Taxiwerq, leerlingenvervoer

Website Taxivacatures compleet vernieuwd

Foto aangeleverd door Taxiwerq

Taxiwerq heeft zijn website Taxivacatures een aanzienlijke update gegeven. De online vacaturebank heeft een nieuw uiterlijk gekregen en is overzichtelijker en efficiënter ingedeeld dan voorheen.

Een belangrijk verschil is dat op de site eerder geen link met Taxiwerq te vinden was, legt Pascal Denissen uit. “In eerste instantie kozen we ervoor om Taxivacatures.nl los van Taxiwerq te presenteren aan de buitenwereld. Maar de markt blijkt toch te voelen dat ons bedrijf en deze manier van werk in de taxibranche onder de aandacht brengen bij elkaar horen. Daarom ademt de site sinds kort in alles Taxiwerq uit. En we merken dat deze benadering een positief effect heeft.”

Garantie op werk

“De partijen waar wij mee samenwerken, zoals de taxibedrijven en het UWV, weten de site bijvoorbeeld steeds beter te vinden”, legt Denissen uit. “Steeds meer taxibedrijven verwijzen naar de site en vervolgens organiseren wij het hele traject van financiering tot opleiding en de garantie op werk bij een taxibedrijf. Onze relaties zijn enthousiast over de manier waarop de site werkt.

De site genoemde werkwijze zorgt ervoor dat toekomstige chauffeurs goed worden gescreend op de werkzaamheden die ze moeten gaan uitvoeren. Komt er een sollicitatie binnen, dan nemen relatiebeheerders van Taxiwerq contact op met het taxibedrijf dat de sollicitant heeft doorverwezen. Dan wordt onder meer het specifieke werkpakket van dat bedrijf besproken. Deze aanpak voorkomt dat iemand wordt opgeleid voor werk dat niet goed bij hem of haar past.

Voorselectie

“Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt kunnen we op deze manier toch wat druk bij taxibedrijven wegnemen”, legt Denissen uit. “Het ontlast bijvoorbeeld de vaak toch al druk bezette medewerkers van personeelszaken bij taxibedrijven. Veel van die bedrijven verwijzen sollicitanten die al een chauffeurspas hebben dan ook naar ons door, zodat we de hele voorselectie van ze over kunnen nemen.”

Een andere ontwikkeling van de site is dat het proces om bij de daadwerkelijke vacatures te komen een stuk korter en efficiënter is geworden. In de vorige versie van de site moesten mensen namelijk eerste een soort voorselectie doorlopen. “Als je de site opent, klik je aan in welke provincie je woont. Dan zie je meteen alle vacatures die er in de eigen provincie zijn. Vervolgens vul je naam, adres en woonplaats in en beantwoord je vijf vragen, waarna de gegevens bij Taxiwerq binnenkomen.”

Alle provincies

Het aanbod op de site is overigens fors, wat voor een belangrijk deel met het nog altijd aanhoudende tekort aan chauffeurs te maken heeft. “Daar is de laatste tijd niets in veranderd en ik zie dat de komende tijd ook niet gebeuren. Wij zijn namens onze opdrachtgevers voor alle twaalf de provincies op zoek naar chauffeurs voor het leerlingenvervoer, zorgvervoer en wmo-vervoer. Maar ook straattaxichauffeurs, buschauffeurs, planners, centralisten en andere taximedewerkers kunnen bij ons solliciteren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Website Taxivacatures compleet vernieuwd | TaxiPro
Taxiwerq, leerlingenvervoer

Website Taxivacatures compleet vernieuwd

Foto aangeleverd door Taxiwerq

Taxiwerq heeft zijn website Taxivacatures een aanzienlijke update gegeven. De online vacaturebank heeft een nieuw uiterlijk gekregen en is overzichtelijker en efficiënter ingedeeld dan voorheen.

Een belangrijk verschil is dat op de site eerder geen link met Taxiwerq te vinden was, legt Pascal Denissen uit. “In eerste instantie kozen we ervoor om Taxivacatures.nl los van Taxiwerq te presenteren aan de buitenwereld. Maar de markt blijkt toch te voelen dat ons bedrijf en deze manier van werk in de taxibranche onder de aandacht brengen bij elkaar horen. Daarom ademt de site sinds kort in alles Taxiwerq uit. En we merken dat deze benadering een positief effect heeft.”

Garantie op werk

“De partijen waar wij mee samenwerken, zoals de taxibedrijven en het UWV, weten de site bijvoorbeeld steeds beter te vinden”, legt Denissen uit. “Steeds meer taxibedrijven verwijzen naar de site en vervolgens organiseren wij het hele traject van financiering tot opleiding en de garantie op werk bij een taxibedrijf. Onze relaties zijn enthousiast over de manier waarop de site werkt.

De site genoemde werkwijze zorgt ervoor dat toekomstige chauffeurs goed worden gescreend op de werkzaamheden die ze moeten gaan uitvoeren. Komt er een sollicitatie binnen, dan nemen relatiebeheerders van Taxiwerq contact op met het taxibedrijf dat de sollicitant heeft doorverwezen. Dan wordt onder meer het specifieke werkpakket van dat bedrijf besproken. Deze aanpak voorkomt dat iemand wordt opgeleid voor werk dat niet goed bij hem of haar past.

Voorselectie

“Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt kunnen we op deze manier toch wat druk bij taxibedrijven wegnemen”, legt Denissen uit. “Het ontlast bijvoorbeeld de vaak toch al druk bezette medewerkers van personeelszaken bij taxibedrijven. Veel van die bedrijven verwijzen sollicitanten die al een chauffeurspas hebben dan ook naar ons door, zodat we de hele voorselectie van ze over kunnen nemen.”

Een andere ontwikkeling van de site is dat het proces om bij de daadwerkelijke vacatures te komen een stuk korter en efficiënter is geworden. In de vorige versie van de site moesten mensen namelijk eerste een soort voorselectie doorlopen. “Als je de site opent, klik je aan in welke provincie je woont. Dan zie je meteen alle vacatures die er in de eigen provincie zijn. Vervolgens vul je naam, adres en woonplaats in en beantwoord je vijf vragen, waarna de gegevens bij Taxiwerq binnenkomen.”

Alle provincies

Het aanbod op de site is overigens fors, wat voor een belangrijk deel met het nog altijd aanhoudende tekort aan chauffeurs te maken heeft. “Daar is de laatste tijd niets in veranderd en ik zie dat de komende tijd ook niet gebeuren. Wij zijn namens onze opdrachtgevers voor alle twaalf de provincies op zoek naar chauffeurs voor het leerlingenvervoer, zorgvervoer en wmo-vervoer. Maar ook straattaxichauffeurs, buschauffeurs, planners, centralisten en andere taximedewerkers kunnen bij ons solliciteren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.