Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Website Taxiboeken geveild voor ruim 30.000 euro

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

De website van Taxiboeken en enkele tientallen domeinnamen van het onlangs failliet verklaarde Mobility ID zijn online geveild. Voor de website werd ruim 30.000 euro neergeteld. Diverse taxibedrijven claimen nog duizenden tot tienduizenden euro’s van het failliete bedrijf te moeten krijgen.

De laatste tijd waren er steeds meer geluiden te horen dat taxibedrijven die ritten reden via taxiboeken.nl daarvoor niet betaald zouden worden door Mobility ID. Dat bedrijf vroeg uitstel van betaling aan. Hiermee krijgen ondernemingen in financiele nood de gelegenheid om orde op zaken te stellen. De bewindvoerder die bij uitstel van betaling wordt aangesteld, besloot echter al snel om over te gaan tot faillissement.

Diverse taxi-domeinnamen

Niet veel later bood BVA Auctions 26 domeinnamen en twee actieve websites online ter veiling aan. Dat gebeurde in opdracht van curator Alfons Dunselman van Schenkeveld Advocaten in Alkmaar. De twee actieve websites zijn het platform taxiboeken.nl zelf en de site van Mobility ID. Taxiboeken.nl wisselde uiteindelijk voor 30.733 euro van eigenaar, nadat er in totaal 139 biedingen werden uitgebracht.

Verder betrof het de veiling domeinnamen die samenhangen met taxivervoer en verschillende gelegenheden waarbij daar behoefte aan is, zoals taxi2wintersport.nl, taxiboeken.nl, rolstoelvervoerboeken.nl en taxitotrain.nl. Voor enkele van deze domeinen is tussen de 100 en 200 euro neergeteld; in enkele andere gevallen betrof het tientjeswerk. Op de meeste domeinnamen is geen of een zeer laag bod uitgebracht. Al met al is de opbrengst minder dan wat sommige taxibedrijven nog tegoed zeggen te hebben van Taxiboeken.nl.

Lees ook: Taxiboeken is failliet

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Website Taxiboeken geveild voor ruim 30.000 euro”

Johan Zevenbergen|18.11.19|13:33

Wellicht hadden ze deze beter als compensatie aan de de gedupeerde kunnen aanbieden, inplaats van de toren hoge veiling kosten en opbrengsten te doneren aan de bodemloze staats kas.

Wensis Rompas|21.11.19|12:21

Ik ben Jezus dankbaar dat ik begin dit jaar de financiën niet rond kreeg om een eigen onderneming te starten. Het voelde alsof ik niets voor elkaar kreeg. Maar nu wetende dat mobility ID het niet gaat redden ook al hadden ze een contract met defensie voel ik me beter dan ooit. Dan maar een nieuwe strategie bedenken hoe verder aankomend jaar maar ik blijf van dit soort online platformen af tenzij het tarief en geloofwaardigheid klopt.

Bennie de Wit|01.12.19|12:45

Met deze instelling is het inderdaad maar goed dat je geen onderneming bent gestart. Als je jezelf gaat vergelijken met een speler die failliet gaat dan heb je het niet in je zitten.

Wensis Rompas|10.02.20|03:55

@bennie de wit, geen idee waar u kunt lezen dat ik mijzelf vergelijk met een speler die failliet gaat. Ik stond echter in de rij voor een financiering van ommenabij 25k. Ik had mijn ondernemingsplan ingericht op het samen werken met mobility ID. Er waren vanzelfsprekend meerdere aanknopingspunten maar deze was een belangrijke. Ik werk nu kneiter hard voor tcz om mijn eigen taxi te kunnen bekostigen einde dit jaar. Ik weet wel zeker dat ik het in mij heb zitten. Opgeven is niet mijn ding.

Website Taxiboeken geveild voor ruim 30.000 euro | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Website Taxiboeken geveild voor ruim 30.000 euro

Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

De website van Taxiboeken en enkele tientallen domeinnamen van het onlangs failliet verklaarde Mobility ID zijn online geveild. Voor de website werd ruim 30.000 euro neergeteld. Diverse taxibedrijven claimen nog duizenden tot tienduizenden euro’s van het failliete bedrijf te moeten krijgen.

De laatste tijd waren er steeds meer geluiden te horen dat taxibedrijven die ritten reden via taxiboeken.nl daarvoor niet betaald zouden worden door Mobility ID. Dat bedrijf vroeg uitstel van betaling aan. Hiermee krijgen ondernemingen in financiele nood de gelegenheid om orde op zaken te stellen. De bewindvoerder die bij uitstel van betaling wordt aangesteld, besloot echter al snel om over te gaan tot faillissement.

Diverse taxi-domeinnamen

Niet veel later bood BVA Auctions 26 domeinnamen en twee actieve websites online ter veiling aan. Dat gebeurde in opdracht van curator Alfons Dunselman van Schenkeveld Advocaten in Alkmaar. De twee actieve websites zijn het platform taxiboeken.nl zelf en de site van Mobility ID. Taxiboeken.nl wisselde uiteindelijk voor 30.733 euro van eigenaar, nadat er in totaal 139 biedingen werden uitgebracht.

Verder betrof het de veiling domeinnamen die samenhangen met taxivervoer en verschillende gelegenheden waarbij daar behoefte aan is, zoals taxi2wintersport.nl, taxiboeken.nl, rolstoelvervoerboeken.nl en taxitotrain.nl. Voor enkele van deze domeinen is tussen de 100 en 200 euro neergeteld; in enkele andere gevallen betrof het tientjeswerk. Op de meeste domeinnamen is geen of een zeer laag bod uitgebracht. Al met al is de opbrengst minder dan wat sommige taxibedrijven nog tegoed zeggen te hebben van Taxiboeken.nl.

Lees ook: Taxiboeken is failliet

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Website Taxiboeken geveild voor ruim 30.000 euro”

Johan Zevenbergen|18.11.19|13:33

Wellicht hadden ze deze beter als compensatie aan de de gedupeerde kunnen aanbieden, inplaats van de toren hoge veiling kosten en opbrengsten te doneren aan de bodemloze staats kas.

Wensis Rompas|21.11.19|12:21

Ik ben Jezus dankbaar dat ik begin dit jaar de financiën niet rond kreeg om een eigen onderneming te starten. Het voelde alsof ik niets voor elkaar kreeg. Maar nu wetende dat mobility ID het niet gaat redden ook al hadden ze een contract met defensie voel ik me beter dan ooit. Dan maar een nieuwe strategie bedenken hoe verder aankomend jaar maar ik blijf van dit soort online platformen af tenzij het tarief en geloofwaardigheid klopt.

Bennie de Wit|01.12.19|12:45

Met deze instelling is het inderdaad maar goed dat je geen onderneming bent gestart. Als je jezelf gaat vergelijken met een speler die failliet gaat dan heb je het niet in je zitten.

Wensis Rompas|10.02.20|03:55

@bennie de wit, geen idee waar u kunt lezen dat ik mijzelf vergelijk met een speler die failliet gaat. Ik stond echter in de rij voor een financiering van ommenabij 25k. Ik had mijn ondernemingsplan ingericht op het samen werken met mobility ID. Er waren vanzelfsprekend meerdere aanknopingspunten maar deze was een belangrijke. Ik werk nu kneiter hard voor tcz om mijn eigen taxi te kunnen bekostigen einde dit jaar. Ik weet wel zeker dat ik het in mij heb zitten. Opgeven is niet mijn ding.