Amsterdam geeft subsidie voor uitstootvrije taxi’s

De gemeente stelt vanaf 1 december een subsidie beschikbaar voor ondernemers die uitstootvrije taxi’s aanschaffen. De subsidie is goed voor nieuwe en voor tweedehands uitstootvrije taxi’s. Onlangs presenteerde de gemeente het Actieplan Schone Lucht, omdat Amsterdam diesel- en bezinewagens zo veel mogelijk uit de stad wil weren.

Uiteindelijk moet de stad in 2030 uitstootvrij zijn, maar taxi’s en bedrijfsvoertuigen moeten al in 2025 schoon rijden. Dit vraagt echter om een forse investering van taxibedrijven. Het college van b en w wil de ondernemers die bereid zijn zero emissie te rijden daarom tegemoet komen. In juli werd nog gemeld dat er geen subsidie meer kon worden aangevraagd voor de aanschaf van elektrische taxi’s.

Maximale subsidie

De gemeente trekt in totaal 1 miljoen euro subsidie uit voor schone taxi’s. De subsidie zal wel alleen worden toegekend aan een ondernemer wanneer het vervoerder nog niet is aangeschaft én als het een niet-uitstootvrije wagen vervangt. Er wordt ook nog eens 2 miljoen euro uitgetrokken voor uitstootvrije bedrijfswagens. Binnenkort zal op de site van de gemeente bekend worden gemaakt hoe de subsidie aangevraagd kan worden.

Het is dus niet de eerste keer dat Amsterdam zero emissie-taxi’s gaat subsidiëren. Als in 2012 besloot de gemeente Amsterdam 10.000 euro subsidie uit te trekken voor taxiondernemers die een elektrische wagen aanschaften. Met behulp van deze subsidies zijn sinds 2012 bijna duizend elektrische taxi’s aangeschaft, maar het geld was in juli blijkbaar op. Nu is er toch weer geld gevonden.

Lees ook:

Subsidiepot elektrische taxi’s Amsterdam is leeg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Amsterdam geeft subsidie voor uitstootvrije taxi’s”

Peter Vriens|19.10.19|09:13

Begrijp ik het goed?
Kan een taxi bedrijf gevestigd in Alkmaar subsidie verkrijgen uit de geldpot van Amsterdam?
Werkt dit geen fraude of concurrentievervalsing in de hand t.o.v. bedrijven die buiten Amsterdam gevestigd zijn?
Verplaatst Amsterdam hiermee niet de uitstoot van de auto naar de uitlaatpijp van de energiecentrale?
Zero emissie klinkt mooi, maar bestaat niet.
Waarom zijn Taxivergunningen landelijk en is het wenselijk dat iedere gemeente maar wat kan aanklooien met regelgeving?

Edmond Vermoet|22.10.19|15:27

En ondertussen gaat de WOZ belasting voor de bewoners omhoog.

Amsterdam geeft subsidie voor uitstootvrije taxi’s | TaxiPro

Amsterdam geeft subsidie voor uitstootvrije taxi’s

De gemeente stelt vanaf 1 december een subsidie beschikbaar voor ondernemers die uitstootvrije taxi’s aanschaffen. De subsidie is goed voor nieuwe en voor tweedehands uitstootvrije taxi’s. Onlangs presenteerde de gemeente het Actieplan Schone Lucht, omdat Amsterdam diesel- en bezinewagens zo veel mogelijk uit de stad wil weren.

Uiteindelijk moet de stad in 2030 uitstootvrij zijn, maar taxi’s en bedrijfsvoertuigen moeten al in 2025 schoon rijden. Dit vraagt echter om een forse investering van taxibedrijven. Het college van b en w wil de ondernemers die bereid zijn zero emissie te rijden daarom tegemoet komen. In juli werd nog gemeld dat er geen subsidie meer kon worden aangevraagd voor de aanschaf van elektrische taxi’s.

Maximale subsidie

De gemeente trekt in totaal 1 miljoen euro subsidie uit voor schone taxi’s. De subsidie zal wel alleen worden toegekend aan een ondernemer wanneer het vervoerder nog niet is aangeschaft én als het een niet-uitstootvrije wagen vervangt. Er wordt ook nog eens 2 miljoen euro uitgetrokken voor uitstootvrije bedrijfswagens. Binnenkort zal op de site van de gemeente bekend worden gemaakt hoe de subsidie aangevraagd kan worden.

Het is dus niet de eerste keer dat Amsterdam zero emissie-taxi’s gaat subsidiëren. Als in 2012 besloot de gemeente Amsterdam 10.000 euro subsidie uit te trekken voor taxiondernemers die een elektrische wagen aanschaften. Met behulp van deze subsidies zijn sinds 2012 bijna duizend elektrische taxi’s aangeschaft, maar het geld was in juli blijkbaar op. Nu is er toch weer geld gevonden.

Lees ook:

Subsidiepot elektrische taxi’s Amsterdam is leeg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Amsterdam geeft subsidie voor uitstootvrije taxi’s”

Peter Vriens|19.10.19|09:13

Begrijp ik het goed?
Kan een taxi bedrijf gevestigd in Alkmaar subsidie verkrijgen uit de geldpot van Amsterdam?
Werkt dit geen fraude of concurrentievervalsing in de hand t.o.v. bedrijven die buiten Amsterdam gevestigd zijn?
Verplaatst Amsterdam hiermee niet de uitstoot van de auto naar de uitlaatpijp van de energiecentrale?
Zero emissie klinkt mooi, maar bestaat niet.
Waarom zijn Taxivergunningen landelijk en is het wenselijk dat iedere gemeente maar wat kan aanklooien met regelgeving?

Edmond Vermoet|22.10.19|15:27

En ondertussen gaat de WOZ belasting voor de bewoners omhoog.