biedt u een aantal praktische instrumenten om eventueel oneigenlijk gebruik van uw BP PLUS Tankpas(sen) te voorkomen. Zo heeft u de keuze uit verschillende PIN-opties en bepaalt u vanuit de online service BP Card Controller helemaal zelf hoe uw tankpassen gebruikt worden.

Daarnaast maakt de afdeling Security van BP een continue analyse van de transactiepatronen van uw tankpassen. Zo kunnen zij snel corrigerende acties ondernemen bij eventueel oneigenlijk gebruik van (één van) uw BP PLUS Tankpassen.

Meer informatie

Meer informatie over de veiligheidsopties van uw BP PLUS Tankpas vindt u hier. Heeft u vragen over het voorkomen van oneigenlijk gebruik van uw tankpassen? Neem dan contact op met uw BP-accountmanager of bel het BP service center op 0800 – 020 36 31.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.