Omar (10) wil later taxichauffeur worden

De tienjarige Omar weet het zeker: hij wordt later taxichauffeur. Aanstaande zaterdag is in het tv-programma ‘Later als ik groot ben’ te zien hoe Taxiwerq en Willemsen-de Koning Omar vast met zijn toekomstige beroep laten kennismaken.

Het programma van RTL4 laat kinderen uit groep zeven en acht hun droomberoep in de praktijk ervaren. In het geval van Omar is dat beroep dus taxichauffeur. Presentator Jochem van Gelder haalde hem op uit de klas voor een tweedaags avontuur. Op de eerste dag stond de opleiding tot taxichauffeur centraal, terwijl Omar op dag twee in de praktijk mocht ervaren hoe het is om taxichauffeur te zijn.

Om de droom van Omar uit te laten komen, kwam het team van ‘Later als ik groot ben’ uit bij Taxiwerq en diens klant Willemsen-de Koning. “Wij hebben de eerste dag helemaal verzorgd”, legt Pascal Denissen van Taxiwerq uit. “Omar werd ’s ochtends vroeg uit de klas gehaald en naar ons kantoor in Hoogeveen gebracht. Daar is hij even aangeschoven bij een opleidingsklas en vervolgens heeft een instructeur van ons hem verteld wat er allemaal bij de opleiding tot taxichauffeur komt kijken.”

Chauffeur ondersteund

Onderdeel van de eerste dag was een korte praktijkles die Omar voorbereidde op dag twee. “Die dag is helemaal verzorgd door Willemsen-de Koning. Zij hebben een ervaren chauffeur ingezet waarmee Omar de hele dag op pad is geweest. Na inspectie van de taxibus zijn ze twee cliënten gaan ophalen bij een verzorgingshuis in Arnhem. Uiteraard kan Omar zelf nog niet rijden maar hij heeft de chauffeur wel ondersteund in alles wat er verwacht wordt in dit werk”, aldus Denissen.

In het programma is ook te zien hoe Omar, samen met de chauffeur, een zakelijke klant ophaalt en naar de plaats van bestemming brengt. Hoe het tweedaagse avontuur van Omar er uitzag en hoe hij het zelf allemaal heeft beleefd, is aanstaande zaterdag te zien in ‘Later als ik groot ben’. Dit programma wordt om 17.00 uur uitgezonden op RTL4.

LAIGB, Taxiwerq

LAIGB, Taxiwerq

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Omar (10) wil later taxichauffeur worden | TaxiPro

Omar (10) wil later taxichauffeur worden

De tienjarige Omar weet het zeker: hij wordt later taxichauffeur. Aanstaande zaterdag is in het tv-programma ‘Later als ik groot ben’ te zien hoe Taxiwerq en Willemsen-de Koning Omar vast met zijn toekomstige beroep laten kennismaken.

Het programma van RTL4 laat kinderen uit groep zeven en acht hun droomberoep in de praktijk ervaren. In het geval van Omar is dat beroep dus taxichauffeur. Presentator Jochem van Gelder haalde hem op uit de klas voor een tweedaags avontuur. Op de eerste dag stond de opleiding tot taxichauffeur centraal, terwijl Omar op dag twee in de praktijk mocht ervaren hoe het is om taxichauffeur te zijn.

Om de droom van Omar uit te laten komen, kwam het team van ‘Later als ik groot ben’ uit bij Taxiwerq en diens klant Willemsen-de Koning. “Wij hebben de eerste dag helemaal verzorgd”, legt Pascal Denissen van Taxiwerq uit. “Omar werd ’s ochtends vroeg uit de klas gehaald en naar ons kantoor in Hoogeveen gebracht. Daar is hij even aangeschoven bij een opleidingsklas en vervolgens heeft een instructeur van ons hem verteld wat er allemaal bij de opleiding tot taxichauffeur komt kijken.”

Chauffeur ondersteund

Onderdeel van de eerste dag was een korte praktijkles die Omar voorbereidde op dag twee. “Die dag is helemaal verzorgd door Willemsen-de Koning. Zij hebben een ervaren chauffeur ingezet waarmee Omar de hele dag op pad is geweest. Na inspectie van de taxibus zijn ze twee cliënten gaan ophalen bij een verzorgingshuis in Arnhem. Uiteraard kan Omar zelf nog niet rijden maar hij heeft de chauffeur wel ondersteund in alles wat er verwacht wordt in dit werk”, aldus Denissen.

In het programma is ook te zien hoe Omar, samen met de chauffeur, een zakelijke klant ophaalt en naar de plaats van bestemming brengt. Hoe het tweedaagse avontuur van Omar er uitzag en hoe hij het zelf allemaal heeft beleefd, is aanstaande zaterdag te zien in ‘Later als ik groot ben’. Dit programma wordt om 17.00 uur uitgezonden op RTL4.

LAIGB, Taxiwerq

LAIGB, Taxiwerq

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.