airport, charleroi, vliegveld

TaxiTender wil groei in goede banen leiden

TaxiTender uit Maastricht verwacht flink te groeien met zijn internationale taxiboekingsplatform. Een financiering van het LIOF Participatiefonds en het Limburg Business Development Fonds (LBDF) moet helpen om die ontwikkeling op de juiste manier vorm te geven. Het geld zal onder meer worden gestoken in een uitbreiding van het personeelsbestand en een upgrade van de technische kant van het verhaal.

TaxiTender speelt met zijn diensten in op de behoefte van reisorganisaties en reizigers om het boeken van transfers tussen bijvoorbeeld luchthaven en hotel optimaal te integreren in het boeken van de reis zelf. “Wie een vlucht en een hotel boekt, kan via ons voor een vaste prijs ook de bijkomende transfers regelen”, legt CEO Ojo Meijers uit. “Enerzijds bieden we daar de technologische oplossingen voor. Anderzijds hebben we een wereldwijd en sterk netwerk van lokale vervoerders waar we de geboekte ritten kunnen wegzetten.”

Snellere groei

Het bedrijf heeft inmiddels in meer dan honderd landen ritten uitgevoerd vanaf meer dan duizend vliegvelden. Over het aantal ritten dat via TaxiTender geboekt wordt, wil Meijers geen exacte uitspraken doen, maar hij wil wel kwijt dat in de orde van grootte van honderdduizenden moet worden gedacht. Het aanbod van TaxiTender wordt vooral via reisorganisaties gebracht. Een klein deel van de transfers wordt via de eigen site aangevraagd en verwerkt, en een nog veel kleiner deel van de boekingen vindt telefonisch plaats.

Over de exacte bedragen die met de financiering gepaard gaan wordt niets bekendgemaakt. Meijers legt uit hoe de verstrekking van dit kapitaal aan TaxiTender tot stand is gekomen. Het bedrijf heeft eind vorig en begin dit jaar een aantal contracten met reisorganisaties gesloten waardoor er nu een snellere groei wordt voorzien dan oorspronkelijk was gepland.

Wereldwijd toonaangevend

“Het vereist investeringen om onze organisatie goed op die snellere groei voor te bereiden. De technische systemen krijgen een update en je moet op bepaalde locaties een capaciteitsuitbreiding op het gebied van vervoerders realiseren, en mede daarvoor zijn weer meer medewerkers nodig. Alles is er op gericht klaar te zijn voor de toename van werkzaamheden die wij voorzien. Op zoek naar nieuw kapitaal om dat te kunnen realiseren, hebben we LIOF en LBDF benaderd. Zij zien veel potentie in wat wij doen en hebben daarom een risicodragend kapitaal aan ons verstrekt.”

Op korte termijn is de doelstelling duidelijk: met behulp van onder meer de verworven financiering de aanstaande groei in goede banen leiden. Maar de ambities strekken verder dan dat. “We willen een wereldwijd toonaangevende speler worden in de markt voor het vooraf boeken van taxitransfers. We zien de wereld als ons speelveld. Heel veel bedrijven in en rondom de reisbranche zijn geïnteresseerd in het vooraf boeken van deze diensten, en ook de reizigers waarderen het enorm als die mogelijkheid wordt aangeboden.”

Vincent Krabbendam

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “TaxiTender wil groei in goede banen leiden”

Taxi Volendam|10.08.16|13:10

Benieuwd wat de taxiondernemer betaald krijgt voor een opdracht van TaxiTender, b.v. voor ritje Schiphol.

€ 140.- ritje schiphol bij TaxiTender, wat normaal gesproken € 80.- kost zal niet erg aanslaan met als gevolg,…….dag subsidie !

TaxiTender wil groei in goede banen leiden | TaxiPro
airport, charleroi, vliegveld

TaxiTender wil groei in goede banen leiden

TaxiTender uit Maastricht verwacht flink te groeien met zijn internationale taxiboekingsplatform. Een financiering van het LIOF Participatiefonds en het Limburg Business Development Fonds (LBDF) moet helpen om die ontwikkeling op de juiste manier vorm te geven. Het geld zal onder meer worden gestoken in een uitbreiding van het personeelsbestand en een upgrade van de technische kant van het verhaal.

TaxiTender speelt met zijn diensten in op de behoefte van reisorganisaties en reizigers om het boeken van transfers tussen bijvoorbeeld luchthaven en hotel optimaal te integreren in het boeken van de reis zelf. “Wie een vlucht en een hotel boekt, kan via ons voor een vaste prijs ook de bijkomende transfers regelen”, legt CEO Ojo Meijers uit. “Enerzijds bieden we daar de technologische oplossingen voor. Anderzijds hebben we een wereldwijd en sterk netwerk van lokale vervoerders waar we de geboekte ritten kunnen wegzetten.”

Snellere groei

Het bedrijf heeft inmiddels in meer dan honderd landen ritten uitgevoerd vanaf meer dan duizend vliegvelden. Over het aantal ritten dat via TaxiTender geboekt wordt, wil Meijers geen exacte uitspraken doen, maar hij wil wel kwijt dat in de orde van grootte van honderdduizenden moet worden gedacht. Het aanbod van TaxiTender wordt vooral via reisorganisaties gebracht. Een klein deel van de transfers wordt via de eigen site aangevraagd en verwerkt, en een nog veel kleiner deel van de boekingen vindt telefonisch plaats.

Over de exacte bedragen die met de financiering gepaard gaan wordt niets bekendgemaakt. Meijers legt uit hoe de verstrekking van dit kapitaal aan TaxiTender tot stand is gekomen. Het bedrijf heeft eind vorig en begin dit jaar een aantal contracten met reisorganisaties gesloten waardoor er nu een snellere groei wordt voorzien dan oorspronkelijk was gepland.

Wereldwijd toonaangevend

“Het vereist investeringen om onze organisatie goed op die snellere groei voor te bereiden. De technische systemen krijgen een update en je moet op bepaalde locaties een capaciteitsuitbreiding op het gebied van vervoerders realiseren, en mede daarvoor zijn weer meer medewerkers nodig. Alles is er op gericht klaar te zijn voor de toename van werkzaamheden die wij voorzien. Op zoek naar nieuw kapitaal om dat te kunnen realiseren, hebben we LIOF en LBDF benaderd. Zij zien veel potentie in wat wij doen en hebben daarom een risicodragend kapitaal aan ons verstrekt.”

Op korte termijn is de doelstelling duidelijk: met behulp van onder meer de verworven financiering de aanstaande groei in goede banen leiden. Maar de ambities strekken verder dan dat. “We willen een wereldwijd toonaangevende speler worden in de markt voor het vooraf boeken van taxitransfers. We zien de wereld als ons speelveld. Heel veel bedrijven in en rondom de reisbranche zijn geïnteresseerd in het vooraf boeken van deze diensten, en ook de reizigers waarderen het enorm als die mogelijkheid wordt aangeboden.”

Vincent Krabbendam

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “TaxiTender wil groei in goede banen leiden”

Taxi Volendam|10.08.16|13:10

Benieuwd wat de taxiondernemer betaald krijgt voor een opdracht van TaxiTender, b.v. voor ritje Schiphol.

€ 140.- ritje schiphol bij TaxiTender, wat normaal gesproken € 80.- kost zal niet erg aanslaan met als gevolg,…….dag subsidie !