PitPoint kleurt CNG Net-stations om en breidt netwerk uit

PitPoint clean fuels is gestart met de omkleuring van zo’n zestig stations van CNG Net. De locaties worden in het eerste kwartaal van dit jaar voorzien van het nieuwe blauwgroene uiterlijk. “Daardoor krijgen ze alle een frisse, nieuwe uitstraling die past bij onze doelstelling om honderd procent schoon vervoer te bieden in 2030”, aldus het bedrijf. Tevens maakt het bekend dat er binnen afzienbare tijd negen stations bijkomen in Nederland en België.

PitPoint clean fuels is de nieuwe naam van het bedrijf achter CNG Net en LNG24. Het heeft een duidelijke groeistrategie op het gebied van schone brandstoffen. Compressed natural gas (cng, ofwel aardgas onder druk) loopt in aanbod voorop. “De alternatieve brandstof is de goedkoopste en schoonste fossiele brandstof die op dit moment verkrijgbaar is.”

De volgende stap in vergroening is groengas, de duurzame, biologische opvolger van aardgas, waarmee auto’s nagenoeg CO2-neutraal rijden. Het wordt gemaakt uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Een auto of vrachtwagen op cng is ook geschikt voor rijden op groengas.

Brandstoffen

“Met de uitbreiding van de stations willen wij het voor onder andere taxi-ondernemers, overheden en particulieren makkelijker maken om over te stappen naar schone brandstoffen. Rijden op waterstof – de meest milieuvriendelijke manier – staat nog in de kinderschoenen, maar groengas (cng) helpt ons tot die tijd een brug te slaan tussen de traditionele diesel en benzine en het veelbelovende waterstof” zegt Erik Kemink, directeur van PitPoint. Het design van de nieuwe branding is gemaakt in samenwerking met XXS; creatief bureau van onder meer Hema, Manzis en Tele2.

Op dit moment zijn er in Nederland in totaal 140 stations waar cng kan worden getankt. Kortgeleden is het nieuwe Pitpoint-station in Alphen aan den Rijn geopend en er zijn concrete plannen voor nieuwe locaties in Cuijk, Rotterdam en Aalsmeer. Het Belgische netwerk, dat nu veertig vestigingen telt, wordt dit jaar nog met vijf stations uitgebreid in de provincie Antwerpen. Hierdoor krijgt ook België binnenkort een toereikend cng- of aardgas-tanknetwerk. Net als in Nederland hanteert de Vlaamse regering een beleid waarbij vervuilende auto’s méér belasting betalen en milieuvriendelijke voertuigen fiscaal worden gestimuleerd.

2030

PitPoint gelooft dat honderd procent schoon vervoer in 2030 mogelijk is en doet er alles aan om de overgang naar schone brandstoffen te faciliteren. Bijvoorbeeld door de productie van groengas te verhogen en zoveel mogelijk tankpunten voor cng, lng (liquefied natural gas), waterstof en infrastructuur voor elektrisch laden aan te leggen. Daardoor wordt schoon rijden voor bedrijven, overheden en particulieren zichtbaar en betaalbaar.

PitPoint is dus de nieuwe naam van het bedrijf. Kemink legt uit hoe deze naam tot stand is gekomen. “Al onze medewerkers zijn automotive liefhebbers. Dus de term ‘pit’ (uit de autosportwereld, red.) spreekt ons wel aan. Bovendien wordt de plek waar cng wordt geproduceerd pit genoemd. En Point is de plek waar de brandstof wordt verkocht. Daarnaast hebben we een ‘point’ aan de horizon gezet met het doel om emissievrije mobiliteit te hebben in Nederland in 2030.”

Schoon vervoer

Het bedrijf streeft naar volledig schoon vervoer over veertien jaar. “Het is een boude uitspraak, dat weten we. Echter, het is niet onhaalbaar volgens ons. Maar dan moeten we nu wel stappen zetten en dat kan ook. Sommige brandstoffen zijn namelijk al op redelijk grote schaal beschikbaar. Denk aan cng en elektriciteit.”

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “PitPoint kleurt CNG Net-stations om en breidt netwerk uit”

Huib van der Kleij|04.03.16|13:37

Wij in Rotterdam rijden wmo vervoer met aardgas auto’s Jammer dat de overheid het privé vervoer zwaarder belast als je op aardgas rijdt. Rijdt je schoon wordt je toch zwaarder belast omdat de prijs van aardgas goedkoper was dan benzine. Daarom hebt ik de aardgasauto weer weggedaan.

PitPoint kleurt CNG Net-stations om en breidt netwerk uit | TaxiPro

PitPoint kleurt CNG Net-stations om en breidt netwerk uit

PitPoint clean fuels is gestart met de omkleuring van zo’n zestig stations van CNG Net. De locaties worden in het eerste kwartaal van dit jaar voorzien van het nieuwe blauwgroene uiterlijk. “Daardoor krijgen ze alle een frisse, nieuwe uitstraling die past bij onze doelstelling om honderd procent schoon vervoer te bieden in 2030”, aldus het bedrijf. Tevens maakt het bekend dat er binnen afzienbare tijd negen stations bijkomen in Nederland en België.

PitPoint clean fuels is de nieuwe naam van het bedrijf achter CNG Net en LNG24. Het heeft een duidelijke groeistrategie op het gebied van schone brandstoffen. Compressed natural gas (cng, ofwel aardgas onder druk) loopt in aanbod voorop. “De alternatieve brandstof is de goedkoopste en schoonste fossiele brandstof die op dit moment verkrijgbaar is.”

De volgende stap in vergroening is groengas, de duurzame, biologische opvolger van aardgas, waarmee auto’s nagenoeg CO2-neutraal rijden. Het wordt gemaakt uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Een auto of vrachtwagen op cng is ook geschikt voor rijden op groengas.

Brandstoffen

“Met de uitbreiding van de stations willen wij het voor onder andere taxi-ondernemers, overheden en particulieren makkelijker maken om over te stappen naar schone brandstoffen. Rijden op waterstof – de meest milieuvriendelijke manier – staat nog in de kinderschoenen, maar groengas (cng) helpt ons tot die tijd een brug te slaan tussen de traditionele diesel en benzine en het veelbelovende waterstof” zegt Erik Kemink, directeur van PitPoint. Het design van de nieuwe branding is gemaakt in samenwerking met XXS; creatief bureau van onder meer Hema, Manzis en Tele2.

Op dit moment zijn er in Nederland in totaal 140 stations waar cng kan worden getankt. Kortgeleden is het nieuwe Pitpoint-station in Alphen aan den Rijn geopend en er zijn concrete plannen voor nieuwe locaties in Cuijk, Rotterdam en Aalsmeer. Het Belgische netwerk, dat nu veertig vestigingen telt, wordt dit jaar nog met vijf stations uitgebreid in de provincie Antwerpen. Hierdoor krijgt ook België binnenkort een toereikend cng- of aardgas-tanknetwerk. Net als in Nederland hanteert de Vlaamse regering een beleid waarbij vervuilende auto’s méér belasting betalen en milieuvriendelijke voertuigen fiscaal worden gestimuleerd.

2030

PitPoint gelooft dat honderd procent schoon vervoer in 2030 mogelijk is en doet er alles aan om de overgang naar schone brandstoffen te faciliteren. Bijvoorbeeld door de productie van groengas te verhogen en zoveel mogelijk tankpunten voor cng, lng (liquefied natural gas), waterstof en infrastructuur voor elektrisch laden aan te leggen. Daardoor wordt schoon rijden voor bedrijven, overheden en particulieren zichtbaar en betaalbaar.

PitPoint is dus de nieuwe naam van het bedrijf. Kemink legt uit hoe deze naam tot stand is gekomen. “Al onze medewerkers zijn automotive liefhebbers. Dus de term ‘pit’ (uit de autosportwereld, red.) spreekt ons wel aan. Bovendien wordt de plek waar cng wordt geproduceerd pit genoemd. En Point is de plek waar de brandstof wordt verkocht. Daarnaast hebben we een ‘point’ aan de horizon gezet met het doel om emissievrije mobiliteit te hebben in Nederland in 2030.”

Schoon vervoer

Het bedrijf streeft naar volledig schoon vervoer over veertien jaar. “Het is een boude uitspraak, dat weten we. Echter, het is niet onhaalbaar volgens ons. Maar dan moeten we nu wel stappen zetten en dat kan ook. Sommige brandstoffen zijn namelijk al op redelijk grote schaal beschikbaar. Denk aan cng en elektriciteit.”

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “PitPoint kleurt CNG Net-stations om en breidt netwerk uit”

Huib van der Kleij|04.03.16|13:37

Wij in Rotterdam rijden wmo vervoer met aardgas auto’s Jammer dat de overheid het privé vervoer zwaarder belast als je op aardgas rijdt. Rijdt je schoon wordt je toch zwaarder belast omdat de prijs van aardgas goedkoper was dan benzine. Daarom hebt ik de aardgasauto weer weggedaan.