Uber China

Beursgang taxi-apps Uber en Lyft geen succes

Taxi-apps Uber en Lyft zijn sinds kort genoteerd aan de Amerikaanse aandelenbeurs, maar een succes is dat vooralsnog niet. De prijs voor een aandeel van Uber zakte op de eerste dag meteen flink onder de introductiekoers. Lyft ging eind maart naar de beurs en de aandelen van die taxi-app zijn nu zelfs zo’n 30 procent minder waard dan bij de start.

De beursgang van Uber was iets waar veel beleggers en deskundigen met veel belangstelling naar uitkeken. Maar één van de grootste beursintridoducties ooit bleek al snel ook één van de slechtste te zijn, legt Nu.nl uit. De aandelen die bij aanvang dan de beursdag nog 45 dollar waard waren, stonden aan het einde van diezelfde dag op 41,57 dollar. De investeerders die de aandelen hebben gekocht, staan daarmee gelijk op een gezamenlijk verlies van zo’n 600 miljoen dollar.

Mislukt

Uiteraard veranderen beurskoersen constant. Maar de verwachting is dat een aandeel bij zijn beursgang juist stijgt en niet daalt, legt Bright uit. Omdat dit bij Uber niet het geval is, wordt door deskundigen gesproken van een teleurstellende of zelfs mislukte beursgang. Uber haalde met de beursgang zo’n 8 miljard dollar op. Het bedrijf zegt niet in paniek te zijn, omdat het er toch vooral om gaat hoe de koers van het aandeel zich op langere termijn ontwikkelt.

Boze investeerders

Wat dat betreft is het voorbeeld van die andere taxi-app echter niet hoopgevend. Lyft ging ongeveer een maand geleden naar de beurs en hoewel de eerste signalen daar wel goed waren, staat het aandeel nu 30 procent lager dan de introductiekoers. Onlangs bleek al dat twee groepen investeerders Lyft voor de rechter willen slepen omdat het bedrijf zijn eigen waarde veel te hoog zou hebben ingeschat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “Beursgang taxi-apps Uber en Lyft geen succes”

c.verbrugh@upcmail.nl|16.05.19|19:56

Met Uber verliest iedereen maar tot iedereen tot dat inzicht is gekomen is er wereldwijd gigantisch veel schade aangericht, bedankt VVD!

Albert Lasschuit|17.05.19|08:26

eens met c. verbrugh
First lady van de VVD heeft een adviserende baan, lees lobby bij het moederbedrijf van Uber, deze ict tech ontwikkeling maakt wereldwijd honderd duizenden slachtoffers onder de zzpers, niet alleen in de taxi wereld, ik vraag me af ben ik van het padje geraakt, of zijn zij met het Neo liberalisme te ver door geschoten, in andere landen is bvb Uber wel aangepakt en verboden, let wel binnen de E.U. ga daarom ook stemmen, want alleen als je verenigt bent kun je macht uitoefenen

Albert Lasschuit|17.05.19|08:28

tegen over dit soort multinationals

Albert Lasschuit|17.05.19|08:29

tegen dit soort multinationals!!!!

grt Albert

De Waarheid|08.06.19|00:11

haha

Beursgang taxi-apps Uber en Lyft geen succes | TaxiPro
Uber China

Beursgang taxi-apps Uber en Lyft geen succes

Taxi-apps Uber en Lyft zijn sinds kort genoteerd aan de Amerikaanse aandelenbeurs, maar een succes is dat vooralsnog niet. De prijs voor een aandeel van Uber zakte op de eerste dag meteen flink onder de introductiekoers. Lyft ging eind maart naar de beurs en de aandelen van die taxi-app zijn nu zelfs zo’n 30 procent minder waard dan bij de start.

De beursgang van Uber was iets waar veel beleggers en deskundigen met veel belangstelling naar uitkeken. Maar één van de grootste beursintridoducties ooit bleek al snel ook één van de slechtste te zijn, legt Nu.nl uit. De aandelen die bij aanvang dan de beursdag nog 45 dollar waard waren, stonden aan het einde van diezelfde dag op 41,57 dollar. De investeerders die de aandelen hebben gekocht, staan daarmee gelijk op een gezamenlijk verlies van zo’n 600 miljoen dollar.

Mislukt

Uiteraard veranderen beurskoersen constant. Maar de verwachting is dat een aandeel bij zijn beursgang juist stijgt en niet daalt, legt Bright uit. Omdat dit bij Uber niet het geval is, wordt door deskundigen gesproken van een teleurstellende of zelfs mislukte beursgang. Uber haalde met de beursgang zo’n 8 miljard dollar op. Het bedrijf zegt niet in paniek te zijn, omdat het er toch vooral om gaat hoe de koers van het aandeel zich op langere termijn ontwikkelt.

Boze investeerders

Wat dat betreft is het voorbeeld van die andere taxi-app echter niet hoopgevend. Lyft ging ongeveer een maand geleden naar de beurs en hoewel de eerste signalen daar wel goed waren, staat het aandeel nu 30 procent lager dan de introductiekoers. Onlangs bleek al dat twee groepen investeerders Lyft voor de rechter willen slepen omdat het bedrijf zijn eigen waarde veel te hoog zou hebben ingeschat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “Beursgang taxi-apps Uber en Lyft geen succes”

c.verbrugh@upcmail.nl|16.05.19|19:56

Met Uber verliest iedereen maar tot iedereen tot dat inzicht is gekomen is er wereldwijd gigantisch veel schade aangericht, bedankt VVD!

Albert Lasschuit|17.05.19|08:26

eens met c. verbrugh
First lady van de VVD heeft een adviserende baan, lees lobby bij het moederbedrijf van Uber, deze ict tech ontwikkeling maakt wereldwijd honderd duizenden slachtoffers onder de zzpers, niet alleen in de taxi wereld, ik vraag me af ben ik van het padje geraakt, of zijn zij met het Neo liberalisme te ver door geschoten, in andere landen is bvb Uber wel aangepakt en verboden, let wel binnen de E.U. ga daarom ook stemmen, want alleen als je verenigt bent kun je macht uitoefenen

Albert Lasschuit|17.05.19|08:28

tegen over dit soort multinationals

Albert Lasschuit|17.05.19|08:29

tegen dit soort multinationals!!!!

grt Albert

De Waarheid|08.06.19|00:11

haha