BP, tankpas, tanken

BP tankpas biedt diverse opties om misbruik te voorkomen

Diverse taxibedrijven maken gebruik van de BP Tankpas. Maar als taxi-ondernemer wil je zorgen dat de pas niet oneigenlijk wordt gebruikt. Daarom biedt BP een aantal handige en efficiënte oplossingen waarmee de passen optimaal zijn beschermd. Zo heeft de taxi-ondernemer keuze uit verschillende PIN-opties, zoals een PIN-code per chauffeur of een PIN-code per voertuig. Hiermee is mogelijk misbruik eenvoudig te voorkomen.

De BP tankpas komt standaard al met een aantal sterke ingebouwde veiligheidsopties. Elke pas bevat bijvoorbeeld een persoonlijk kaartnummer, een magneetstrip en een speciaal hologram. Standaardlimieten zorgen ervoor dat er binnen een periode niet teveel met de tankpas uitgegeven kan worden en de vervaldatum maakt het noodzakelijk om de pas na een periode van twee jaar te vervangen.

PIN-optie D

Als extra beschermingslaag heeft elke BP-tankpas een unieke viercijferige PIN-code. De taxi-ondernemer heeft de keuze uit vier verschillende PIN-opties, waardoor hij zeker weet dat een bepaalde tankpas voor het juiste voertuig of door de juiste chauffeur wordt gebruikt. PIN-optie D biedt van al deze opties de meeste bescherming.

De kenmerken van PIN-optie D zijn:

 • Invoer van PIN-code, chauffeurscode en/of kilometerstand
 • PIN-code automatisch gegenereerd
 • Chauffeurscode is unieke viercijferige code (bijv. Personeelsnummer)
 • PIN-code en chauffeurscode gekoppeld aan gebruiker/chauffeur
 • Tankpas gekoppeld aan kenteken of voertuig
 • Wagenparkbeheerder kan uitgaven toetsen op voertuig- en chauffeursniveau

Tankstations

In Nederland kunnen ondernemers met de BP Tankpas betalen voor benzine, diesel, BP Ultimate en LPG bij zo’n 350 tankstations van BP, waarvan ongeveer 70 BP Express. De pas wordt ook geaccepteerd bij 375 stations van Texaco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

BP tankpas biedt diverse opties om misbruik te voorkomen | TaxiPro
BP, tankpas, tanken

BP tankpas biedt diverse opties om misbruik te voorkomen

Diverse taxibedrijven maken gebruik van de BP Tankpas. Maar als taxi-ondernemer wil je zorgen dat de pas niet oneigenlijk wordt gebruikt. Daarom biedt BP een aantal handige en efficiënte oplossingen waarmee de passen optimaal zijn beschermd. Zo heeft de taxi-ondernemer keuze uit verschillende PIN-opties, zoals een PIN-code per chauffeur of een PIN-code per voertuig. Hiermee is mogelijk misbruik eenvoudig te voorkomen.

De BP tankpas komt standaard al met een aantal sterke ingebouwde veiligheidsopties. Elke pas bevat bijvoorbeeld een persoonlijk kaartnummer, een magneetstrip en een speciaal hologram. Standaardlimieten zorgen ervoor dat er binnen een periode niet teveel met de tankpas uitgegeven kan worden en de vervaldatum maakt het noodzakelijk om de pas na een periode van twee jaar te vervangen.

PIN-optie D

Als extra beschermingslaag heeft elke BP-tankpas een unieke viercijferige PIN-code. De taxi-ondernemer heeft de keuze uit vier verschillende PIN-opties, waardoor hij zeker weet dat een bepaalde tankpas voor het juiste voertuig of door de juiste chauffeur wordt gebruikt. PIN-optie D biedt van al deze opties de meeste bescherming.

De kenmerken van PIN-optie D zijn:

 • Invoer van PIN-code, chauffeurscode en/of kilometerstand
 • PIN-code automatisch gegenereerd
 • Chauffeurscode is unieke viercijferige code (bijv. Personeelsnummer)
 • PIN-code en chauffeurscode gekoppeld aan gebruiker/chauffeur
 • Tankpas gekoppeld aan kenteken of voertuig
 • Wagenparkbeheerder kan uitgaven toetsen op voertuig- en chauffeursniveau

Tankstations

In Nederland kunnen ondernemers met de BP Tankpas betalen voor benzine, diesel, BP Ultimate en LPG bij zo’n 350 tankstations van BP, waarvan ongeveer 70 BP Express. De pas wordt ook geaccepteerd bij 375 stations van Texaco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.