Aethon

Aethon breidt uit naar noorden en oosten Nederland

Aethon breidt zijn werkveld actief uit naar het noorden en oosten van Nederland. Het in onder meer taxipersoneel gespecialiseerde uitzendbureau heeft om die reden een kantoor geopend in Zwolle. Daarmee krijgt de sterke groei van de laatste jaren een passend vervolg in een gebied waar Aethon veel potentie voor zijn werkzaamheden ziet.

Aethon is als uitzender en detacheerder gericht op de publieke sector en de zorg en groeit daar de laatste jaren hard in. Met onder meer het bemiddelen tussen vervoerders en taxipersoneel wist het bedrijf de afgelopen vier jaar op rij een FD Gazelle Award voor snelle groei te winnen. Het Financieele Dagblad reikt jaarlijks de FD Gazelle Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland, die in omzet met meer dan 20 procent per jaar groeien. Aethon zag haar omzet in de afgelopen jaren met gemiddeld 40 procent per jaar groeien en bedient inmiddels, naast de vervoersmarkt, meer dan 200 gemeenten, 70 zorgorganisaties en 70 woningcorporaties.

Keuze voor expansie

Het hoofdkantoor van de uitzender en detacheerder staat in Rijswijk, maar daar is nu, naast een kantoor in Eindhoven, ook een kantoor in Zwolle aan toegevoegd. Koen Homminga van Aethon legt uit: “Onze groei in de vervoersmarkt heeft de laatste jaren vooral plaatsgevonden in de kustprovincies en in het midden van Nederland. Uiteraard hebben wij de vraag van opdrachtgevers uit andere regio’s ook altijd beantwoord, maar nu kiezen we voor expansie. Er ligt voor ons een enorme potentie in dit nieuwe gebied en wij hechten groot belang aan zichtbaarheid in een regio waar we actief zijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ook een kantoor in deze regio te openen, zodat we onze medewerkers en opdrachtgevers optimaal kunnen bedienen.”

Het kantoor is gevestigd aan de Van Nagellstraat 2, vlakbij het centraal station van Zwolle. Daar is bewust voor gekozen, want Aethon is ook op zoek naar nieuwe medewerkers voor wie het kantoor goed bereikbaar moet zijn. “Verder zijn we vooral op zoek naar chauffeurs, met of zonder pas,  in Noord- en Oost-Nederland om via Aethon aan de slag te gaan bij één van onze opdrachtgevers.”

Groeiende vraag

Homminga twijfelt er niet aan dat Aethon zijn succes uit de kustprovincies en het midden van het land ook in het oosten en noorden kan realiseren. “Door het gehele land zijn er vervoerders die op dagelijkse basis hulpbehoevende burgers vervoeren. Wij ontzorgen deze bedrijven door een gedeelte van hun werving en selectie, opleiding en eventueel de ad hoc planning van chauffeurs over te nemen. Indien nodig leveren wij ook telefonisten, centralisten en administratief medewerkers.”

Aethon zet enerzijds veel studenten in voor de avond- en weekenddiensten. Daarnaast wordt er gewerkt met mensen die bewust voor het beroep van chauffeur hebben gekozen. Het is dan ook geen probleem om aan de groeiende vraag naar onder meer taxichauffeurs op uitzendbasis te voldoen. “We doen veel aan marketing. Daarnaast hebben we een landelijke overeenkomst met het UWV inzake de werving van taxichauffeurs. Voor de vervoerders zelf wordt het ook steeds lastiger om de juiste mensen te vinden, terwijl wij ons daar dagelijks mee bezighouden.”

Zoals aangegeven was Aethon eerder al op aanvraag actief in het noorden en oosten van Nederland, maar nu wordt die markt dus actief benaderd. “Op dit moment zijn wij in gesprek met verschillende vervoerders om te bekijken wanneer we van start kunnen gaan”, aldus Koen Homminga.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Aethon breidt uit naar noorden en oosten Nederland | TaxiPro