Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Mobitrans Personenvervoer failliet

Mobitrans Personenvervoer uit Ruinen is failliet. Het bankroet werd voor het weekend uitgesproken door de rechtbank. 

Dat meldt RTV Drenthe. Het faillissement werd vorige week donderdag uitgesproken. Door het faillissement worden 47 medewerkers en 17 uitzendkrachten getroffen. Onderzoek door de curator zal moeten uitwijzen wat de mogelijkheden voor een doorstart zijn. De directeur van het bedrijf heeft aangegeven dat het vervoer op maandag in elk geval wordt verzorgd.

Vooral contractvervoer

Op zijn website noemt Mobitrans zichzelf “een jonge, dynamische onderneming.” Het in 2010 opgerichte bedrijf houdt zich hoofdzakelijk bezig met contractvervoer, zoals leerlingenvervoer, dagbestedingvervoer, zorgvervoer en wmo-vervoer.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.