Taxi Electric gaat gasten Hampshire Hotels vervoeren

Gasten van alle 55 Hampshire Hotels worden voortaan volledig elektrisch vervoerd bij taxiritten van en naar Schiphol. Hampshire Hotels en Taxi Electric zijn hier een samenwerking voor aangegaan. Taxi Electric doet dit ook om verschillende problemen in de taximarkt te helpen bestrijden, bijvoorbeeld het betalen van commissies aan hotels voor taxiritten.

Taxi Electric ziet in de samenwerking een mogelijkheid om drie kernproblemen in de taximarkt in met name de Randstad te helpen oplossen. Naast de uitstoot van taxivloten in de Randstad, zijn dit de betaling van commissies aan hotels en het ophalen van gasten op Schiphol. Het komt vaak voor dat er commissies per rit worden betaald aan het hotel of de conciërge. Hampshire Hotels en Taxi Electric hebben besloten dit bedrag te gebruiken om de uitstoot van de reis van de gast te compenseren.

Nooit meer zoeken op luchthaven

Daarnaast wordt de service bij het ophalen van gasten op Schiphol verbeterd door ze pal voor de aankomsthal op te halen, eventueel met een naambordje met hun naam bij het Meeting Point. Gasten kunnen direct na landing op hun smartphone zien waar hun chauffeur staat, inclusief naam en telefoonnummer van de betreffende chauffeur. Zo hoeven gasten nooit meer te zoeken op de luchthaven, maar worden ze snel opgepikt en naar het gewenste hotel gebracht tegen een vooraf betaald bedrag.

Edvard Hendriksen, mede-oprichter van Taxi Electric, stelt dat zijn bedrijf één missie heeft: “Change The System. In de eerste vijf jaar van ons bestaan hebben we vooral geluisterd naar onze klanten. Alle hotels lopen tegen dezelfde problemen aan. We zijn gestart met de verduurzaming van taxivloten, en zijn er trots  op dat we nu samen met Hampshire ook andere fundamentele problemen in de taximarkt aan kunnen pakken.”

Reis van gasten verduurzamen

Hampshire Hotels geeft aan al jaren in te zetten op het verduurzamen van zijn hotels. Nu gebeurt dat dus ook met de reis die de gasten van en naar de hotels maken. Léon Dijkstra, CEO van de Nederlandse keten, zegt het volgende over de samenwerking: “Al onze hotels hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ik ben er trots op dat we dit nu ook nog op een andere manier kunnen tonen.” De samenwerking beperkt zich niet alleen tot Amsterdam of de Randstad. Dijkstra voegt toe: “Ik ben met name erg tevreden dat we geen halve beloftes doen, maar dat deze service ook geldt voor gasten die vanaf Schiphol een taxi willen naar Zutphen, Groningen of zelfs Maastricht.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Taxi Electric gaat gasten Hampshire Hotels vervoeren”

Kemal Ozen|09.05.17|01:20

Alsof ze de klanten gratis naar Schiphol brengen of daar oppikken.
Ik vind elektrisch rijden sowiso onzin.
Bij opwekken van energie word de lucht zeker niet vervuild hè ?
Dit is allemaal lariekoek.

Ton van Dalfsen|09.05.17|11:18

@ Kemal, Helemaal mee eens. Stroom komt nog steeds van de kolencentrales. Er komt meer remstof vanaf de remmen. De banden van een Tesla slijten sneller ( dus het rubber moet ook weer vervuild verwerkt worden ). En hoe vaker je de accu oplaad hoe sneller de Accu vervangen moet worden. Wat doen ze met oude accu’s? Allemaal lariekoek dat electrisch rijden en ze tuinen er allemaal in

Ed Huisman|24.04.18|21:23

En ik vind het best wel teleurstellend dat ze zeggen van Amsterdam tot aan maastricht nou hier in Eindhoven worden de elektrische taxi’s gewoon genegeerd want ze zijn blij met de afspraken die er zijn met de diesel taxi bedrijven hoezo het één mooi schrijven en vervolgens niet overal toe te passen.

Taxi Electric gaat gasten Hampshire Hotels vervoeren | TaxiPro

Taxi Electric gaat gasten Hampshire Hotels vervoeren

Gasten van alle 55 Hampshire Hotels worden voortaan volledig elektrisch vervoerd bij taxiritten van en naar Schiphol. Hampshire Hotels en Taxi Electric zijn hier een samenwerking voor aangegaan. Taxi Electric doet dit ook om verschillende problemen in de taximarkt te helpen bestrijden, bijvoorbeeld het betalen van commissies aan hotels voor taxiritten.

Taxi Electric ziet in de samenwerking een mogelijkheid om drie kernproblemen in de taximarkt in met name de Randstad te helpen oplossen. Naast de uitstoot van taxivloten in de Randstad, zijn dit de betaling van commissies aan hotels en het ophalen van gasten op Schiphol. Het komt vaak voor dat er commissies per rit worden betaald aan het hotel of de conciërge. Hampshire Hotels en Taxi Electric hebben besloten dit bedrag te gebruiken om de uitstoot van de reis van de gast te compenseren.

Nooit meer zoeken op luchthaven

Daarnaast wordt de service bij het ophalen van gasten op Schiphol verbeterd door ze pal voor de aankomsthal op te halen, eventueel met een naambordje met hun naam bij het Meeting Point. Gasten kunnen direct na landing op hun smartphone zien waar hun chauffeur staat, inclusief naam en telefoonnummer van de betreffende chauffeur. Zo hoeven gasten nooit meer te zoeken op de luchthaven, maar worden ze snel opgepikt en naar het gewenste hotel gebracht tegen een vooraf betaald bedrag.

Edvard Hendriksen, mede-oprichter van Taxi Electric, stelt dat zijn bedrijf één missie heeft: “Change The System. In de eerste vijf jaar van ons bestaan hebben we vooral geluisterd naar onze klanten. Alle hotels lopen tegen dezelfde problemen aan. We zijn gestart met de verduurzaming van taxivloten, en zijn er trots  op dat we nu samen met Hampshire ook andere fundamentele problemen in de taximarkt aan kunnen pakken.”

Reis van gasten verduurzamen

Hampshire Hotels geeft aan al jaren in te zetten op het verduurzamen van zijn hotels. Nu gebeurt dat dus ook met de reis die de gasten van en naar de hotels maken. Léon Dijkstra, CEO van de Nederlandse keten, zegt het volgende over de samenwerking: “Al onze hotels hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ik ben er trots op dat we dit nu ook nog op een andere manier kunnen tonen.” De samenwerking beperkt zich niet alleen tot Amsterdam of de Randstad. Dijkstra voegt toe: “Ik ben met name erg tevreden dat we geen halve beloftes doen, maar dat deze service ook geldt voor gasten die vanaf Schiphol een taxi willen naar Zutphen, Groningen of zelfs Maastricht.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Taxi Electric gaat gasten Hampshire Hotels vervoeren”

Kemal Ozen|09.05.17|01:20

Alsof ze de klanten gratis naar Schiphol brengen of daar oppikken.
Ik vind elektrisch rijden sowiso onzin.
Bij opwekken van energie word de lucht zeker niet vervuild hè ?
Dit is allemaal lariekoek.

Ton van Dalfsen|09.05.17|11:18

@ Kemal, Helemaal mee eens. Stroom komt nog steeds van de kolencentrales. Er komt meer remstof vanaf de remmen. De banden van een Tesla slijten sneller ( dus het rubber moet ook weer vervuild verwerkt worden ). En hoe vaker je de accu oplaad hoe sneller de Accu vervangen moet worden. Wat doen ze met oude accu’s? Allemaal lariekoek dat electrisch rijden en ze tuinen er allemaal in

Ed Huisman|24.04.18|21:23

En ik vind het best wel teleurstellend dat ze zeggen van Amsterdam tot aan maastricht nou hier in Eindhoven worden de elektrische taxi’s gewoon genegeerd want ze zijn blij met de afspraken die er zijn met de diesel taxi bedrijven hoezo het één mooi schrijven en vervolgens niet overal toe te passen.