Personenvervoer Zuid-Limburg neemt Claessens over

Claessens Personenvervoer is overgenomen door branche- en regiogenoot Personenvervoer Zuid-Limburg. Door de overname ontstaat een taxibedrijf met zo’n 100 voertuigen en circa 150 medewerkers. Het volledige personeelsbestand van Claessens is bij de overname inbegrepen.

De directie van het samengestelde bedrijf is dezelfde als van het huidige Personenvervoer Zuid-Limburg. Deze bestaat uit Jos Renierkes en Gène Moonen. Erwin Claessens, tot de overname directeur van Claessens, zal geen onderdeel uitmaken van de directie van het nieuwe bedrijf. De naam van Claessens blijft voorlopig gehandhaafd, laat Jos Renierkes weten. “We blijven ook nog tenminste tot 1 januari vanuit het bedrijfspand van Claessens in Sittard werken, maar het is wel de bedoeling dat we uiteindelijk alles onder één dak brengen bij ons in Spaubeek.”

Dezelfde vijver

“Tussen onze bedrijven in Sittard en Spaubeek zit maar een paar kilometer”, legt Renierkes uit. “Zowel qua werk als verzorgingsgebied visten we dus grotendeels in dezelfde vijver. In die zin lag een overname voor de hand. En we werken al langer samen in Zorgvervoer Limburg, een samenwerkingsverband van zorgvervoerders in deze provincie. Ik wist dat Erwin Claessens bereid was om zijn bedrijf voor een goed bod van de hand te doen.”

Minimum aan lege kilometer

“Voor ons waren er genoeg synergieën tussen beide bedrijven om deze overname te doen. Door de uitbreiding kunnen we het aantal lege kilometers van onze voertuigen nog beter tot een minimum beperken”, aldus Renierkes. Alles bij elkaar krijgt Personenvervoer Zuid-Limburg nu zo’n 100 voertuigen en 150 medewerkers tot zijn beschikking. Het volledige personeelsbestand van Claessens Personenvervoer, zo’n 35 tot 40 mensen, gaat over naar de nieuwe werkgever.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Personenvervoer Zuid-Limburg neemt Claessens over | TaxiPro

Personenvervoer Zuid-Limburg neemt Claessens over

Claessens Personenvervoer is overgenomen door branche- en regiogenoot Personenvervoer Zuid-Limburg. Door de overname ontstaat een taxibedrijf met zo’n 100 voertuigen en circa 150 medewerkers. Het volledige personeelsbestand van Claessens is bij de overname inbegrepen.

De directie van het samengestelde bedrijf is dezelfde als van het huidige Personenvervoer Zuid-Limburg. Deze bestaat uit Jos Renierkes en Gène Moonen. Erwin Claessens, tot de overname directeur van Claessens, zal geen onderdeel uitmaken van de directie van het nieuwe bedrijf. De naam van Claessens blijft voorlopig gehandhaafd, laat Jos Renierkes weten. “We blijven ook nog tenminste tot 1 januari vanuit het bedrijfspand van Claessens in Sittard werken, maar het is wel de bedoeling dat we uiteindelijk alles onder één dak brengen bij ons in Spaubeek.”

Dezelfde vijver

“Tussen onze bedrijven in Sittard en Spaubeek zit maar een paar kilometer”, legt Renierkes uit. “Zowel qua werk als verzorgingsgebied visten we dus grotendeels in dezelfde vijver. In die zin lag een overname voor de hand. En we werken al langer samen in Zorgvervoer Limburg, een samenwerkingsverband van zorgvervoerders in deze provincie. Ik wist dat Erwin Claessens bereid was om zijn bedrijf voor een goed bod van de hand te doen.”

Minimum aan lege kilometer

“Voor ons waren er genoeg synergieën tussen beide bedrijven om deze overname te doen. Door de uitbreiding kunnen we het aantal lege kilometers van onze voertuigen nog beter tot een minimum beperken”, aldus Renierkes. Alles bij elkaar krijgt Personenvervoer Zuid-Limburg nu zo’n 100 voertuigen en 150 medewerkers tot zijn beschikking. Het volledige personeelsbestand van Claessens Personenvervoer, zo’n 35 tot 40 mensen, gaat over naar de nieuwe werkgever.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.