Wegman en Lotax

Wegman neemt Lotax en Personenvervoer Drechtsteden over

Foto: Wegman

Taxi Wegman heeft zijn activiteiten in de regio Drechtsteden uitgebreid met de overname van Lotax Taxibedrijf en Personenvervoer Drechtsteden. Die twee bedrijfsnamen worden gehandhaafd en komen onder de vlag van de Wegman Groep. De taxiwerkzaamheden van Wegman worden door deze stap uitgebreid met zo’n twintig voertuigen en ongeveer dertig medewerkers.

Taxi Wegman uit Ameide is onderdeel van de Wegman Groep, waar ook verschillende bedrijven in de autobranche toe behoren. De taxibedrijven vallen binnen de groep onder Wegman Personenvervoer. Taxi Wegman werd in 2010 opgericht met de overname van Taxi Pek. In 2013 werd Taxi de Reuver in Gorinchem overgenomen, en nu dus Lotax en Personenvervoer Drechtsteden, allebei uit Dordrecht. Samen met Wegman Tours & Travel vormen deze bedrijven Wegman Personenvervoer, dat inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n 200 medewerkers en circa 150 voertuigen.

Schaalgrootte

“We zijn de laatste jaren sterk gegroeid en we stonden eigenlijk op het punt om de eigen organisatie aan te passen. Eigenlijk waren we nog net wat te klein om het taxibedrijf anders en beter te kunnen organiseren op de manier die wij voor ogen hadden. Met de overnames van Lotax en Personenvervoer Drechtsteden hebben we daarvoor wel de benodigde schaalgrootte gerealiseerd”, legt Cassander Wegman uit.

“En daardoor kunnen we een andere organisatie op touw zetten. Tot voor kort stuurde ik eigenlijk alles zelf aan. Nu hebben we al die taken over verschillende managementfuncties verdeeld”. legt Wegman uit. Ook bij dit onderdeel van de aangepaste bedrijfsvoering speelt de jongste overname een rol, want enkele van de medewerkers die nu deze functies invullen, waren eerst bij Personenvervoer Drechtsteden in dienst.

Meest toonaangevend

De overname brengt meer voordelen met zich mee, legt Wegman uit.  “Zo kunnen we met een tenderteam gaan werken. Tegelijk breiden we onze aanwezigheid in de regio Drechtsteden uit, krijgen we er wat werk bij en groeit ook het personeelsbestand. De taxibranche draait tegenwoordig vooral om volume. Om daar in mee te gaan hadden we net deze schaalvergroting nodig.”

“Wij willen simpelweg het meest toonaangevende taxibedrijf in onze regio worden”, spreekt Wegman zijn ambities uit. “En die regio is groot: we werken van de Drechtsteden tot Rotterdam, Utrecht en Gorinchem en verder, waarbij we alles aansturen vanuit één centrale in Ameide. Voor ons is de overname van Lotax en Drechtsteden Personenvervoer een mooie stap in de juiste richting, waar we dan ook heel blij mee zijn.”

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Wegman neemt Lotax en Personenvervoer Drechtsteden over | TaxiPro
Wegman en Lotax

Wegman neemt Lotax en Personenvervoer Drechtsteden over

Foto: Wegman

Taxi Wegman heeft zijn activiteiten in de regio Drechtsteden uitgebreid met de overname van Lotax Taxibedrijf en Personenvervoer Drechtsteden. Die twee bedrijfsnamen worden gehandhaafd en komen onder de vlag van de Wegman Groep. De taxiwerkzaamheden van Wegman worden door deze stap uitgebreid met zo’n twintig voertuigen en ongeveer dertig medewerkers.

Taxi Wegman uit Ameide is onderdeel van de Wegman Groep, waar ook verschillende bedrijven in de autobranche toe behoren. De taxibedrijven vallen binnen de groep onder Wegman Personenvervoer. Taxi Wegman werd in 2010 opgericht met de overname van Taxi Pek. In 2013 werd Taxi de Reuver in Gorinchem overgenomen, en nu dus Lotax en Personenvervoer Drechtsteden, allebei uit Dordrecht. Samen met Wegman Tours & Travel vormen deze bedrijven Wegman Personenvervoer, dat inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n 200 medewerkers en circa 150 voertuigen.

Schaalgrootte

“We zijn de laatste jaren sterk gegroeid en we stonden eigenlijk op het punt om de eigen organisatie aan te passen. Eigenlijk waren we nog net wat te klein om het taxibedrijf anders en beter te kunnen organiseren op de manier die wij voor ogen hadden. Met de overnames van Lotax en Personenvervoer Drechtsteden hebben we daarvoor wel de benodigde schaalgrootte gerealiseerd”, legt Cassander Wegman uit.

“En daardoor kunnen we een andere organisatie op touw zetten. Tot voor kort stuurde ik eigenlijk alles zelf aan. Nu hebben we al die taken over verschillende managementfuncties verdeeld”. legt Wegman uit. Ook bij dit onderdeel van de aangepaste bedrijfsvoering speelt de jongste overname een rol, want enkele van de medewerkers die nu deze functies invullen, waren eerst bij Personenvervoer Drechtsteden in dienst.

Meest toonaangevend

De overname brengt meer voordelen met zich mee, legt Wegman uit.  “Zo kunnen we met een tenderteam gaan werken. Tegelijk breiden we onze aanwezigheid in de regio Drechtsteden uit, krijgen we er wat werk bij en groeit ook het personeelsbestand. De taxibranche draait tegenwoordig vooral om volume. Om daar in mee te gaan hadden we net deze schaalvergroting nodig.”

“Wij willen simpelweg het meest toonaangevende taxibedrijf in onze regio worden”, spreekt Wegman zijn ambities uit. “En die regio is groot: we werken van de Drechtsteden tot Rotterdam, Utrecht en Gorinchem en verder, waarbij we alles aansturen vanuit één centrale in Ameide. Voor ons is de overname van Lotax en Drechtsteden Personenvervoer een mooie stap in de juiste richting, waar we dan ook heel blij mee zijn.”

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.