Daklicht taxi, foto: Harold Versteeg | Hollandse Hoogte

Hendriks Taxi wil failliet Cibatax overnemen

Bron: Harold Versteeg | Hollandse Hoogte(bruikbaar in 2018 en 2019, daarna verboden te gebruiken)

Hendriks Taxi uit Den Bosch wil een doorstart realiseren met Cibatax uit Eindhoven, dat recent failliet ging. Volgens de curator deed Hendriks het beste bod als het om behoud van werkgelegenheid gaat.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat vorige week ook al het faillissement van Cibataxi wereldkundig maakte. Bij Cibatax werkten op het moment van het faillissement zo’n 95 mensen. In de doorstart zoals Hendriks die voor ogen heeft, blijven er 80 tot 85 van die arbeidsplaatsen behouden. Momenteel vinden er kennismakingsgesprekken plaats tussen de werknemers van Cibatax en hun potentiële nieuwe werkgever. De rechter-commissaris moet nog wel toestemming geven voor de doorstart.

Eerder failliet

Cibatax werd zo’n twee weken geleden failliet verklaard. Kort daarvoor was al uitstel van betaling aan het in problemen verkerende bedrijf verleend. In 2015 ging het bedrijf ook al failliet. Destijds had het bedrijf twee keer zoveel medewerkers als nu. De eigenaren van Cibatax waren ook degenen die een doorstart voor de onderneming realiseerden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.