Demonstratie taxichauffeurs uitgesteld

Vakbond FNV Taxi heeft besloten om de demonstratie van zo’n duizend taxichauffeurs dinsdag op het Malieveld in Den Haag niet door te laten gaan. Vanwege de aanslag in Utrecht vindt FNV het niet gepast de demonstratie dinsdag plaats te laten vinden.

Bij die aanslag kwamen op maandag drie mensen om het leven; negen andere raakten gewond. Op de dader wordt nog gejaagd en over zijn exacte motieven is nog niets bekend. Uit medeleven met de slachtoffers en om ieders veiligheid te kunnen garanderen, heeft FNV besloten de demonstratie morgen niet door te laten gaan.

Minister uitgenodigd

Vanuit verschillende steden zouden chauffeurs van Toegelaten Taxi Organisaties in colonnes naar het Malieveld in Den Haag rijden. Daar zouden zij onder meer protesteren tegen oneerlijke concurrentie en schijnconstructies in de taximarkt. Voor de demonstratie was ook de minister van Infrastructuur en Waterstaat uitgenodigd, van wie wordt gevraagd dat ze diverse maatregelen neemt om de taxibranche wat lucht te verschaffen. Op een nader te bepalen moment zal de demonstratie alsnog plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Demonstratie taxichauffeurs uitgesteld | TaxiPro

Demonstratie taxichauffeurs uitgesteld

Vakbond FNV Taxi heeft besloten om de demonstratie van zo’n duizend taxichauffeurs dinsdag op het Malieveld in Den Haag niet door te laten gaan. Vanwege de aanslag in Utrecht vindt FNV het niet gepast de demonstratie dinsdag plaats te laten vinden.

Bij die aanslag kwamen op maandag drie mensen om het leven; negen andere raakten gewond. Op de dader wordt nog gejaagd en over zijn exacte motieven is nog niets bekend. Uit medeleven met de slachtoffers en om ieders veiligheid te kunnen garanderen, heeft FNV besloten de demonstratie morgen niet door te laten gaan.

Minister uitgenodigd

Vanuit verschillende steden zouden chauffeurs van Toegelaten Taxi Organisaties in colonnes naar het Malieveld in Den Haag rijden. Daar zouden zij onder meer protesteren tegen oneerlijke concurrentie en schijnconstructies in de taximarkt. Voor de demonstratie was ook de minister van Infrastructuur en Waterstaat uitgenodigd, van wie wordt gevraagd dat ze diverse maatregelen neemt om de taxibranche wat lucht te verschaffen. Op een nader te bepalen moment zal de demonstratie alsnog plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.