TX

Sociaal Fonds en TX-Keur verzorgen twee Taxilerarendagen

Bron: TaxiPro (VK)

Sociaal Fonds Mobiliteit en TX-Keur verzorgen op 2 en 10 september Taxilerarendagen in respectievelijk Rosmalen en Lelystad. Het thema is die dagen ‘competentieversterking van de taxileraar’. 

Op beide dagen worden de deelnemers in twee groepen verdeeld. De ene groep volgt ’s ochtends een training op de openbare weg, inclusief rij-analyse en theorieles, de andere groep doet dat ’s middags. Het andere dagdeel wordt voor beide groepen gevuld met twee workshops van elk ongeveer anderhalf uur. De ene sessie gaat over het omgaan met stress, de andere over het toepassen van moderne didactische werkvormen in een lesprogramma.

Chauffeurs opleiden

Sociaal Fonds Mobiliteit en TX-Keur geven aan dat TX-leraren verplicht zijn een nascholing te volgen. Met het bijwonen van één van deze dagen is aan die verplichting voldaan. Maar de partijen benadrukken dat het programma ook de moeite waard is voor mensen die geen TX-leraar zijn, maar wel chauffeurs opleiden. Deelname is gratis, maar vanwege de coronamaatregelen is er plek voor maximaal veertig personen per dag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.