Taxibedrijven Wolters failliet verklaard

De vier taxibedrijven van Lammert Wolters in Drachten zijn failliet verklaard. De ondernemer vroeg de faillissementen zelf aan. Voorafgaand aan het bankroet nam Taxi Dorenbos al het grootste deel van het vervoer en het personeel over.

Waldnet en Omrop Fryslan melden het faillissement van de vier ondernemingen: Taxicentrale L. Wolters, Taxi Gorredijk, Personenvervoer L. Wolters en Wolters Beheer. Wolters noemt de lage tarieven in het contractvervoer als belanrijke oorzaak van het faillissement. Daarnaast werd onlangs een aanbesteding van zorginstelling Alliande misgelopen, en ook dat droeg bij aan het faillissement van de bedrijven.

Taxi Dorenbos heeft de laatste tijd al de meeste van de veertig personeelsleden van Wolters overgenomen. Dan gaat het wel om de chauffeurs; het ondersteunende personeel moet op zoek naar ander werk. Die laatste groep bestaat uit zeven mensen, meldt Waldnet. Het pand en het wagenpark zouden buiten de boedel vallen.

260 voertuigen

Taxi Dorenbos werkt vanuit de plaatsen Groningen, Emmen, Assen en Hoogeveen. Veiligheid, service en comfort staan voorop bij deze onderneming dat een wagenpark van ongeveer 260 voertuigen heeft. Het gaat dan om rond de 65 taxi’s, circa 135 busjes voor acht personen en 55 rolstoelbussen. Bij Dorenbos zijn zo’n 375 chauffeurs in dienst. De onderneming houdt zich onder meer bezig met leerlingenvervoer, luchthavenvervoer en trouwvervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Taxibedrijven Wolters failliet verklaard”

Edwin J. Muste|16.02.17|11:47

Heel triest te moeten vernemen, dat er weer een collega vervoerder gefailleerd is!
sterkte allemaal.

Taxibedrijven Wolters failliet verklaard | TaxiPro

Taxibedrijven Wolters failliet verklaard

De vier taxibedrijven van Lammert Wolters in Drachten zijn failliet verklaard. De ondernemer vroeg de faillissementen zelf aan. Voorafgaand aan het bankroet nam Taxi Dorenbos al het grootste deel van het vervoer en het personeel over.

Waldnet en Omrop Fryslan melden het faillissement van de vier ondernemingen: Taxicentrale L. Wolters, Taxi Gorredijk, Personenvervoer L. Wolters en Wolters Beheer. Wolters noemt de lage tarieven in het contractvervoer als belanrijke oorzaak van het faillissement. Daarnaast werd onlangs een aanbesteding van zorginstelling Alliande misgelopen, en ook dat droeg bij aan het faillissement van de bedrijven.

Taxi Dorenbos heeft de laatste tijd al de meeste van de veertig personeelsleden van Wolters overgenomen. Dan gaat het wel om de chauffeurs; het ondersteunende personeel moet op zoek naar ander werk. Die laatste groep bestaat uit zeven mensen, meldt Waldnet. Het pand en het wagenpark zouden buiten de boedel vallen.

260 voertuigen

Taxi Dorenbos werkt vanuit de plaatsen Groningen, Emmen, Assen en Hoogeveen. Veiligheid, service en comfort staan voorop bij deze onderneming dat een wagenpark van ongeveer 260 voertuigen heeft. Het gaat dan om rond de 65 taxi’s, circa 135 busjes voor acht personen en 55 rolstoelbussen. Bij Dorenbos zijn zo’n 375 chauffeurs in dienst. De onderneming houdt zich onder meer bezig met leerlingenvervoer, luchthavenvervoer en trouwvervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Taxibedrijven Wolters failliet verklaard”

Edwin J. Muste|16.02.17|11:47

Heel triest te moeten vernemen, dat er weer een collega vervoerder gefailleerd is!
sterkte allemaal.