Kiwa start uitgifte nieuwe BCT-kaarten

De komende maanden geeft Kiwa Register de nieuwe boordcomputer taxi-kaarten met G3-certificaat uit. Deze actie is nodig omdat de G2-certificaten op de kaarten in maart 2020 vervallen. Iedereen met een BCT-kaart die na 1 januari 2020 nog geldig is, krijgt eenmalig gratis een nieuw exemplaar.

Kiwa Register start deze maand met de uitgifte van de nieuwe kaarten. De huidige kaarten hebben allemaal een G2-veiligheidscertificaat met een einddatum van 20 of 21 maart 2020. Daarom moeten ze voor die tijd worden vervangen door exemplaren met een G3-certificaat, want dat kan alleen door de certificaten op een nieuwe kaart te zetten. De nieuwe kaarten krijgen de resterende looptijd zoals die vermeld is op de beschikking die bij de G2-kaart is geleverd.

Aanvragen niet nodig

“Omdat de Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten de nieuwe kaarten eenmalig te vergoeden, kan Kiwa Register deze kaarten gratis verstrekken aan alle kaarthouders met een chauffeurskaart, ondernemerskaart en/of keuringskaart die na 1 januari 2020 nog geldig is”, legt een woordvoerder uit. “Wij zullen de komende maanden dus alle kaarten laten produceren en grotendeels vóór 1 januari 2020 ter beschikking stellen. Kaarthouders krijgen vanzelf bericht dat hun kaart gemaakt wordt, ze hoeven hem niet aan te vragen.”

Alle kaarten die in het laatste kwartaal van 2019 vervallen, kunnen volgens het reguliere proces worden vervangen: middels een verlenging voor eigen kosten. “Deze kaarten verlopen al voor 1 januari 2020 en op het moment dat we G3-kaarten produceren krijgt deze groep houders dan ook een G3”, legt de woordvoerder uit.

Tijdsdruk

Het besef is er bij Kiwa dat er druk op de operatie staat. “Het hele project is onderhevig aan tijdsdruk. Het wordt een uitdaging om alle 60.000 kaarten in minder dan drie maanden te produceren. Daar komt nog bij dat de kaarthouders zelf moeten zorgen dat ze de kaart in ontvangst nemen. Dus hoewel we ons best doen om het voor 2020 klaar te hebben, zal dit heel lastig worden.”

Ongeveer twee weken voordat de kaart wordt geproduceerd, ontvangt de kaarthouder een brief waarin staat dat hij of zij de kaart binnenkort kan verwachten. Zodra de kaart gereed is krijgt de kaarthouder een brief waarmee men een afspraak kan maken voor de levering van de kaart. “Deze moeten wel persoonlijk in ontvangst worden genomen. Het is mogelijk om de kaart te laten bezorgen door AMP, maar voor dit project zullen ook tijdelijk afhaallocaties worden ingericht zodat kaarthouders (ook op afspraak) zelf langs kunnen gaan om de kaart in ontvangst te nemen.”

Software-update

Voor het gebruik van de BCT-kaarten met G3-certificaat is een software-update van de boordcomputer taxi nodig. Kaarthouders zijn er zelf verantwoordelijk voor dat deze plaatsvindt en dienen daar contact voor op te nemen met hun BCT-leverancier. De BCT werkt na de update ook nog met de G2-kaart, men hoeft dus niet te wachten met het uitvoeren van de software update. Bij gebruik van de boordcomputer vanaf 1 januari aanstaande dient de kaart met G3-certificaat worden gebruikt.

Op donderdag 10 oktober staat Kiwa Register op vakbeurs Taxi Expo 2019. Voor vragen over het uitleveren van de nieuwe kaarten, kan iedereen die werkzaam is in de taxibranche hier terecht. Ook is alle informatie online te vinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Kiwa start uitgifte nieuwe BCT-kaarten”

remco van amersfoort|02.07.20|22:11

Mijn G3 kaart heb ik 1 januari in gebruik genomen.
En helaas 2 juli werkt de kaart niet meer op drie bct’s geprobeerd zonder succes nu kijken of het een productie fout is?
Erg benieuwd of er meer zijn waar de G3 kaart de geest hebt gegeven.

Kiwa start uitgifte nieuwe BCT-kaarten | TaxiPro

Kiwa start uitgifte nieuwe BCT-kaarten

De komende maanden geeft Kiwa Register de nieuwe boordcomputer taxi-kaarten met G3-certificaat uit. Deze actie is nodig omdat de G2-certificaten op de kaarten in maart 2020 vervallen. Iedereen met een BCT-kaart die na 1 januari 2020 nog geldig is, krijgt eenmalig gratis een nieuw exemplaar.

Kiwa Register start deze maand met de uitgifte van de nieuwe kaarten. De huidige kaarten hebben allemaal een G2-veiligheidscertificaat met een einddatum van 20 of 21 maart 2020. Daarom moeten ze voor die tijd worden vervangen door exemplaren met een G3-certificaat, want dat kan alleen door de certificaten op een nieuwe kaart te zetten. De nieuwe kaarten krijgen de resterende looptijd zoals die vermeld is op de beschikking die bij de G2-kaart is geleverd.

Aanvragen niet nodig

“Omdat de Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten de nieuwe kaarten eenmalig te vergoeden, kan Kiwa Register deze kaarten gratis verstrekken aan alle kaarthouders met een chauffeurskaart, ondernemerskaart en/of keuringskaart die na 1 januari 2020 nog geldig is”, legt een woordvoerder uit. “Wij zullen de komende maanden dus alle kaarten laten produceren en grotendeels vóór 1 januari 2020 ter beschikking stellen. Kaarthouders krijgen vanzelf bericht dat hun kaart gemaakt wordt, ze hoeven hem niet aan te vragen.”

Alle kaarten die in het laatste kwartaal van 2019 vervallen, kunnen volgens het reguliere proces worden vervangen: middels een verlenging voor eigen kosten. “Deze kaarten verlopen al voor 1 januari 2020 en op het moment dat we G3-kaarten produceren krijgt deze groep houders dan ook een G3”, legt de woordvoerder uit.

Tijdsdruk

Het besef is er bij Kiwa dat er druk op de operatie staat. “Het hele project is onderhevig aan tijdsdruk. Het wordt een uitdaging om alle 60.000 kaarten in minder dan drie maanden te produceren. Daar komt nog bij dat de kaarthouders zelf moeten zorgen dat ze de kaart in ontvangst nemen. Dus hoewel we ons best doen om het voor 2020 klaar te hebben, zal dit heel lastig worden.”

Ongeveer twee weken voordat de kaart wordt geproduceerd, ontvangt de kaarthouder een brief waarin staat dat hij of zij de kaart binnenkort kan verwachten. Zodra de kaart gereed is krijgt de kaarthouder een brief waarmee men een afspraak kan maken voor de levering van de kaart. “Deze moeten wel persoonlijk in ontvangst worden genomen. Het is mogelijk om de kaart te laten bezorgen door AMP, maar voor dit project zullen ook tijdelijk afhaallocaties worden ingericht zodat kaarthouders (ook op afspraak) zelf langs kunnen gaan om de kaart in ontvangst te nemen.”

Software-update

Voor het gebruik van de BCT-kaarten met G3-certificaat is een software-update van de boordcomputer taxi nodig. Kaarthouders zijn er zelf verantwoordelijk voor dat deze plaatsvindt en dienen daar contact voor op te nemen met hun BCT-leverancier. De BCT werkt na de update ook nog met de G2-kaart, men hoeft dus niet te wachten met het uitvoeren van de software update. Bij gebruik van de boordcomputer vanaf 1 januari aanstaande dient de kaart met G3-certificaat worden gebruikt.

Op donderdag 10 oktober staat Kiwa Register op vakbeurs Taxi Expo 2019. Voor vragen over het uitleveren van de nieuwe kaarten, kan iedereen die werkzaam is in de taxibranche hier terecht. Ook is alle informatie online te vinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Kiwa start uitgifte nieuwe BCT-kaarten”

remco van amersfoort|02.07.20|22:11

Mijn G3 kaart heb ik 1 januari in gebruik genomen.
En helaas 2 juli werkt de kaart niet meer op drie bct’s geprobeerd zonder succes nu kijken of het een productie fout is?
Erg benieuwd of er meer zijn waar de G3 kaart de geest hebt gegeven.