Taxi Expo 2016 met goed gevoel afgerond

Twee dagen vol presentaties, workshops, netwerkmomenten en nieuwe producten en diensten voor de taxibranche werden op donderdag 13 oktober met een tevreden gevoel afgesloten. Op woensdag en donderdag wisten een kleine 2.000 unieke bezoekers de weg naar Taxi Expo, BusVision en SDC Summit 2016 te vinden.

Deze evenementen werden gelijktijdig gehouden in Expo Houten, en veel bezoekers bezochten er zelfs twee of drie. Op de eerste dag van Taxi Expo 2016 vond ook het Nationaal Congres Contractvervoer plaats. In diverse lezingen werd de stand van zaken in het land van taxi-aanbestedingen geschetst. Zo komt er een Aanbestedingsinstituut Mobiliteit dat aanbestedingen gaat toetsen, meldde Bertho Eckhardt van KNV Taxi.

Wmo-vervoer

Michiel Wildschut van Transdev Nederland sprak over vraaggestuurde mobiliteit en hoe een groot vervoersbedrijf daar mee om kan gaan. Namens de gemeenten Beverwijk en Den Haag werd uitgelegd hoe zij werk maken van het streven om meer gebruikers van het wmo-vervoer de overstap naar het openbaar vervoer te laten maken. Advocaat aanbestedingsrecht Joost van de Wetering gaf de kleine 200 aanwezigen middels enkele voorbeelden uit de praktijk een juridische update. Het congres werd afgesloten met een paneldiscussie, waarbij het publiek volop inbreng had.

Op beursdag twee vond ook het Congres BusVision op de agenda, waarin de weg naar zero-emissie busvervoer een centraal thema in veel lezingen was. Nieuw op het programma was de SDC Summit, een afgeleide van het online vakblad SDC 360 over zelfrijdende voertuigen. De eerste editie van de SDC Summit werd goed bezocht, waar een grote belangstelling voor dit thema uit blijkt.

BCT-controles

Op de beursvloer van Taxi Expo waren gedurende beide dagen bezoekers voor de meer dan vijftig exposanten te vinden. Aanvullend werden diverse workshops gegeven over onderwerpen als BCT-controles door ILT, het gebruik van de BCT voor cao-controles, de race naar de bodem in aanbestedingen, hoe om te gaan met faillissementen, de weg naar mobility as a service, ziekteverzuim van werknemers, en pijnpunten in payrolling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.