Uber

Weer tijdelijke vergunning voor Uber in Londen

Bron: Uber

Uber heeft voor zijn werkzaamheden in Londen opnieuw een tijdelijke vergunning gekregen. De komende twee maanden moet het bedrijf nog zaken verduidelijken bij Transport for London (TfL) om in aanmerking te kunnen komen voor een echte vergunning.

De licentie van Uber om in Londen te mogen werken, is al een tijdje onderwerp van discussie. TfL trok die vergunning al in 2017 in omdat de taxidienst op meerdere manieren onverantwoordelijk zou werken, wat de veiligheid van reizigers in gevaar zou brengen. Na bezwaar en beloftes van beterschap door Uber kreeg het bedrijf een tijdelijke vergunning voor de duur van vijftien maanden waar allerlei extra voorwaarden aan verbonden waren.

TfL kon de vijftien maanden gebruiken om het bezwaar door Uber te beoordelen en te bekijken of de taxidienst toch weer voor een reguliere vergunning in aanmerking komt. Dat proces is echter nog niet helemaal afgerond, blijkt nu. TfL geeft aan dat Uber veranderingen heeft doorgevoerd in zijn werkwijze en bedrijfsvoering, maar er is aanvullende informatie nodig om te beoordelen of dat voldoende is om in Londen te mogen werken.

Extra eisen over veiligheid

Daarom is nu een tijdelijke licentie voor twee maanden verleend. Hieraan zijn dezelfde extra eisen verbonden als aan de vorige tijdelijke vergunning, en daarnaast zijn er eisen gesteld die garanties moeten bieden over de veiligheid van passagiers. Het gaat dan over zaken als ritten delen, verzekeringen en het controleren van documenten van Uber-chauffeurs. De komende maanden moet blijken of Uber voldoende heeft veranderd om een vergunning voor het werken in Londen aan te kunnen vragen, waarbij het weer een ander verhaal is of deze ook wordt toegekend.

Lees ook: Uber mag toch actief blijven in Londen

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.