Sharon Dijksma, staatssecretaris Infrastructuur en Milieu

Sharon Dijksma nieuwe staatssecretaris taxibeleid IenM

Sharon Dijksma (PvdA) is de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Ze volgt de afgetreden Wilma Mansveld op. Dijksma zal verantwoordelijk worden voor taxibeleid en heeft woensdag haar eerste dag op het departement.

Minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma tekenden dinsdagavond de overdracht, nadat Mansveld was afgetreden vanwege het Fyra-debacle.

Taakverdeling

Staatssecretaris Dijksma heeft aangegeven de taakverdeling ongewijzigd te willen laten. Ze zal daarmee verantwoordelijk worden voor taxi, openbaar vervoer, spoor, milieu en luchtvaart. Minister Schultz blijft verantwoordelijk voor wegen, maritieme zaken, nucleaire veiligheid, water en ruimtelijke ordening.

Staatssecretaris Dijksma schuift donderdag 5 november direct aan bij de bestuurlijke overleggen over het Meerjarenprogramma  Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) in de regio’s Brabant/Limburg en Oost-Nederland.

Dijksma

Sharon Alida Maria Dijksma (Groningen, 16 april 1971) is een Nederlands politica. Eerder was zij staatssecretaris van Economische Zaken in dat kabinet en staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Balkenende IV.

Namens de Partij van de Arbeid was zij van 1994 tot 2007 lid van de Tweede Kamer, vanaf 26 oktober 2004 als vicevoorzitter van de fractie van de PvdA. Van 2010 tot 2012 was zij opnieuw Tweede Kamerlid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Sharon Dijksma nieuwe staatssecretaris taxibeleid IenM”

M. Martins.|04.11.15|11:42

Ben benieuwd of ze voor of tegen Uberpop is.

Johan Zevenbergen|05.11.15|11:05

Gefeliciteerd,
Gaat Dijkstra de ophanden zijnde afschaffing van de vakbekwaamheid opnieuw tegen het licht houden, of sluipt dit er weer lekker tussen door?

Johan Zevenbergen|05.11.15|11:06

Dijksma ter verbetering.

Sharon Dijksma nieuwe staatssecretaris taxibeleid IenM | TaxiPro
Sharon Dijksma, staatssecretaris Infrastructuur en Milieu

Sharon Dijksma nieuwe staatssecretaris taxibeleid IenM

Sharon Dijksma (PvdA) is de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Ze volgt de afgetreden Wilma Mansveld op. Dijksma zal verantwoordelijk worden voor taxibeleid en heeft woensdag haar eerste dag op het departement.

Minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma tekenden dinsdagavond de overdracht, nadat Mansveld was afgetreden vanwege het Fyra-debacle.

Taakverdeling

Staatssecretaris Dijksma heeft aangegeven de taakverdeling ongewijzigd te willen laten. Ze zal daarmee verantwoordelijk worden voor taxi, openbaar vervoer, spoor, milieu en luchtvaart. Minister Schultz blijft verantwoordelijk voor wegen, maritieme zaken, nucleaire veiligheid, water en ruimtelijke ordening.

Staatssecretaris Dijksma schuift donderdag 5 november direct aan bij de bestuurlijke overleggen over het Meerjarenprogramma  Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) in de regio’s Brabant/Limburg en Oost-Nederland.

Dijksma

Sharon Alida Maria Dijksma (Groningen, 16 april 1971) is een Nederlands politica. Eerder was zij staatssecretaris van Economische Zaken in dat kabinet en staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Balkenende IV.

Namens de Partij van de Arbeid was zij van 1994 tot 2007 lid van de Tweede Kamer, vanaf 26 oktober 2004 als vicevoorzitter van de fractie van de PvdA. Van 2010 tot 2012 was zij opnieuw Tweede Kamerlid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Sharon Dijksma nieuwe staatssecretaris taxibeleid IenM”

M. Martins.|04.11.15|11:42

Ben benieuwd of ze voor of tegen Uberpop is.

Johan Zevenbergen|05.11.15|11:05

Gefeliciteerd,
Gaat Dijkstra de ophanden zijnde afschaffing van de vakbekwaamheid opnieuw tegen het licht houden, of sluipt dit er weer lekker tussen door?

Johan Zevenbergen|05.11.15|11:06

Dijksma ter verbetering.