Santing

‘Jong gebruikte auto interessant als taxi met oog op BPM-teruggave’

Foto: Santing Europe Cars

Met nog maar een paar maanden te gaan voordat de BPM-teruggave op taxi’s wordt afgeschaft, overwegen veel ondernemers om nog dit jaar in nieuwe voertuigen te investeren. Santing Europe Cars uit Vaassen heeft in dat verband een flink aanbod van met name jong gebruikte auto’s die prima als taxi kunnen worden gebruikt.

Santing Europe Cars is een internationaal georiënteerde autogroothandel, gevestigd in het Gelderse Vaassen. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid inkoopnetwerk op Europees niveau. Dit stelt Santing in staat om altijd het aanbod in nieuwe en vooral jong gebruikte auto’s op peil te houden. En op het moment zijn juist bovengemiddeld veel mensen uit de taxibranche in de markt voor één of meerdere nieuwe voertuigen.

Investeringen naar voren

Het duurt namelijk niet lang meer voordat er een belangrijk belastingvoordeel wegvalt, want in 2020 wordt de BPM-teruggave op taxi’s afgeschaft. En dat scheelt op de totale kosten voor de aanschaf van een taxi duizenden tot tienduizenden euro’s. Voor veel taxiondernemers reden om geplande investeringen in de vloot naar voren te halen. “Als je nu een nieuwe auto bestelt, heb je al kans dat die pas volgend jaar geleverd wordt en dus dat je naast de BPM-teruggave grijpt”, legt Leander Jonkers namens Santing Europe Cars uit. Hij wijst in dat verband op het aanbod van dit bedrijf, dat direct uit voorraad of snel op bestelling kan leveren.

400 voertuigen op voorraad

“Wij hebben altijd zo’n 400 voertuigen op voorraad van allerlei merken. Het gaat met name jonggebruikte voertuigen die minder dan twee jaar oud zijn”, vertelt Jonkers. “Daarvan zijn er ook altijd diverse geschikt voor gebruik als taxi. Momenteel hebben we bijvoorbeeld een aantal jonggebruikte exemplaren van de Mercedes-Benz V-Klasse en de Vito Tourer staan. Maar we kunnen nieuwe en jonggebruikte voertuigen ook bestellen en op korte termijn leveren, zoals de Toyota Camry Hybrid. Eigenlijk kunnen we alle voertuigen bestellen waar de markt om vraagt.”

Tekst loopt door onder de foto

Camry, Santing

Dat het vooral om jonggebruikte voertuigen gaat, brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is de aanschafprijs ten opzichte van geheel nieuw een stuk aantrekkelijker. Aangezien Santing Europe Cars een ruime voorraad heeft, zijn veel auto’s en busjes direct leverbaar. Ook voor voertuigen die nog moeten worden besteld, geldt dat de levertijd erg kort is. Leander Jonkers: “Het zijn over het algemeen zeer complete auto’s die niet zelden nog onder de fabrieksgarantie vallen. Verder bieden wij scherpe maandtarieven voor de financiering en kan de btw daarin ook worden meegenomen.”

Ombouwen tot taxi

Sommige van die auto’s en busjes zijn in hun nog jonge bestaan als taxi gebruikt, maar veel ook niet. Dat is echter geen probleem, benadrukt Jonkers. “We kunnen eigenlijk alles van A tot Z verzorgen. Daar hoort ook het laten ombouwen tot taxivoertuig bij, of het inbouwen van de benodigde taxi-apparatuur. In combinatie met het ruime aanbod en de financiering kunnen we de taxiondernemer dus compleet ontzorgen.”

Santing

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

‘Jong gebruikte auto interessant als taxi met oog op BPM-teruggave’ | TaxiPro
Santing

‘Jong gebruikte auto interessant als taxi met oog op BPM-teruggave’

Foto: Santing Europe Cars

Met nog maar een paar maanden te gaan voordat de BPM-teruggave op taxi’s wordt afgeschaft, overwegen veel ondernemers om nog dit jaar in nieuwe voertuigen te investeren. Santing Europe Cars uit Vaassen heeft in dat verband een flink aanbod van met name jong gebruikte auto’s die prima als taxi kunnen worden gebruikt.

Santing Europe Cars is een internationaal georiënteerde autogroothandel, gevestigd in het Gelderse Vaassen. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid inkoopnetwerk op Europees niveau. Dit stelt Santing in staat om altijd het aanbod in nieuwe en vooral jong gebruikte auto’s op peil te houden. En op het moment zijn juist bovengemiddeld veel mensen uit de taxibranche in de markt voor één of meerdere nieuwe voertuigen.

Investeringen naar voren

Het duurt namelijk niet lang meer voordat er een belangrijk belastingvoordeel wegvalt, want in 2020 wordt de BPM-teruggave op taxi’s afgeschaft. En dat scheelt op de totale kosten voor de aanschaf van een taxi duizenden tot tienduizenden euro’s. Voor veel taxiondernemers reden om geplande investeringen in de vloot naar voren te halen. “Als je nu een nieuwe auto bestelt, heb je al kans dat die pas volgend jaar geleverd wordt en dus dat je naast de BPM-teruggave grijpt”, legt Leander Jonkers namens Santing Europe Cars uit. Hij wijst in dat verband op het aanbod van dit bedrijf, dat direct uit voorraad of snel op bestelling kan leveren.

400 voertuigen op voorraad

“Wij hebben altijd zo’n 400 voertuigen op voorraad van allerlei merken. Het gaat met name jonggebruikte voertuigen die minder dan twee jaar oud zijn”, vertelt Jonkers. “Daarvan zijn er ook altijd diverse geschikt voor gebruik als taxi. Momenteel hebben we bijvoorbeeld een aantal jonggebruikte exemplaren van de Mercedes-Benz V-Klasse en de Vito Tourer staan. Maar we kunnen nieuwe en jonggebruikte voertuigen ook bestellen en op korte termijn leveren, zoals de Toyota Camry Hybrid. Eigenlijk kunnen we alle voertuigen bestellen waar de markt om vraagt.”

Tekst loopt door onder de foto

Camry, Santing

Dat het vooral om jonggebruikte voertuigen gaat, brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is de aanschafprijs ten opzichte van geheel nieuw een stuk aantrekkelijker. Aangezien Santing Europe Cars een ruime voorraad heeft, zijn veel auto’s en busjes direct leverbaar. Ook voor voertuigen die nog moeten worden besteld, geldt dat de levertijd erg kort is. Leander Jonkers: “Het zijn over het algemeen zeer complete auto’s die niet zelden nog onder de fabrieksgarantie vallen. Verder bieden wij scherpe maandtarieven voor de financiering en kan de btw daarin ook worden meegenomen.”

Ombouwen tot taxi

Sommige van die auto’s en busjes zijn in hun nog jonge bestaan als taxi gebruikt, maar veel ook niet. Dat is echter geen probleem, benadrukt Jonkers. “We kunnen eigenlijk alles van A tot Z verzorgen. Daar hoort ook het laten ombouwen tot taxivoertuig bij, of het inbouwen van de benodigde taxi-apparatuur. In combinatie met het ruime aanbod en de financiering kunnen we de taxiondernemer dus compleet ontzorgen.”

Santing

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.