Taxibus en taxi HaarsGroep

HaarsGroep neemt taxibedrijf Schiks en Megens over

Taxibedrijf Schiks en Megens wordt met ingang van 1 augustus 2020 overgenomen door de HaarsGroep uit Gorinchem. Schiks en Megens verzorgt met ruim 20 taxi’s en taxibussen het personenvervoer in de omgeving van Nijmegen en Druten en dit extra vervoersvolume zal volgens de HaarsGroep bijdragen aan risicospreiding en het streven naar behoud van continuïteit. Dat is waarin de overnemende partij zich als goed werkgever wil blijven profileren.

De HaarsGroep is de werknaam van Personenvervoer Midden Nederland en zoals de naam al suggereert, streeft het bedrijf naar een breed verzorgingsgebied. Het is verantwoordelijk voor het vervoer in de regio’s Gorinchem en omstreken, Drechtsteden, Capelle / Krimpen en Rivierenland / Nijmegen. “Met de overname van Schiks en Megens realiseert de HaarsGroep een aaneengesloten verzorgingsgebied in personenvervoer van Rotterdam tot Nijmegen en van Breda tot Utrecht, dus echt Midden Nederland.”

Schaalgrootte

Het is volgens het bedrijf belangrijk om in zo’n breed gebied het vervoer te mogen verzorgen. “Om kansrijk te kunnen inschrijven op aanbestedingen in het contractvervoer is onder meer schaalgrootte steeds belangrijker. Vanuit die ambitie hebben wij recent succesvol ingeschreven op het leerlingenvervoer en Wmo-vervoer in de gemeente Krimpen aan den IJssel en op het project ‘Avan’ voor het Wmo-vervoer in de omgeving Nijmegen. Deze projecten starten beide op 1 augustus”, aldus directeur Noël Houweling.

Er zijn ongeveer 450 medewerkers in dienst bij de HaarsGroep en na de overname beschikt het bedrijf over een wagenpark van circa 400 voertuigen. Ook heeft het bedrijf de eigen HaarsGroep Bedrijfsschool. Hierin worden de chauffeurs opgeleid om hun vakbekwaamheid op peil te houden. De aansluiting bij TX Keur moet de opdrachtgevers de garantie bieden dat de kwaliteit van het wagenpark op niveau blijft.

Reserves

Net als het overgrote deel van de bedrijven in de taxisector, is ook de HaarsGroep getroffen door de coronacrisis. De directeur kan echter nog niet zeggen wat de gevolgen hiervan voor het bedrijf zijn. “We hebben de afgelopen jaren alleen de noodzakelijke investeringen gedaan. Daardoor hebben we licht positieve resultaten kunnen behalen en wat reserves kunnen opbouwen.”

Inmiddels verbetert de situatie weer langzaam. Houweling: “Gelukkig trekt het vervoer weer aan, maar het is nog niet op het oude niveau. We hebben vertrouwen in de aanpak van de overheid en hopen dat een definitieve oplossing op niet al te lange termijn de druk van de ketel haalt. Tot die tijd zullen we extra alert zijn op kansen, want ook die bieden zich altijd weer aan”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

HaarsGroep neemt taxibedrijf Schiks en Megens over | TaxiPro
Taxibus en taxi HaarsGroep

HaarsGroep neemt taxibedrijf Schiks en Megens over

Taxibedrijf Schiks en Megens wordt met ingang van 1 augustus 2020 overgenomen door de HaarsGroep uit Gorinchem. Schiks en Megens verzorgt met ruim 20 taxi’s en taxibussen het personenvervoer in de omgeving van Nijmegen en Druten en dit extra vervoersvolume zal volgens de HaarsGroep bijdragen aan risicospreiding en het streven naar behoud van continuïteit. Dat is waarin de overnemende partij zich als goed werkgever wil blijven profileren.

De HaarsGroep is de werknaam van Personenvervoer Midden Nederland en zoals de naam al suggereert, streeft het bedrijf naar een breed verzorgingsgebied. Het is verantwoordelijk voor het vervoer in de regio’s Gorinchem en omstreken, Drechtsteden, Capelle / Krimpen en Rivierenland / Nijmegen. “Met de overname van Schiks en Megens realiseert de HaarsGroep een aaneengesloten verzorgingsgebied in personenvervoer van Rotterdam tot Nijmegen en van Breda tot Utrecht, dus echt Midden Nederland.”

Schaalgrootte

Het is volgens het bedrijf belangrijk om in zo’n breed gebied het vervoer te mogen verzorgen. “Om kansrijk te kunnen inschrijven op aanbestedingen in het contractvervoer is onder meer schaalgrootte steeds belangrijker. Vanuit die ambitie hebben wij recent succesvol ingeschreven op het leerlingenvervoer en Wmo-vervoer in de gemeente Krimpen aan den IJssel en op het project ‘Avan’ voor het Wmo-vervoer in de omgeving Nijmegen. Deze projecten starten beide op 1 augustus”, aldus directeur Noël Houweling.

Er zijn ongeveer 450 medewerkers in dienst bij de HaarsGroep en na de overname beschikt het bedrijf over een wagenpark van circa 400 voertuigen. Ook heeft het bedrijf de eigen HaarsGroep Bedrijfsschool. Hierin worden de chauffeurs opgeleid om hun vakbekwaamheid op peil te houden. De aansluiting bij TX Keur moet de opdrachtgevers de garantie bieden dat de kwaliteit van het wagenpark op niveau blijft.

Reserves

Net als het overgrote deel van de bedrijven in de taxisector, is ook de HaarsGroep getroffen door de coronacrisis. De directeur kan echter nog niet zeggen wat de gevolgen hiervan voor het bedrijf zijn. “We hebben de afgelopen jaren alleen de noodzakelijke investeringen gedaan. Daardoor hebben we licht positieve resultaten kunnen behalen en wat reserves kunnen opbouwen.”

Inmiddels verbetert de situatie weer langzaam. Houweling: “Gelukkig trekt het vervoer weer aan, maar het is nog niet op het oude niveau. We hebben vertrouwen in de aanpak van de overheid en hopen dat een definitieve oplossing op niet al te lange termijn de druk van de ketel haalt. Tot die tijd zullen we extra alert zijn op kansen, want ook die bieden zich altijd weer aan”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.