workshop

Dit zijn de workshops tijdens Taxi Expo 2015

Het workshop-programma voor Taxi Expo 2015 is gepresenteerd. Want dit evenement is hét kennis-event voor de taxisector. Door de dag heen worden diverse workshops gehouden die interessant zijn voor taxi-ondernemers met of zonder personeel. Ze zijn gratis toegankelijk voor alle bezoekers van Taxi Expo 2015.

De volgende workshops zijn bij te wonen:

Toekomstvisie Taxibranche 2025
door: Hubert Andela, secretaris KNV Taxi

14:00 uur. Workshopruimte: Congres-zaal

Dialoog over de toekomst van de taxibranche naar aanleiding van de toekomstvisie ‘Op weg naar 2025’.

De taxisector kraakt onder het prijsgeweld veroorzaakt door aanbestedingen. En het perspectief is niet goed. KNV Taxi verwacht voor het contractvervoer nog een volumedaling van maar liefst 40 tot 50 procent in de komende jaren. De ervaring van de klant moet bepalender worden, zowel bij doelgroepenvervoer als in de opstapmarkt. Deze workshop biedt ruimte voor een onderlinge dialoog over de toekomst.

TTO’s in Amsterdam
door: Noortje Smit (programma-manager Taxi, gemeente Amsterdam).

15:30. Workshopruimte: Expo
 • Ervaringen eerste twee jaar TTO
 • Lessons learned
 • Invloed taxi-apps op TTO-systeem

Flexibiliteit in tijden van Wet werk en zekerheid
door: Sake Bosma, Talent4Taxi

11:30. Workshopruimte: Expo

Transitievergoeding, aangepaste ketenregeling, het nieuwe ontslagrecht, wijzigingen rondom flexwerkers: allemaal onderwerpen uit de nieuwe Wet werk en Zekerheid. Voor taxiondernemers geeft dit veel vraagtekens. Want hoe zit het nu bijvoorbeeld met de flexibiliteit in je personeelsbeleid? In deze workshop geeft Talent4Taxi u do’s en don’ts rondom de Wet werk en zekerheid en laten wij u oplossingen zien die u helpen om uw flexibiliteit te behouden.

De client centraal bij het doelgroepenvervoer gemeente Rotterdam
door: onderzoekersbureau Muzus

14:30. Workshopruimte: Expo

Gemeente Rotterdam heeft in het voorjaar van 2015 een uitgebreid onderzoek gedaan naar de samenstelling en behoeftes van cliënten welke gebruik maken van het georganiseerd vervoer in de stad. Onderzoeksbureau Muzus zal de bevindingen van dit onderzoek presenteren.

Gemeente Rotterdam gaat over de resultaten van dit onderzoek graag met u in gesprek. We nodigen iedereen die geïnteresseerd is in de behoeftes van de Rotterdamse cliënten in het vervoer uit om dit gesprek met ons te voeren. Het onderzoek vormt het kloppend hart van de behoeftespecificatie in de aanbesteding van het geïntegreerd doelgroepenvervoer 2017 – 2024.

De ZZP-er in de taxisector vanaf 1 januari 2016
door mr. Nienke Klazinga

14:00. Workshopruimte: Dome

Presentatie over de veranderingen in de regelgeving omtrent ZZP-ers en de gevolgen voor de taxisector. Per 1 januari verdwijnt de VAR verklaring waarmee ZZP-ers kunnen aantonen dat zij zelfstandig zijn. In de plaats daarvan komen modelovereenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Per sector kunnen er modelcontracten worden voorgelegd aan de belastingdienst.

De komende maanden wordt in detail duidelijk wat dit inhoudt en waar je als werkgever rekening mee moet houden. Tijdens de workshop zal de jurist ingaan op de nieuwe wetgeving en het toespitsen op de taxisector. Deze workshop wordt aangeboden door Consolid en verzorgd door mr. Nienke Klazinga van Köster Advocaten.

TTO’s in Nederland
door: Ton Hokken (KNV)

12:30. Workshopruimte: Expo

Stand van zaken invoering taxiverordeningen: TTO, maar ook aantal gemeenten met een lichtere verordening.

 • Welke steden in Nederland doen wat op TTO-gebied?
 • Welke mogelijkheden biedt een taxiverordening?
 • Ervaringen tot nu toe

Cabman Online en Centrale

11:00. Workshopruimte: Dome / 15:00. Workshopruimte: Dome

Met de combinatie van  Cabman Online en Cabman Centrale is het mogelijk om volledige transparantie te creëren tussen opdrachtgever en uitvoerder. Cabman Online is een online inzagesysteem wat gericht is op opdrachtgevers binnen de personenvervoersbranche. Dit systeem verschaft allerlei informatie en geeft o.a. de mogelijkheid tot registratie en mutatie van (route)gegevens. Deze workshop wordt u aangeboden door Cabman.

AppDUCO
door: Duco Douwstra

13:30. Workshopruimte: Expo

Als alle taxichauffeurs in Nederland De TaxibestelApp DUCO installeren, dat ontstaat er een landelijke de dekkend systeem die heel veel problemen zowel voor de klant als voor de chauffeurs op kunnen lossen. De taxi krijgt altijd de dichtstbijzijnde bestelling en de klant altijd de dichtstbijzijnde taxi. Door Uber weet nagenoeg iedereen nu dat je via een App een taxi kan bestellen, Uber bedankt!

Inspiratie en hands-on informatie voor de introductie van de elektrische taxi
door: Matthijs Kok, expert duurzaam vervoer bij APPM management consultants

15:00. Workshopruimte: Congres-zaal

Voor opdrachtgevers wordt het aanbieden van schoon vervoer steeds belangrijker. Eisen en criteria rondom het beperken van de emissies en inzet van schone voertuigen zijn steeds vaker onderdeel van aanbestedingen. Het verwezenlijken van die doelstellingen in de praktijk heeft veel impact. Hoe kun je die ambities goed vormgeven? Welke mogelijkheden zijn erom met de huidige generaties elektrische voertuigen elektrische taxi diensten aan te bieden? En welk effect heeft van voor de business cases? Vanuit onder ander de praktijkervaring rondom de introductie van de elektrische taxi’s op Schiphol inspireert Matthijs Kok over de mogelijkheden om duurzaam taxivervoer te introduceren. Daarbij gaat hij met u graag het gesprek aan over kansen en belemmeringen die u ziet. Hij inspireert en ondersteunt vervolgens met hans-on tips voor implementatie in de praktijk.

Rijgedrag van taxichauffeurs monitoren en verbeteren
door: Hans Schaap, directeur GreenStar Statistics

12:00. Workshopruimte: Dome

Hard optrekken en remmen, veel toeren maken, langdurig stationair draaien. Dergelijk rijgedrag van taxichauffeurs zorgt ervoor dat de kosten oplopen voor de taxi-ondernemer. Maar met een simpele stick van GreenStar kan tegenwoordig het rijgedrag van taxichauffeurs gemonitord en verbeterd worden. “Belangrijk is dat het rijgedrag van de taxichauffeur structureel wordt bijgehouden. Je kunt dus heel gericht begeleiden”, legt Hans Schaap, directeur van GreenStar Statistics uit. Het bedrijf won in 2013 met hun innovatie de ANWB duurzame mobiliteitsprijs.

Kom ook naar Taxi Expo 2015! Meld je aan via: www.taxi-expo.nl/registratie

inschrijventaxiexpo2015

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Dit zijn de workshops tijdens Taxi Expo 2015 | TaxiPro
workshop

Dit zijn de workshops tijdens Taxi Expo 2015

Het workshop-programma voor Taxi Expo 2015 is gepresenteerd. Want dit evenement is hét kennis-event voor de taxisector. Door de dag heen worden diverse workshops gehouden die interessant zijn voor taxi-ondernemers met of zonder personeel. Ze zijn gratis toegankelijk voor alle bezoekers van Taxi Expo 2015.

De volgende workshops zijn bij te wonen:

Toekomstvisie Taxibranche 2025
door: Hubert Andela, secretaris KNV Taxi

14:00 uur. Workshopruimte: Congres-zaal

Dialoog over de toekomst van de taxibranche naar aanleiding van de toekomstvisie ‘Op weg naar 2025’.

De taxisector kraakt onder het prijsgeweld veroorzaakt door aanbestedingen. En het perspectief is niet goed. KNV Taxi verwacht voor het contractvervoer nog een volumedaling van maar liefst 40 tot 50 procent in de komende jaren. De ervaring van de klant moet bepalender worden, zowel bij doelgroepenvervoer als in de opstapmarkt. Deze workshop biedt ruimte voor een onderlinge dialoog over de toekomst.

TTO’s in Amsterdam
door: Noortje Smit (programma-manager Taxi, gemeente Amsterdam).

15:30. Workshopruimte: Expo
 • Ervaringen eerste twee jaar TTO
 • Lessons learned
 • Invloed taxi-apps op TTO-systeem

Flexibiliteit in tijden van Wet werk en zekerheid
door: Sake Bosma, Talent4Taxi

11:30. Workshopruimte: Expo

Transitievergoeding, aangepaste ketenregeling, het nieuwe ontslagrecht, wijzigingen rondom flexwerkers: allemaal onderwerpen uit de nieuwe Wet werk en Zekerheid. Voor taxiondernemers geeft dit veel vraagtekens. Want hoe zit het nu bijvoorbeeld met de flexibiliteit in je personeelsbeleid? In deze workshop geeft Talent4Taxi u do’s en don’ts rondom de Wet werk en zekerheid en laten wij u oplossingen zien die u helpen om uw flexibiliteit te behouden.

De client centraal bij het doelgroepenvervoer gemeente Rotterdam
door: onderzoekersbureau Muzus

14:30. Workshopruimte: Expo

Gemeente Rotterdam heeft in het voorjaar van 2015 een uitgebreid onderzoek gedaan naar de samenstelling en behoeftes van cliënten welke gebruik maken van het georganiseerd vervoer in de stad. Onderzoeksbureau Muzus zal de bevindingen van dit onderzoek presenteren.

Gemeente Rotterdam gaat over de resultaten van dit onderzoek graag met u in gesprek. We nodigen iedereen die geïnteresseerd is in de behoeftes van de Rotterdamse cliënten in het vervoer uit om dit gesprek met ons te voeren. Het onderzoek vormt het kloppend hart van de behoeftespecificatie in de aanbesteding van het geïntegreerd doelgroepenvervoer 2017 – 2024.

De ZZP-er in de taxisector vanaf 1 januari 2016
door mr. Nienke Klazinga

14:00. Workshopruimte: Dome

Presentatie over de veranderingen in de regelgeving omtrent ZZP-ers en de gevolgen voor de taxisector. Per 1 januari verdwijnt de VAR verklaring waarmee ZZP-ers kunnen aantonen dat zij zelfstandig zijn. In de plaats daarvan komen modelovereenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Per sector kunnen er modelcontracten worden voorgelegd aan de belastingdienst.

De komende maanden wordt in detail duidelijk wat dit inhoudt en waar je als werkgever rekening mee moet houden. Tijdens de workshop zal de jurist ingaan op de nieuwe wetgeving en het toespitsen op de taxisector. Deze workshop wordt aangeboden door Consolid en verzorgd door mr. Nienke Klazinga van Köster Advocaten.

TTO’s in Nederland
door: Ton Hokken (KNV)

12:30. Workshopruimte: Expo

Stand van zaken invoering taxiverordeningen: TTO, maar ook aantal gemeenten met een lichtere verordening.

 • Welke steden in Nederland doen wat op TTO-gebied?
 • Welke mogelijkheden biedt een taxiverordening?
 • Ervaringen tot nu toe

Cabman Online en Centrale

11:00. Workshopruimte: Dome / 15:00. Workshopruimte: Dome

Met de combinatie van  Cabman Online en Cabman Centrale is het mogelijk om volledige transparantie te creëren tussen opdrachtgever en uitvoerder. Cabman Online is een online inzagesysteem wat gericht is op opdrachtgevers binnen de personenvervoersbranche. Dit systeem verschaft allerlei informatie en geeft o.a. de mogelijkheid tot registratie en mutatie van (route)gegevens. Deze workshop wordt u aangeboden door Cabman.

AppDUCO
door: Duco Douwstra

13:30. Workshopruimte: Expo

Als alle taxichauffeurs in Nederland De TaxibestelApp DUCO installeren, dat ontstaat er een landelijke de dekkend systeem die heel veel problemen zowel voor de klant als voor de chauffeurs op kunnen lossen. De taxi krijgt altijd de dichtstbijzijnde bestelling en de klant altijd de dichtstbijzijnde taxi. Door Uber weet nagenoeg iedereen nu dat je via een App een taxi kan bestellen, Uber bedankt!

Inspiratie en hands-on informatie voor de introductie van de elektrische taxi
door: Matthijs Kok, expert duurzaam vervoer bij APPM management consultants

15:00. Workshopruimte: Congres-zaal

Voor opdrachtgevers wordt het aanbieden van schoon vervoer steeds belangrijker. Eisen en criteria rondom het beperken van de emissies en inzet van schone voertuigen zijn steeds vaker onderdeel van aanbestedingen. Het verwezenlijken van die doelstellingen in de praktijk heeft veel impact. Hoe kun je die ambities goed vormgeven? Welke mogelijkheden zijn erom met de huidige generaties elektrische voertuigen elektrische taxi diensten aan te bieden? En welk effect heeft van voor de business cases? Vanuit onder ander de praktijkervaring rondom de introductie van de elektrische taxi’s op Schiphol inspireert Matthijs Kok over de mogelijkheden om duurzaam taxivervoer te introduceren. Daarbij gaat hij met u graag het gesprek aan over kansen en belemmeringen die u ziet. Hij inspireert en ondersteunt vervolgens met hans-on tips voor implementatie in de praktijk.

Rijgedrag van taxichauffeurs monitoren en verbeteren
door: Hans Schaap, directeur GreenStar Statistics

12:00. Workshopruimte: Dome

Hard optrekken en remmen, veel toeren maken, langdurig stationair draaien. Dergelijk rijgedrag van taxichauffeurs zorgt ervoor dat de kosten oplopen voor de taxi-ondernemer. Maar met een simpele stick van GreenStar kan tegenwoordig het rijgedrag van taxichauffeurs gemonitord en verbeterd worden. “Belangrijk is dat het rijgedrag van de taxichauffeur structureel wordt bijgehouden. Je kunt dus heel gericht begeleiden”, legt Hans Schaap, directeur van GreenStar Statistics uit. Het bedrijf won in 2013 met hun innovatie de ANWB duurzame mobiliteitsprijs.

Kom ook naar Taxi Expo 2015! Meld je aan via: www.taxi-expo.nl/registratie

inschrijventaxiexpo2015

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.