Taxiwerg tv-programma

Vanessa wilde altijd al taxichauffeur worden

Foto: Taxiwerq (Pascal Denissen)

Wie een andere loopbaan overweegt, maar niet goed weet hoe de eerste stap te zetten, kan sinds kort terecht bij het tv-programma ‘Wat ik altijd wilde worden’. In de aflevering van aanstaande zaterdag ontdekt de 38-jarige Vanessa of werken als taxichauffeur inderdaad iets voor haar is.

In het nieuwe tv-programma ‘Wat ik altijd wilde worden’ staan elke aflevering twee mensen centraal die de nodige ervaring in verschillende beroepen hebben, maar die ook openstaan voor een geheel andere uitdaging. In de uitzending van komende zaterdag is de 38-jarige Vanessa één van de deelnemers. Ze is op zoek naar werk waarbij ze onder de mensen komt en flexibel inzetbaar is. Vanessa denkt dat het werk van taxichauffeur deze zaken biedt, dus samen met presentator Jochem van Gelder gaat ze uitzoeken of dit vak ook echt iets voor haar is.

Tekort aan chauffeurs

Om die vraag te beantwoorden, heeft het programma zich gewend tot Taxiwerq. Daar mocht Vanessa meteen aanschuiven in de les die de deelnemers voorbereidt op het verplichte theorie-examen voor taxichauffeurs. Die lessen verzorgt Taxiwerq zelf en het bedrijf is blij met alle kandidaten voor het vak, want het tekort aan chauffeurs in met name het doelgroepenvervoer houdt nog altijd aan.

Samenwerking met UWV

Voor kandidaten als Vanessa, die momenteel een uitkering heeft, heeft Taxiwerq een samenwerking met het UWV die de stap om als taxichauffeur te gaan werken wat makkelijker moet maken. TaxiPro schreef eerder al over die werkwijze, waarmee in 2018 zo’n 250 mensen tot taxichauffeur werden opgeleid. Of Vanessa dat pad ook gaat bewandelen? Dat zal zaterdag duidelijk worden, als ‘Wat ik altijd wilde worden’ om 17.00 uur wordt uitgezonden op RTL4. De aflevering wordt de volgende dag om 11.00 uur herhaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Vanessa wilde altijd al taxichauffeur worden”

Tomas Wille|13.02.20|12:53

Zelfde pad bewandeld vorig jaar. Ben het UWV erg dankbaar!

Vanessa wilde altijd al taxichauffeur worden | TaxiPro
Taxiwerg tv-programma

Vanessa wilde altijd al taxichauffeur worden

Foto: Taxiwerq (Pascal Denissen)

Wie een andere loopbaan overweegt, maar niet goed weet hoe de eerste stap te zetten, kan sinds kort terecht bij het tv-programma ‘Wat ik altijd wilde worden’. In de aflevering van aanstaande zaterdag ontdekt de 38-jarige Vanessa of werken als taxichauffeur inderdaad iets voor haar is.

In het nieuwe tv-programma ‘Wat ik altijd wilde worden’ staan elke aflevering twee mensen centraal die de nodige ervaring in verschillende beroepen hebben, maar die ook openstaan voor een geheel andere uitdaging. In de uitzending van komende zaterdag is de 38-jarige Vanessa één van de deelnemers. Ze is op zoek naar werk waarbij ze onder de mensen komt en flexibel inzetbaar is. Vanessa denkt dat het werk van taxichauffeur deze zaken biedt, dus samen met presentator Jochem van Gelder gaat ze uitzoeken of dit vak ook echt iets voor haar is.

Tekort aan chauffeurs

Om die vraag te beantwoorden, heeft het programma zich gewend tot Taxiwerq. Daar mocht Vanessa meteen aanschuiven in de les die de deelnemers voorbereidt op het verplichte theorie-examen voor taxichauffeurs. Die lessen verzorgt Taxiwerq zelf en het bedrijf is blij met alle kandidaten voor het vak, want het tekort aan chauffeurs in met name het doelgroepenvervoer houdt nog altijd aan.

Samenwerking met UWV

Voor kandidaten als Vanessa, die momenteel een uitkering heeft, heeft Taxiwerq een samenwerking met het UWV die de stap om als taxichauffeur te gaan werken wat makkelijker moet maken. TaxiPro schreef eerder al over die werkwijze, waarmee in 2018 zo’n 250 mensen tot taxichauffeur werden opgeleid. Of Vanessa dat pad ook gaat bewandelen? Dat zal zaterdag duidelijk worden, als ‘Wat ik altijd wilde worden’ om 17.00 uur wordt uitgezonden op RTL4. De aflevering wordt de volgende dag om 11.00 uur herhaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Vanessa wilde altijd al taxichauffeur worden”

Tomas Wille|13.02.20|12:53

Zelfde pad bewandeld vorig jaar. Ben het UWV erg dankbaar!