Geely grootste aandeelhouder Daimler

Het Chinese concern Geely, waartoe onder meer taxiproducent London EV Company en Volvo Cars behoren, is sinds kort de grootste aandeelhouder van Daimler. Geely heeft de afgelopen tijd zijn aandeel in het moederbedrijf van Mercedes-Benz opgebouwd tot een totaal van 9,69 procent.

Geely bestaat weliswaar pas sinds november 1986 maar het bedrijf heeft sindsdien enorm aan de weg getimmerd in de wereldwijde autobranche. Oprichter Li Shufu begon met de verkoop van consumentenproducten. Later kwam daar de productie van motoren en auto’s bij. In 2010 werd Volvo Cars overgenomen van Ford. Tevens is Geely eigenaar van de London Electric Vehicle Company, voorheen de London Taxi Company. Daarmee is het Chinese bedrijf tegenwoordig de producent van de bekende London black cabs, waarvan vorig jaar de nieuwe elektrische variant TX 4 op de internationale markt werd gebracht.

Van harte welkom

Nu is Geely een andere niet-Duitse partij voorbijgestreefd als grootste aandeelhouder in Daimler. Dit moederbedrijf van Mercedes-Benz geeft op zijn site aan de Chinese ondernemerLi Shufu van harte te verwelkomen als nieuwe aandeelhouder voor de lange termijn. Daimler noemt Li Shufu een ondernemer met veel kennis en een visie op de toekomst die mee kan praten over de veranderingen in en uitdagingen voor de autobranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Geely grootste aandeelhouder Daimler | TaxiPro

Geely grootste aandeelhouder Daimler

Het Chinese concern Geely, waartoe onder meer taxiproducent London EV Company en Volvo Cars behoren, is sinds kort de grootste aandeelhouder van Daimler. Geely heeft de afgelopen tijd zijn aandeel in het moederbedrijf van Mercedes-Benz opgebouwd tot een totaal van 9,69 procent.

Geely bestaat weliswaar pas sinds november 1986 maar het bedrijf heeft sindsdien enorm aan de weg getimmerd in de wereldwijde autobranche. Oprichter Li Shufu begon met de verkoop van consumentenproducten. Later kwam daar de productie van motoren en auto’s bij. In 2010 werd Volvo Cars overgenomen van Ford. Tevens is Geely eigenaar van de London Electric Vehicle Company, voorheen de London Taxi Company. Daarmee is het Chinese bedrijf tegenwoordig de producent van de bekende London black cabs, waarvan vorig jaar de nieuwe elektrische variant TX 4 op de internationale markt werd gebracht.

Van harte welkom

Nu is Geely een andere niet-Duitse partij voorbijgestreefd als grootste aandeelhouder in Daimler. Dit moederbedrijf van Mercedes-Benz geeft op zijn site aan de Chinese ondernemerLi Shufu van harte te verwelkomen als nieuwe aandeelhouder voor de lange termijn. Daimler noemt Li Shufu een ondernemer met veel kennis en een visie op de toekomst die mee kan praten over de veranderingen in en uitdagingen voor de autobranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.