Citan, Dorenbos

Dorenbos Vervoer Management begint met vervanging volledige vloot

Bron: Dorenbos Vervoer Management

Met de aanschaf van 75 Mercedes-Benz Citans heeft het nieuwe bedrijf Dorenbos Vervoer Management de eerste stap gezet in het vervangen van de gehele vloot. Over twee jaar moet het wagenpark van 650 voertuigen helemaal vervangen zijn.

Dorenbos Vervoer Management ontstond vorig jaar toen Taxi- en Bergingsbedrijf Dorenbos de aandelen overnam van VMNN. De overname kwam tot stand omdat beide partijen tot de conclusie kwamen dat dit belangrijke synergievoordelen oplevert, met name in de schaalgrootte. Door de samenvoeging ontstond namelijk een bedrijf met destijds 600 voertuigen en zo’n 800 medewerkers, verdeeld over acht vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Taxi Dorenbos bracht zo’n 230 voertuigen en 320 mensen in, de rest kwam van VMNN.

Ingezet op contractvervoer

Dorenbos Vervoer Management wil met de vervanging van zijn vloot meer standaardiseren, legt algemeen directeur Bert Jakobs uit. “Met de aankoop van 75 Mercedes-Benz Citans is de eerste stap gezet in een proces dat we binnen twee jaar willen hebben afgerond”, zegt Jakobs. “De voertuigen worden ingezet op het contractvervoer, deels als taxi en deels als rolstoeltaxi. Inmiddels zijn er ook al keuzes gemaakt als het gaat om rolstoelbussen en bussen voor het leerlingenvervoer. Op deze manier hebben we over twee jaar ons gehele wagenpark van ruim 650 voertuigen vervangen.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.