Munckhof OrangeGas

Munckhof en OrangeGas tekenen Groengas-overeenkomst

Munckhof gaat in vijf regio’s het leerlingen- en regiotaxivervoer verzorgen met voertuigen die rijden op 100% Groengas. Daarvoor is met leverancier OrangeGas een driejarige overeenkomst gesloten ter waarde van 2 miljoen euro. Bij meer ritten of een verlenging van de samenwerking kan dat nog oplopen tot 3 miljoen euro.

Door het afsluiten van dit contract neemt het aantal taxi’s in Nederland dat rijdt op Groengas/CNG met ruim 140 exemplaren toe. Dat komt neer op een groei van ongeveer 10 procent. De taxi’s kunnen terecht bij verschillende tanklocaties, want daarvan heeft OrangeGas er inmiddels 65 gerealiseerd.

Vervoerder Munckhof is de afgelopen tijd uit diverse grote aanbestedingen als winnaar tevoorschijn gekomen. Dat brengt onder meer met zich mee dat het bedrijf flink wat extra voertuigen en chauffeurs nodig heeft om het werk in te vullen. Verspreid over het land zijn aanvullend meer dan 200 voertuigen en circa 300 chauffeurs nodig om de opdrachten uit te voeren. Munckhof is op dit moment met een grootschalige operatie bezig om de diverse opdrachten te implementeren.

Geschikt voor taxivervoer

Steeds vaker is duurzaamheid een belangrijk aspect van aanbestedingen. Munckhof kiest er dus voor om dit in te vullen door een deel van zijn vloot op Groengas te laten rijden. Rioolwaterzuiveringen zijn bronnen voor biogas-productie. Door dit biogas, afkomstig door gisting van slib uit afvalwater,  op te waarderen naar aardgaskwaliteit, ontstaat Groengas. Volgens de producent is het uitermate geschikt voor taxivervoer vanwege de concrete milieuwinst en behoud van de actieradius. De brandstof kan bovendien snel worden getankt en is kostenneutraal ten opzichte van diesel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Munckhof en OrangeGas tekenen Groengas-overeenkomst | TaxiPro
Munckhof OrangeGas

Munckhof en OrangeGas tekenen Groengas-overeenkomst

Munckhof gaat in vijf regio’s het leerlingen- en regiotaxivervoer verzorgen met voertuigen die rijden op 100% Groengas. Daarvoor is met leverancier OrangeGas een driejarige overeenkomst gesloten ter waarde van 2 miljoen euro. Bij meer ritten of een verlenging van de samenwerking kan dat nog oplopen tot 3 miljoen euro.

Door het afsluiten van dit contract neemt het aantal taxi’s in Nederland dat rijdt op Groengas/CNG met ruim 140 exemplaren toe. Dat komt neer op een groei van ongeveer 10 procent. De taxi’s kunnen terecht bij verschillende tanklocaties, want daarvan heeft OrangeGas er inmiddels 65 gerealiseerd.

Vervoerder Munckhof is de afgelopen tijd uit diverse grote aanbestedingen als winnaar tevoorschijn gekomen. Dat brengt onder meer met zich mee dat het bedrijf flink wat extra voertuigen en chauffeurs nodig heeft om het werk in te vullen. Verspreid over het land zijn aanvullend meer dan 200 voertuigen en circa 300 chauffeurs nodig om de opdrachten uit te voeren. Munckhof is op dit moment met een grootschalige operatie bezig om de diverse opdrachten te implementeren.

Geschikt voor taxivervoer

Steeds vaker is duurzaamheid een belangrijk aspect van aanbestedingen. Munckhof kiest er dus voor om dit in te vullen door een deel van zijn vloot op Groengas te laten rijden. Rioolwaterzuiveringen zijn bronnen voor biogas-productie. Door dit biogas, afkomstig door gisting van slib uit afvalwater,  op te waarderen naar aardgaskwaliteit, ontstaat Groengas. Volgens de producent is het uitermate geschikt voor taxivervoer vanwege de concrete milieuwinst en behoud van de actieradius. De brandstof kan bovendien snel worden getankt en is kostenneutraal ten opzichte van diesel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.