Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Werknemers Taxiwerq voeren actieDaklicht. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

Werknemers van Taxiwerq voeren aanstaande donderdag met steun van FNV Taxi actie tegen hun werkgever. Volgens de vakbond laat Taxiwerq zich de laatste tijd niet van zijn beste kant zien. Het bedrijf geeft aan dat er weinig aan de hand is en wil graag met een vertegenwoordiger van de bond in gesprek.

De actie zal plaatsvinden bij het kantoor van Taxiwerq in Hoogeveen. TaxiPro schreef onlangs al over de kritiek van FNV op het bedrijf, onder meer met betrekking tot gebrekkige loondoorbetalingen en het op onjuiste wijze beëindigen van arbeidsovereenkomsten. In reactie daarop gaf Taxiwerq aan onhandig maar met de beste bedoelingen te hebben gehandeld. FNV is echter niet te spreken over de ontwikkelingen sindsdien en stelt dat er nog steeds van alles schort aan de handelswijze van Taxiwerq.

Arbeidsovereenkomsten uitdienen

Daarom zal er donderdag dus actie worden gevoerd door ontevreden werknemers. Zij komen met een pakket eisen naar Hoogeveen. Zo wordt gesteld dat arbeidsovereenkomsten gewoon uitgediend moeten worden. Als dat niet kan en er noodzaak tot reorganiseren is, dan moet dat volgens de bond in overleg met hen. De werknemers zouden ook minder loon hebben gekregen dan normaal en ook daar moet de actie verandering in helpen brengen. FNV benadrukt dat Taxiwerq zich als goed werkgever moet gedragen en dat de werknemers respect verdienen.

Echte pijnpunten

Taxiwerq benadrukt dat voor deze kleine groep werknemers de ‘onhandige actie’ is teruggefloten, wat ook aan de betrokken personen is bevestigd. Daarnaast zegt Taxiwerq vier brieven van de FNV binnengekregen namens betrokken personen. De vakbond blaast de kwestie dus enorm op, stelt het bedrijf, maar dat geeft wel de kans om een podium te bieden aan wat Taxiwerq als de echte pijnpunten ziet: de NOW-regeling die niet voldoet, opdrachtgevers als gemeenten en zorginstellingen die niet thuis geven en het niet aansluiten van de 80-20-regeling op de NOW. Het bedrijf zegt graag te willen dat opdrachtgevers en de overheid hier hun ogen voor openen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Werknemers Taxiwerq voeren actie

”

Melody vecht|26.06.20|19:44

kan toch taxiwerq niks aan doen als geen werk is voor deze mensen!!!!

bob ten hoopen|09.07.20|11:13

Ik word zeer goed behandeld, altijd op tijd mijn geld.
In iedere organisatie laten ze wel eens een steekje vallen wat in een goed gesprek opgelost kan worden .
Jammer dat dit niet eerst geprobeerd werd , protesteren kan daarna altijd nog indien echt nodig!

Werknemers Taxiwerq voeren actie | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Werknemers Taxiwerq voeren actieDaklicht. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

Werknemers van Taxiwerq voeren aanstaande donderdag met steun van FNV Taxi actie tegen hun werkgever. Volgens de vakbond laat Taxiwerq zich de laatste tijd niet van zijn beste kant zien. Het bedrijf geeft aan dat er weinig aan de hand is en wil graag met een vertegenwoordiger van de bond in gesprek.

De actie zal plaatsvinden bij het kantoor van Taxiwerq in Hoogeveen. TaxiPro schreef onlangs al over de kritiek van FNV op het bedrijf, onder meer met betrekking tot gebrekkige loondoorbetalingen en het op onjuiste wijze beëindigen van arbeidsovereenkomsten. In reactie daarop gaf Taxiwerq aan onhandig maar met de beste bedoelingen te hebben gehandeld. FNV is echter niet te spreken over de ontwikkelingen sindsdien en stelt dat er nog steeds van alles schort aan de handelswijze van Taxiwerq.

Arbeidsovereenkomsten uitdienen

Daarom zal er donderdag dus actie worden gevoerd door ontevreden werknemers. Zij komen met een pakket eisen naar Hoogeveen. Zo wordt gesteld dat arbeidsovereenkomsten gewoon uitgediend moeten worden. Als dat niet kan en er noodzaak tot reorganiseren is, dan moet dat volgens de bond in overleg met hen. De werknemers zouden ook minder loon hebben gekregen dan normaal en ook daar moet de actie verandering in helpen brengen. FNV benadrukt dat Taxiwerq zich als goed werkgever moet gedragen en dat de werknemers respect verdienen.

Echte pijnpunten

Taxiwerq benadrukt dat voor deze kleine groep werknemers de ‘onhandige actie’ is teruggefloten, wat ook aan de betrokken personen is bevestigd. Daarnaast zegt Taxiwerq vier brieven van de FNV binnengekregen namens betrokken personen. De vakbond blaast de kwestie dus enorm op, stelt het bedrijf, maar dat geeft wel de kans om een podium te bieden aan wat Taxiwerq als de echte pijnpunten ziet: de NOW-regeling die niet voldoet, opdrachtgevers als gemeenten en zorginstellingen die niet thuis geven en het niet aansluiten van de 80-20-regeling op de NOW. Het bedrijf zegt graag te willen dat opdrachtgevers en de overheid hier hun ogen voor openen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Werknemers Taxiwerq voeren actie

”

Melody vecht|26.06.20|19:44

kan toch taxiwerq niks aan doen als geen werk is voor deze mensen!!!!

bob ten hoopen|09.07.20|11:13

Ik word zeer goed behandeld, altijd op tijd mijn geld.
In iedere organisatie laten ze wel eens een steekje vallen wat in een goed gesprek opgelost kan worden .
Jammer dat dit niet eerst geprobeerd werd , protesteren kan daarna altijd nog indien echt nodig!