Standplaats taxibord

Activiteiten failliet Schreurs naar andere vervoerders

De activiteiten van het onlangs failliet verklaarde Schreurs Personenvervoer zijn door verschillende vervoerders overgenomen. Geerets de Leeuw verzorgt sinds kort het leerlingenvervoer. Personenvervoer Midden Limburg zou dat per 1 januari de regiotaxi in Roermond en omgeving overnemen, maar is inmiddels al aan die klus begonnen.

Schreurs reed de laatste jaren het perceel Roermond van de Limburgse regiotaxi, maar bij de recente aanbesteding won Personenvervoer Midden Limburg dit perceel. Eigenlijk zou het stokje per 1 januari worden overgedragen maar dat is door het faillissement nu al gebeurd. Het leerlingenvervoer is overgedragen aan Geerets De Leeuw, net als Schreurs een franchisenemer van De Vier Gewesten. Dat vervoer kent momenteel overigens de nodige problemen die zouden samenhangen met het faillissement van Schreurs en de afhandeling daarvan.

Fors geïnvesteerd

De laatste jaren had Schreurs gemiddeld zo’n 100 personeelsleden, schrijft curator Haico Dings in zijn eerste faillissementsverslag. Volgens de bestuurders en bedrijfsleider hangt het bankroet samen met problemen rond het vervoer dat nu aan anderen is overgedragen. Haperingen in de software waar het bedrijf gebruik van maakte, hielpen ook niet.

Het leerlingenvervoer werd een aantal jaren geleden binnengehaald en om dat werk goed te kunnen doen, moest er fors worden geïnvesteerd. Maar waar werd gerekend op 900 leerlingen, bleken er slechts 650 te zijn. Dat zorgde in 2017 voor een fors verlies. Met het kwijtraken van het regiotaxivervoer per 1 januari aanstaande zou een flink deel van de omzet verloren gaan. Volgens de leiding van het bedrijf verviel daarmee ook het perspectief op een gezonde bedrijfsvoering.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

8 reacties op “Activiteiten failliet Schreurs naar andere vervoerders”

Ton Van Dalfsen|26.08.19|11:12

Tja, Weer eentje van de vier gewesten. Brengt alleen maar ongeluk!

Apomimisi Theos|26.08.19|11:27

De branche is verziekt. Beleidsmakers hebben nog nooit een taxi gezien, laat staan een BCT en weten niet wat er speelt in de branche. De branche zelf is niet georganiseerd mede omdat bedrijven drukker zijn elkaar kapot te maken dan de handen in één te slaan en het beleid te maken of te beïnvloeden. Aanbesteders maken dankbaar gebruik van deze vernietigende houding van de branche en bedrijven. De enige winnaars zijn de curatoren die met plezier telkens weer hun zakken vullen.

Theo Schreurs|26.08.19|12:01

De 4 Gewesten meldt in dagblad de Limburger dat het schoolvervoer Midden Limburg onder de kostprijs is verkregen.
Dus doe je best Geerets de Leeuw.

Ton Van Dalfsen|26.08.19|17:23

@ Theo, De volgende die failliet gaat is: Geerets de Leeuw. Dank jullie wel DVG!!!!!!

Natasja Beeren-Theunissen|28.08.19|09:09

Dat het leerlingenvervoer
leerlingenvervoer niet zo soepel verloopt is een understatement. Het is een grote puinhoop. Kinderen komen veel te laat of niet op school. Of worden veel te laat of niet opgehaald. Je weet als ouders totaal niet of je kinderen opgehaald worden of thuis komen en als je ze belt wordt je afgeblaft….. Nee fijn bedrijf hoor.

Piet Engelen|29.08.19|10:04

bij geerets de leeuw komen de leerlingen ALTIJD op tijd
ik spreek uit ervaring heb zelf hier gewerkt altijd te vroeg op school

Rob van den Hoven|29.08.19|11:23

Mijn medeleven gaat allereerst uit naar de ontslagen chauffeurs en personeel van Schreurs. Het hele Regiotaxi vervoer gaat naar de mallemoer omdat er tegenwoordig voor een appel en een ei wordt ingeschreven. Dit gaat o.a. ten koste van de kwaliteit. Geen gebruik maken van de klantenpas, slechte geklede en naar zweet stinkende en onbeschofte chauffeurs. En dit gaat ten koste van de goede chauffeurs.

Franck Weller|29.08.19|13:29

Gerets de Leeuw is nu leerlingvervoer aan het combineren met omnibus en andere activiteiten zoals ziekenvervoer, dit moet echt verboden worden en daar moet ook controle op komen.
De kinderen die met LV gaan zijn allemaal kinderen met “een vlekje”,Ze hebben van alles, deze hebben vastigheid en zeer hoge mate van regemaat en als het kan steeds de zelfde chauffeur.
Combineren MAG niet het is gevaarlijk, maar de Leeuw denkt alleen aan geld verdienen,LV is eigenlijk maatschappelijk werk, mijn mening