Van Os, Mercedes-Benz

‘Taxiondernemers zijn eigenlijk de makkelijkste klanten’

Foto: Autobedrijf van Os

Als specialist in Mercedes-Benz kent Autobedrijf Van Os veel taxiondernemers onder zijn klanten. Zij weten het bedrijf vanuit heel Nederland te vinden. Volgens Enno van Os is dat te danken aan een combinatie van aanbod, prijs en service. “Taxiondernemers weten vaak precies wat ze willen.”

Autobedrijf Van Os uit Loon op Zand werd in 1990 opgericht in Uden. Anno 2018 is het een kleinschalig bedrijf met negen medewerkers, dat wordt gerund door vader en zoon Van Os. Het specialisme in Mercedes-Benz is er altijd geweest. “We hebben nooit als dealer voor dit merk gewerkt, maar we zijn wel volledig op Mercedes-Benz ingericht. Service verlenen is daarbij het belangrijkst. Vanwege onze kleinschaligheid kunnen we dat ook goed”, legt Enno van Os uit. “We kennen eigenlijk al onze klanten bij naam.”

Volledig gratis

Met name de gratis haal- en brengservice valt bij veel van die klanten goed in de smaak. “Wij hebben klanten in heel Nederland. Om hun auto’s toch door ons te laten onderhouden, keuren of repareren, halen we die auto’s in het hele land op en brengen we ze ook weer terug. In de tussentijd krijgt die klant dan een vervangende auto tot zijn beschikking, zodat hij gewoon kan blijven rijden. De haal- en brengservice is volledig gratis en dat maakt ons voor klanten aantrekkelijk.”

Tekst loopt door onder foto

Vanzelfsprekend heeft Autobedrijf van Os een hoop klanten in de eigen regio, maar ook taxiondernemers vanuit Rotterdam, Amsterdam en andere steden weten het bedrijf goed te vinden. “Daar heeft de service wel wat mee te maken, maar ook ons aanbod. De nieuwe E-klasse doet het natuurlijk erg goed bij taxichauffeurs. Daarnaast hebben we altijd wel een paar exemplaren van de S-Klasse op voorraad staan en met name chauffeurs die zich in grote steden met VIP-vervoer bezighouden tonen daar steeds meer belangstelling voor.”

“Bovendien kunnen we onze auto’s vanwege onze kleinschalige bedrijfsvoering ook nog eens tegen scherpe prijzen aanbieden”, legt Enno van Os uit. “In een tijd waarin mensen altijd online vergelijken voordat ze een grote aankoop doen, is dat nog eens een extra voordeel.” Sowieso ziet Van Os taxiondernemers graag komen. “Dat zijn eigenlijk de makkelijkste klanten. Ze weten vaak precies wat ze willen en waar een auto van is voorzien. Ze komen ook vaak gericht voor een specifieke auto waarmee we adverteren. Het zijn eigenlijk allemaal individuele ondernemers voor wie de auto die ze bij ons kopen de grootste investering is.”

Tekst loopt door onder foto

Een auto uitkiezen kent een vervolgstap: een auto financieren. De meeste mensen hebben immers niet de middelen om een nieuwe of jonggebruikte taxi ineens te betalen. Voor taxiondernemers is het niet altijd even makkelijk om de financiering van een nieuwe auto rond te krijgen. Autobedrijf van Os werkt dan ook samen met verschillende bemiddelaars in financiering, waaronder sinds kort Financial Auto Lease.com.

Dit bedrijf uit Vleuten heeft jarenlange ervaring in het bemiddelen tussen vraag en aanbod van autofinancieringen. “Sinds enige tijd bemiddelen we ook steeds meer voor taxiondernemers bij de financiering van een nieuwe taxi. Wij zijn in staat om die bemiddeling te verzorgen voor alle soorten taxi’s”, legt Rob Bink uit.

Taxi verzekeren

“Daarbij gelden wel een paar voorwaarden”, vervolgt hij. “Zo moet de taxi-ondernemer in kwestie zelf de btw voorfinancieren. Ook moet hij of zij een aanbetaling van 10 procent van de aankoopprijs kunnen doen en geen negatieve BKR-registratie hebben.” Als aan die eisen is voldaan en de bemiddeling leidt tot financiering, dan kan Financial Auto Lease.com de taxiondernemer ook met een ander heet hangijzer helpen. Bink: “We kunnen de taxi-ondernemer via een tussenpersoon ook vrijblijvend een aanbod doen voor het verzekeren van de taxi”, aldus Bink.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.