taxi, standplaats, zzp, Amsterdam, taxichauffeur

Forse groei startende zelfstandige taxichauffeurs

Het aantal startende zelfstandige taxichauffeurs in Nederland is in één jaar tijd sterk gestegen. Waar zich in het eerste kwartaal van 2015 nog 129 zzp-taxichauffeurs inschreven, waren dat er in de eerste drie maanden van dit jaar 608. Dit blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau, dat de stijging toedicht aan de nieuwe taxiwet.

In de eerste drie maanden van dit jaar groeide het aantal starters in Nederland in zijn algemeenheid met 8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015. De deelsector ‘Personenvervoer over de weg’ steekt echter wel met kop en schouders boven de gemiddelde ontwikkeling uit. In deze sector startten in het eerste kwartaal van dit jaar 608 mensen voor zichzelf. In het eerste kwartaal van 2015 waren dat er nog 129. In 2014 en 2013 lagen de aantallen voor zichzelf beginnende chauffeurs met respectievelijk 164 en 165 iets hoger dan in de eerste drie maanden van vorig jaar, maar dus wel fors lager dan begin dit jaar.

Makkelijker aan de slag

De Nederlandse transportsector telde in het eerste kwartaal van 2016 maar liefst 68 procent meer starters dan in januari, februari en maart 2015. Die groei komt volledig op het conto van de sector ‘Personenvervoer over de weg’. ING Economisch Bureau geeft aan dat de enorme stijging van het aantal zelfstandige taxichauffeurs sterk samenhangt met de nieuwe taxiwet. Deze maakt het sinds 1 januari jongstleden makkelijker om als ondernemer aan de slag te gaan, mede door het vervallen van de eis vakbekwaamheid en daarmee het lager worden van de kosten die moeten worden gemaakt alvorens van start te kunnen gaan.

Vincent Krabbendam

Lees ook: 

Nieuwe taxiwet grote gevolgen voor zzp’er op straattaximarkt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Forse groei startende zelfstandige taxichauffeurs”

Johan Zevenbergen|02.06.16|17:57

Dat is nog is kunstmatige economie,
608 vergunningen, bct,s,auto’s, kentekekenplaten, rdw keuringen, verzekeringen, telefoons, boekhouders tolken, adviseurs enz
En oja een uurtje langer in de rij op het station.

Rodney Barten|03.06.16|08:06

Er staat nergens hoeveel taxichauffeurs een vof constructie hebben verlaten, of hoeveel chauffeurs er mee opgehouden zijn.

Ton van Dalfsen|03.06.16|08:30

Had een KvK medewerker gesproken en die mij vertelde dat er veel zijn die uit een VOF constructie zijn gestapt.

Forse groei startende zelfstandige taxichauffeurs | TaxiPro
taxi, standplaats, zzp, Amsterdam, taxichauffeur

Forse groei startende zelfstandige taxichauffeurs

Het aantal startende zelfstandige taxichauffeurs in Nederland is in één jaar tijd sterk gestegen. Waar zich in het eerste kwartaal van 2015 nog 129 zzp-taxichauffeurs inschreven, waren dat er in de eerste drie maanden van dit jaar 608. Dit blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau, dat de stijging toedicht aan de nieuwe taxiwet.

In de eerste drie maanden van dit jaar groeide het aantal starters in Nederland in zijn algemeenheid met 8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015. De deelsector ‘Personenvervoer over de weg’ steekt echter wel met kop en schouders boven de gemiddelde ontwikkeling uit. In deze sector startten in het eerste kwartaal van dit jaar 608 mensen voor zichzelf. In het eerste kwartaal van 2015 waren dat er nog 129. In 2014 en 2013 lagen de aantallen voor zichzelf beginnende chauffeurs met respectievelijk 164 en 165 iets hoger dan in de eerste drie maanden van vorig jaar, maar dus wel fors lager dan begin dit jaar.

Makkelijker aan de slag

De Nederlandse transportsector telde in het eerste kwartaal van 2016 maar liefst 68 procent meer starters dan in januari, februari en maart 2015. Die groei komt volledig op het conto van de sector ‘Personenvervoer over de weg’. ING Economisch Bureau geeft aan dat de enorme stijging van het aantal zelfstandige taxichauffeurs sterk samenhangt met de nieuwe taxiwet. Deze maakt het sinds 1 januari jongstleden makkelijker om als ondernemer aan de slag te gaan, mede door het vervallen van de eis vakbekwaamheid en daarmee het lager worden van de kosten die moeten worden gemaakt alvorens van start te kunnen gaan.

Vincent Krabbendam

Lees ook: 

Nieuwe taxiwet grote gevolgen voor zzp’er op straattaximarkt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Forse groei startende zelfstandige taxichauffeurs”

Johan Zevenbergen|02.06.16|17:57

Dat is nog is kunstmatige economie,
608 vergunningen, bct,s,auto’s, kentekekenplaten, rdw keuringen, verzekeringen, telefoons, boekhouders tolken, adviseurs enz
En oja een uurtje langer in de rij op het station.

Rodney Barten|03.06.16|08:06

Er staat nergens hoeveel taxichauffeurs een vof constructie hebben verlaten, of hoeveel chauffeurs er mee opgehouden zijn.

Ton van Dalfsen|03.06.16|08:30

Had een KvK medewerker gesproken en die mij vertelde dat er veel zijn die uit een VOF constructie zijn gestapt.